Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bir kere dünyanın en iyi mühendislik dalı oluyor. Dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışabilirsin. Elektrikle alakalı her türlü şeye bu bölüm bakıyor. Taban puanı olarak en yüksek puanı 534 puanı.
Lisans mezunlarının kazanç durumları incelendiğinde, aylık ortalama kazancı en yüksek olan beş bölüm; pilotaj, havacılık ve uzay mühendisliği, gemi makineleri işletme mühendisliği, matematik mühendisliği ve uçak mühendisliği oldu.
Yıllarca “mühendisliğin en zor dalı” olarak sıfatlandırılan Makine Mühendisliği, bu kulvardaki yerini yavaş yavaş diğer mühendislik dalları ile paylaşsa da halen en zor mühendislik dallarının başında yer almaya devam ediyor.
Tıp programı uzun yıllardır en yüksek taban puanlı bölüm olarak öne çıkıyor. 2020 yılında 554 puanla seçilen Tıp programı, Türkiye'de pek çok devlet ve vakıf üniversitelerinde bulunuyor.
İlgili 35 soru bulundu
YKS puan dağılımında bir öğrenci sınav sonunda maksimum 560 puan alabilir. Bu puanın %40 ı TYT , %60 'ını AYT oluşturur. Belli bir miktar puanda OBP ile (okul başarı puanından) gelmektedir.
Mühendislik mesleğinde en fazla işsiz grubunun ziraat mühendisleri olduğu bilinir.
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
“Gelecekte hangi mühendislik alanı ön plana çıkacak”? sorusuna verilebilecek en net yanıtlardan biri biyomedikal mühendisliğidir. Biyomedikal mühendisliği, mühendislik ilkelerinin ve tasarım konseptlerinin tıp ve biyolojiye sağlık hizmetleri için uygulanmasını kapsıyor.
Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm "Elektrik", "Elektrik-Elektronik", "Elektrik ve Elektronik", "Elektronik", "Elektronik ve Haberleşme" mühendisleri alabilir.
“İşsiz kalmaz” denen o mühendislik dalı günümüzde bilgisayar mühendisliğidir.
en fazla alım makine ve inşaat mühendisliğinde ama bu bölümlerde mezun çok fazla. sanılanın aksine jeoloji, orman ve ziraat mühendisliklerinde de düşük kpss puanıyla alım yapılır.
TEKNİSYEN VE MÜHENDİS MAAŞI TEMMUZ'DA NE KADAR OLDU? 2023 yılı Temmuz zammıyla teknisyen maaşlarının lise mezunu bir çalışan için 2304 TL artış göstererek en az 15 bin 434 TL'ye, Mühendis maaşlarının ise 3 bin 697 TL artış göstererek en az 24 bin 764 TL'ye yükselmesi bekleniyor.
Onu mühendislik, imalat ve inşaat (yüzde 78,4), eğitim (yüzde 78,1), bilişim ve iletişim teknolojileri (yüzde 76,2) ile doğa bilimleri, matematik ve istatistik (yüzde 71,8) izledi.
Üye sayımıza göre hesaplandığında, 2021 yılı mühendis, mimar ve şehir plancısı işsizlik oranı %38,3'tür. Resmi rakamlar her ne kadar makyajlı olsa da işsizlik sorununun ulaştığı boyutu gizlemeye yetememektedir. Her 3 mühendis, mimar ve şehir plancısından 1'i işsizdir.
Mezun olunan bölümler bazında bakıldığında en yüksek işsizlik oranının sosyal hizmetlerle ilgili bölüm mezunlarında olduğu görülüyor. Bunu sanat, gazetecilik, iş sağlığı ve ulaştırma, mimarlık ve inşaat, bilişim ve iletişim teknolojileri alanları izliyor.
ÜNİ-VERi bilgilerine göre Türkiye'de en kolay iş bulan meslek alanı Tıp Fakültesi mezunlarına ait. Fakat listenin ilk sıralarını Tıp'ın yanı sıra Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Odyoloji gibi sağlık bölümleri sahipleniyor.
Üniversitelerin işletme ve iktisat fakülteleri bünyesinde 4 yıl eğitim alan işletme bölümü birçok üniversitede yer alan bir bölümdür. Ülkemizde de en çok tercih edilen bölümlerden bir tanesi olarak ekonomi alanında çalışabilecek işletme mezunları işletme lisans diploması ile bu bölümden mezun olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri