Aralarında eş güdüm bulunan, koordine anlamına gelen bu kelime bitişik yazılarak hata yapılır. Ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle eşgüdümlü şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Belli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlama, koordinasyon gibi anlamlara gelen eş güdüm kelimesi sıklıkla bitişik yazılarak hata yapılır. Ancak ayrı yazılması gerekir.
Eşgüdümlü kelimesinin TDK sözlük anlamı, uyum ve koordinasyondur. Farklı departmanlarda çalışmalarına rağmen ortak bir proje için birlikte çalışan kişiler için de bu sözcük kullanılır.
Aynı anda ve senkronize bir şekilde gerekli işlemlerin düzenli bir biçimde yapılması olarak da anlatmak mümkündür. Böylece ortaya çıkan bir düzen içerisinde iş ve eylem birliği etkin bir şekilde yapılmaktadır. Taşımış olduğu anlam ile beraber tek başına birer cümle içerisinde kullanılabilir.
Bu kelime genellikle mağma şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı magma şeklinde olmalıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Göz Bebeği Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Ayrı mı Yazılır? Türkçede tamlamalar ayrı, birleşik isimler ise bitişik yazılır. Göz Bebeği kelimesi, bir tamlama olduğu için ayrı yazılması gerekir.
Psikiyatr anlamına gelir. Bu kelime genellikle monolokpsikiyatrist şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı psikiyatrist şeklinde olmalıdır.
Doğru kullanımı eş güdümlü şeklinde olmalıdır.
İç eşgüdüm : Bir kuruluşun kendine bağlı birimleri arasındaki eşgüdüm.
(18) Müsabaka eşgüdüm toplantısı, TFF temsilcisinin başkanlığında müsabakanın oynanacağı gün saat 10:00'da stadyumda yapılır. Bu toplantıya, her iki takımdan birer temsilci, dördüncü hakem, resmi güvenlik amiri, ev sahibi kulübün güvenlik sorumlusu, stadyum müdürü ve akreditasyon sorumlusu katılır.
Eşgüdüm, çalışan parçaları bir araya getirerek birleştirmek suretiyle program oluşturma sürecidir. Belli bir amaca ulaşmak için türlü işler arasında bağlantı, ilişki, düzen ve uyum sağlama, koordinasyon.
Ad. Belirli amaçlar için bütünleşen bilişim dizgeleri ya da çalışma takımları arasında, uyumun sağlanması ve ilişkilerin, en yüksek toplam verimi en kolay biçimde sağlayacak bir düzen içerisinde gelişebilmesi için iş ve eylem birliği gütme.
Eş güdümleme örgütteki madde ve insan kaynaklarının birleştirilmesi, bilgi ve becerilerin uzlaştırılması ve bu yollarla örgüt amaçlarının gerçekleştirilmesi için yapılan eylemleri kapsar.
Yönetimde eşgüdümleme, örgüt personelinin güçlerini birleştirmeyi ve ortak amaca ulaşabilmek için eylemlerin birbirinin ardı sıra gelmelerini ve kenetlenerek birbirlerini bütünlemelerini ifade eder.
Örgüt, ortak bir amacı veya işi gerçekleştirmek için bir araya gelmiş kurumların veya kişilerin oluşturduğu birlik, teşekkül, teşkilat.
Kalburüstü TDK sözlük tanımları şu şekilde sıralanmaktadır; Seçkin, önde gelen, sivrilmiş Değerli olan, güzel. Başarılı
Eşgüdüm (koordinasyon): Eşgüdüm, belli bir amaca ulaşmak için bilinçli psikomotor hareketlerin devamlılığı, ahenkli ve uyumlu çalışmasıdır. Psikomotor öğrenmenin büyük bölümü birden fazla organın işbirliğini gerektirir.
Karar verme; planlama, örgütleme, yürütme, ve kontrol fonksiyonlarının esasını oluşturmaktadır.
Eş güdüm (koordinasyon), belli bir amaca ulaşmak için; bilinçli motor hareketlerin devamlılığı, ahenkli ve uyumlu çalışması olarak tanımlanabilir.
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit güdümlü kelimesi, 'Yönetme işi ve idare' anlamı üzerinden ele alınmaktadır. Aynı zamanda yönetim ile beraber belli bir durumun düzenleme şeklinde de anlatılmaktadır.
İl isimleri yazılırken büyük harf kullanılır. Bu kelime genellikle can ciğer şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı canciğer şeklinde olmalıdır.
TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Fark Etmek Kelimesinin Doğru yazılışı
Fark etmek kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "fark etmek" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En sık yapılan hatalı kullanılışı ise farketmek şeklindedir.
TDK'ya göre klişe kelimesinin doğru yazımı klişe şeklindedir. Klişe kelimesi k harfi ile başlar.
Doğru kullanımı monolog şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri