Kullanılmayan atık cep telefonları; Belediyelerin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş kuruluşların veya üreticilerin oluşturdukları toplama yerlerine bırakılabilir. Yeni ürün alındığında atık cep telefonları ürün teslimatını yapan kişilere geri kazanım/bertaraf bedeli ödemeksizin verilebilir.
Neden eski telefonlarınızı atmamalısınız? Elektronik cihazlar, arsenik ve kurşun gibi asla çöp sahasına girmemesi gereken zehirli maddelerle dolu. Bu maddeler çöplüğe girerse bitki ve hayvan yaşamına zarar verebiliyor.
Geri Dönüşüm Kapsamı
Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, modemler, giyilebilir cihazlar, data kartları ve diğer her türlü elektrikli ve elektronik eşyalar geri dönüştürülebilir.
Bozuk cep telefonu geri dönüştürebilir. Fakat bataryası şişmise kullanılamaz.patlayabilir. bu durumdada dönüştürülmez. çünkü yüzümüze patlayabilir ve bu durumda kötüdür.
İlgili 31 soru bulundu
Kullanılmayan atık cep telefonları; Belediyelerin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş kuruluşların veya üreticilerin oluşturdukları toplama yerlerine bırakılabilir. Yeni ürün alındığında atık cep telefonları ürün teslimatını yapan kişilere geri kazanım/bertaraf bedeli ödemeksizin verilebilir.
Hurda cep telefonları, bilgisayar ve elektronik geri dönüşüm malzemesi olarak işlem görmektedir. Hurda cep telefonları geri dönüşüm merkezlerinde en küçük parçalarına ayrılarak her bir parça ayrı şekilde işlem görmektedir. Örneğin ana kart, sim girişi, tuş takımı, ekran, hafıza kartı, elektronik bölmeler gibi.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
merhaba! Telefon plastik ve telefon kartından oluşur. Toplamda 1000 yıl gibi bir sürede telefon doğada yok olur.
BM elektronik atık raporunda yer alan bilgiye göre ise, 1 gram altın elde etmek için, geri dönüştürülmesi gereken telefon sayısı 41'dir. Başka bir ifade ile bir ton eski telefon(bataryaları hariç) 300 gram altın içerir. Bu bilgiye göre, cep telefonlarında altın cevherinden daha fazla altın olduğunu söyleyebiliriz.
Tek bir cihaz, bir miligramın binde biri kadar altın içerir – bir veya daha fazla telefonu işlemek tamamen kârsızdır. Altın ancak uygun tesisler ve kimyasal uzmanlık gerektiren metaller plastik elementlerden dikkatlice ayrıldıktan sonra elektronik parçalardan geri kazanılabilir.
Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz. 4.Telefonunuz yeniden başlamaya zorlamanıza rağmen tepki vermiyorsa bataryayı çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Eski telefonlarda şu an kullandığımız telefonlara göre çok daha fazla değerli maden bulunuyor. Telefonlarda kullanılan en yaygın değerli madenin ise altın olduğu belirtiliyor. Toplam 7000 eski cep telefonundan ortalama 1-2kg altın ile 2-3kg gümüş ve bakır madeni elde ediliyor.
IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.
Eski cihazınızı Teknosa mağazalarına getirin ya da teknosa.com üzerinden tek tıkla gönderin, istediğiniz yeni teknolojiye indirimlerle sahip olun! Cihazınızın Geri Alım Tutarı: En yüksek geri alım bedelidir, bu bedel cihazınızın durumuyla ilgili cevapladığınız sorulara, marka, model ve hasar durumuna göre belirlenir.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Kimi zaman bilinçli olarak silinen dosyalara bir süre sonrasında ihtiyaç duyulabiliyor. Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
Yeni Model Çıktığında
Özellikle aynı serinin bir üst modeli piyasaya sürüldüğünde beğendiğiniz telefon modelinin fiyatı mutlaka düşecektir.
Kullanılmayan pilleri sıcak ortamda tutmaktansa, buzdolabının serin yerinde tutmak yararlıdır. Ancak telefonla birlikte buzluğa koymak çok yanlış bir harekettir. Çalışan bir cihazı buzdolabına koymak elektronik donanıma zarar verecektir. Bunlar gereksiz davranışlardır.
E-ATIK BİLDİRİMİNDE BULUNUN
Bağışlamak istediğiniz elektronik atıklarınızı paketleyerek tüm PTT şubelerinden 902513042 alıcı numarasıyla ücretsiz (karşı ödemeli) şekilde gönderebilirsiniz.
Yönetmelik kapsamında ülkemizde Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların çöp olmadığı ve gerekli toplama noktaları, getirme merkezleri veya elektronik atık konteynerlarına atılması gerektiği ve bu konuda yapılması gerekenler açıkça belirtilmiştir.
Taslak, bilgisayar, monitör, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, cep telefonu ve bunun gibi ev, ofis ve endüstride kullanım alanı bulan, yararlı ömrünü tamamlamış veya arıza nedeniyle daha fazla kullanılamayan, tamiri mümkün olmayan aletlerin atık merkezleri tarafından ücretsiz toplanmasını öngörüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri