Bunun en pratik yolu krem veya kalem farlar kullanmak. Krem farı parmaklarınla olarak uygulayabilir, kalem farı ise direk göz kapağına uygulayabilirsin. Far dağıtma aşamasında ise parmaklarına hafifçe farını dağıtabilirsin. Toz farlar da illa far fırçası ile uygulanacak diye bir zorunluluk yok.
Göz farını uygulamadan önce daha iyi sonuç alabilmek adına önce bir astar kat oluşturmalısınız. Bunu makyaj bazı ya da fondöten, pudra kullanarak yapabilirsiniz. Renk seçimi çok önemli. Gözlerinizin rengini ortaya çıkaracak renkleri seçmelisiniz.
Far sürmeden önce baz uygulamak, farın daha iyi görünmesinde etkilidir. İyi bir baz uyguladıktan sonra gündüz makyajı için açık tonlarda far seçebilirsiniz. Açık tonlar, günlük makyajda en çok tercih edebileceğiniz tonlardır. Göz kapaklarınıza ve kaş kemerinize far sürebilirsiniz.
İşte krem farlar, fırçalarımızın olmadığı bu stresli anlarda imdadımıza yetişiyor. Tek yapman gereken, parmağınla farı biraz ısıtmak ve göz kapağına dağıtmak. Vücut ısısıyla formülü daha da yumuşayan krem farlar, parmakla kolay uygulanma özelliğine sahipler.
Üçlü far için öncelikle açık, orta ve koyu renklerin bulunduğu bir far paleti almalısın. Bu far paletinde önce açık renk ile işe başlaman gerekir. Far fırçası yardımıyla açık renk farı alarak göz kapağının üzerine uygulamalı ve göz pınarlarına kadar eşit bir şekilde sürmelisin.
İlgili 42 soru bulundu
2. Esmer tenliler için far rengi seçimi
Esmer cilt tonuna sahipseniz bakır, bronz, yeşil ve gri tonlarında far seçimleri yapabilirken mavi ve pembe gibi soğuk alt renklerden uzak durmanızı öneririz. Allık ve ruj seçiminde ise koyu pembe ve kayısı gibi renklere yönelebilirsiniz.
Siyah gözün en güzel özelliği tüm far renklerinin yakışmasıdır. Özellikle sedefli açık tonlar siyah gözlü kişilerin en çok tercih etmesi gereken renklerden olmalıdır. Kirpik diplerinden göz içine doğru uygulayacağınız simsiyah bir göz kalemi ile göz renginiz hem olduğundan daha açık hem de daha iddialı görünecektir.
Eğer büyük gözler için uygulanacaksa daha büyük uçlu fırçalar tercih edilmelidir. Bu uygulama ile küçük gözler daha belirginleşirken büyük gözler daha dumanlı bir görünüme kavuşacak. Öncelikle küçük fırçayla kirpik çizgisine siyah far sürmelisin.
Adım Adım Far Sürme Teknikleri
En açığa göre bir ton koyu olan farı kirpik diplerinizden göz kapağınızın katlanma çizgisine kadar uygulayın. Orta tondaki farı crease fırçası ile göz kapaklarının katlanma çizgisi boyunca uygulayın.
Düz Far Fırçası
Düz far fırçaları genellikle farı göz kapağına uygulamak için kullanılıyor. Bu far fırçasıyla farı dağıtmaya çalıştığında verim alamayabilirsin. Özellikle likit ve krem farları düz far fırçasıyla uygulamalısın.
Toprak tonları, kızıl kahveler, koyu kahveler ve bronz tonlar, yeşil göze göz makyajı için günlük kullanabileceğin renkler arasında. Daha iddialı bir makyaj yapmak istediğinde, özel bir günde ya da gecede ise pembe, mor, kırmızı tonlarındaki farları kullanabilirsin.
Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.
Aydınlatıcı, allık, kontür ürünü hatta far olarak kullanabilirsiniz. “Dual Intensity allıkları makyajda çok severek uyguluyorum çünkü bu allıklar kelime anlamı ile sadece 'allık' değil. Aydınlatıcı hatta far olarak da kullanabiliyorum.
Şık gri bir elbise giydiğini zaman buna uygun bir makyaj bulmak gerekmektedir. Renk uyumu olmayan elbiseler zarafetini kaybedebilir. Gri şık elbise giyildiği zaman göz makyajı ve dudak makyajı oldukça önemlidir. Pembe tonları, lila tonları, eflatun tonları tercih edilebilir.
Göz Makyajı Aşamaları
Öncelikle göz kapaklarınıza mutlaka bir far bazı uygulayın. Bu hem farlarınızın daha kalıcı olmasını sağlarken hem de pigmentasyon gücünü artırır. Far bazınızın ardından önce farınızı sonrasında göz kaleminizi ya da eyeliner'ınızı uygulayın.
Gözleriniz birbirine yakınsa, ortasından göz sonuna kadar alt ve üst kısmına kalem sürmelisiniz. Aynı zamanda kaşlarınızın orta kısmını birbirinden ayırmalısınız. Böylece gözlerinizi birbirinden dengeli şekilde ayrık gösterebilirsiniz. Kirpiklerinizin uçtaki kısımlarına bol bol maskara sürmelisiniz.
Göz makyajında ıslak görünümü elde etmek için lip balm kullanmalısın. Evet yanlış duymadın, dudaklarını nemlendirmek için sürdüğün lip balmı gözlerinin tam ortasına parmaklarınla uygulamalısın. Lip balmı uygularken makyaj süngeri, fırça gibi araçlar yerine parmaklarından yardım almalısın.
1- Göz kapağı gözün renkli kısmının üzerine düşüyorsa bu küçük gözdür. 2- Gözün yükseklik ve uzunluğu birbirine eşit durumda ise bu yuvarlak gözdür. 3- Düz bir şekilde aynaya bakarken gözün renkli bölümünün hareketleri takip edilebiliyorsa bu büyük gözdür. 4- Dış açı iç açıya göre daha dar ise bu düşük gözdür.
Kalın eyelinerın göz kapağına kolaylıkla bulaşabilir ve göz kapağının daha küçük görünmesine yol açar. Düşük göz kapağını kalkık göstermek için göz pınarından ince başlayıp kalınlaşarak devam eden eyeliner modeli tercih edebilirsin.
Eğer belirgin ve öne çıkık bir göz yapısına sahipsen gözlerinin daha içeride görünmesi için açık değil koyu tonlardaki göz kalemleri sana yardımcı olacaktır canım. Yine koyu tonlarda bir göz farıyla göz makyajını yaptığında gözlerin öne çıkık görünmeyecektir.
Mavi gözlü kişiler daha çok turuncu ve bakır tonlarını tercih edebilirler. Mavi ve lacivert tonları gözleri çok yoğun gösterirken gümüş, şeftali, kızıl toprak renkleri göz rengini ortaya çıkarır. Hacimli bir görünüm sunan maskara ile belirginleştirilen kirpikleriniz arasında mavi gözleriniz son derece çekici görünür.
2. Siyah elbise göz makyajı
Siyah göz makyajı siyah elbiseyle yakışmıyor. Onun yerine daha minimal, aydınlık ve modern göz makyajlarına yönelmelisin. Örneğin, siyah eyeliner stili ve belirgin maskara görünümü gibi.
Mor rengine en çok mürdüm, bronz, metalik, gri ve kahve tonlarında far renkleri yakışıyor. Mor elbise giydiğin günlerde mor far sürmeni önermiyoruz. Mor elbiseye mor, sarı, fuşya gibi çarpıcı far renkleri yakışmayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri