Proteinli yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de besleyici bir alternatiftir. Öte yandan bu yiyeceği farklı kuru yemişleri kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Özellikle fındıklı yulaf ezmesi, pek çok kişinin favorileri arasında yer alır.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Yulaf Nasıl Tüketilir? Yulafı tüketmeden önce bir miktar süt ile pişirilebilir, içerisine doğal olabilecek bal ya da pekmez ilave edebilirsiniz. İlave ettiğiniz tatlandırıcıdan sonra lapa kıvamına gelen yulaf lapasını ister sade şekilde isterseniz üzerine meyve, çikolata ya da chia tohumu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Vitamin ve Mineral Kaynağı: Yulaf
Demir ve magnezyum; yorgunluğun, bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Çinko ve demir; bağışıklık sistemine katkıda bulunur. Fosfor ve magnezyum; normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. Potasyum ve magnezyum kas fonksiyonuna katkıda bulunur.
Yapılışı; Küçük bir tencere içerisinde suyu kaynattıktan sonra içerisinde yulaf ezmesini ekleyebilirsin. Ara sıra karıştırarak yulaf ezmesi suyu çektikten sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kadar bekletmelisin. Ardından dilimlenmiş muzu ve fıstık ezmesini yulafın üzerine ekleyebilirsin.
İlgili 38 soru bulundu
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz. Bu miktardan az ya da çok yulaf ezmesi tüketmek tercihe bağlıdır.
Ancak ikisinden birini tercih etmemiz gerekirse bu Züber Glutensiz Protein Bar (35 gr) olmalıdır. Çünkü Eti Lifalif Kuruyemiş Bara göre kalori, doymuş yağ, yağ, tuz ve şeker oranı daha düşüktür. Ayrıca protein ve lif miktarı da daha yüksektir.
Yulaf içerisinde zengin lif kaynağı barındırması ile beraber öne çıkar. Zaten bu yönüyle önemli bir besin kaynağı olduğunu söylemek mümkün. O yüzden bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlayan önemli besin kaynaklarından biridir.
Eti Lifalif Yulaf Ezmesi; yulafın doğallığını, lezzetini ve besleyiciliğini size pratik bir şekilde sunan sağlam bir kahvaltı ve ara öğün alternatifidir.
Yulaf yoğurtla veya sütle direkt olarak çiğ bir şekilde yenilebildiği gibi, pişirilip de tüketilebiliyor. Tabi en sağlıklısı pişmiş yulaf yemek. Çünkü çiğ bir şekilde yenen bu tahıl, sindirim sistemini zorlayabiliyor.
Kalp sağlığı üzerine de olumlu etkileri vardır. Yulaf ezmesi, kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolün kandaki seviyesini düşürmeye yardımcıdır. Günde 3 gram yulaf kepeği ve az yağlı, düşük kolesterollü bir beslenme tarzı kalp hastalıklarından korumaya yardımcıdır.
Yulaf ezmesi suyla mı yoksa sütle mi yenir sorusu hep akılları kurcalayan bir soru olmuştur. Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır.
Yulaf hem sabah hem de akşam tüketilmesinde zarar görülmeyen bir besin maddesidir. Genellikle sabahları tüketilir ancak akşam yatmadan önce de tüketilmesinde bir sakınca yoktur. GÜNLÜK YULAF TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI? Yulaf protein yönünden de zengin bir besindir.
Kas Gelişimini Destekleyebilir
Ayrıca yulaf, vegan sporcular için önemli bir protein kaynağıdır. Vegan beslenmede hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilmediği için protein kaynağı olarak bitkisel besinler kullanılır. Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir.
Yulafı süt, yoğurt ve taze ya da kuru meyvelerle birlikte kahvaltıda tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesi her öğün tüketilebilen çok yönlü bir besindir. Öğle ve akşam yemeklerinde salatalarda kullanabilirsiniz. Ara öğünlerde atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
Yulafın Zararları
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Profesör Canan Karatay, özellikle diyet programlarının vazgeçilmezi yulafa da sıcak bakmıyor. İşlenmiş tüm yemeklere karşı olduğunu belirten Canan Karatay, yulafın tiroidi bozduğunu ve kilo aldırdığını ifade etti. Yulafın insan yiyeceği olmadığını, gluten dolu, metobolizmaya zararlı bir besin olduğunu belirtti.
Spor ile çocuklarımız obeziteden (aşırı şişmanlık) ve kabızlıktan korunacaktır. Lifli gıdalar; tam tahıl ekmek(tam buğday, koyu çavdar, yulaf),kepek, elma, şeftali, kayısı, domates, vişne, kurutulmuş meyve, her türlü yeşil sebze tüketimi arttırılmalıdır. Lifli gıdalar suyu emip, dışkıyı yumuşatır.
Züber Lezzetler Bol Liflidir
Doğal lifli Züber lezzetler, doğal olarak sağlıklı.
KURUMSAL. Türkiye'nin lider sağlıklı atıştırmalık üreticisi olan “Alterna Gıda”, 2017 yılında İstanbul'da kuruldu. Yüksek kalite ve üstün hizmet anlayışıyla ve “daha iyi gıda, daha mutlu yarınlar” misyonuyla çıktığı yolculukta, Züber markasını tüketicileriyle buluşturdu.
Protein oranı yüksektir, yağ ve şeker oranı oldukça düşüktür. Diyet lif oranı yüksek olması dolayısıyla tercih sebebi bir üründür. Uzun süre tokluk hissi verir, kan şekerinin düzenlenmesinde vücuda yardımcı olur. Sağlıklı beslenmeye çalışan bireylerin tercih ettiği bir tahıldır.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir. Sonrasında içerisine yulaf ekleyip kısık ateşte sütünü çekene kadar pişirmeniz gerekecektir. Üstüne isteğinize göre tekrar süt koyarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
lifli yiyecek yediğimiz de (örnek yulaf) bu yiyeceğin içerdiği lif midede su ile karışıp şişer yani hacimsel olarak büyür bu büyümede mideye doluluk hissi verir ve açlığınız gider böylece yemek isteğiniz geçeceği için kalori açığı oluşturmak daha kolay olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri