Hayvansal besinlerin etiketinde oval şekilde ve içinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen işletme onay numarasının bulunduğu "tanımlama işareti" aranmalı, diğer ürünler için ise yine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kayıt altına alınan gıda işletmelerine verilen "İşletme Kayıt Numarası" (İKN) bulunan ...
Ambalajı üzerinde delikler, çatlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almayın. Her zaman önce meyve ve sebzeleri satın alın ve naylon poşetlere koyun. En sonra balık veya etinizi alın. Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin ve son kullanma tarihi geçmiş gıdaları satın almayın.
Aldığımız ürünün gıda işletmecisinin ticari unvanı, işletme kayıt numarası, adresi, telefonu yazılı olmalıdır. TSE damgası bulunan ürünleri tercih etmeliyiz.
Mevsimine uygun sebze ve meyveler tercih edilmelidir. Kuru baklagiller satın alınırken küflü olmamasına özen gösterilmelidir. Çatlak yumurtalar satın alınmamalıdır. Dondurulmuş besinler alışverişin sonunda satın alınmalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Ürün açıklaması; e-ticaret sitelerindeki ürün sayfalarında yer alan, ürün hakkında bilgilendirici ve satış odaklı olarak yazılan bir metindir. Kaliteli ve nitelikli bir ürün açıklaması yazarken, metnin markanızın sesini yansıtmasına ve hedef kitlenize uyumlu bir dilde olmasına önem vermelisiniz.
- Besinler enerji vericidir. - Besinler aynı zamanda yapıcı ve onarıcıdır. - Besinler düzenleyici bir özelliğe sahiptir. Günlük ihtiyacımızı karşılamak ve yaşamımızı devam ettirmemiz için bazı temel besin içerikleri bulunmaktadır.
Cevap. Açıklama: Pahalı olan malları almak yapmamız gerekenlerden biri değildir.
Maddenin halleri genel olarak 3 olarak bilinir ancak maddenin 4 hali bulunur. Bunlar: Katı, sıvı, gaz ve plazmadır.
TSE damgası, Türk standartlarına uygun olduğu belirtilen ve gerekli anlaşmaları sağlayan kurumların ürünleri üzerinde bulundurma hakları olan bir damgadır. Bu damganın ürün ya da ambalaj üzerinde yer alabilmesi için alınan belgenin geçerlilik süresi bir yıldır.
Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18 Kasım 1960 tarih ve 132 Sayılı Kanunla kuruluşunu tamamladı. Enstitünün ilgili olduğu bakanlık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır.
Bir ürün üzerinde gördüğünüz TSE damgası, o ürünün kaliteli ve güvenilir bir biçimde standartlara uygun olarak üretildiğini belirtmektedir. Türk Standartları Enstitüsü'nün denetlemeleri ve yaptığı kontroller sonucunda, güvenilir ürünlerin belirtilmesi için TSE damgası kullanılmaktadır.
Güvenli/güvenilir gıda; her türlü bozulma ve bulaşmaya yol açan etkenden arındırılarak tüketime uygun hale getirilmiş, sağlık açısından bir sakınca oluşturmayan ve besin değerini kaybetmemiş gıdadır. Güvenilir gıda, raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik herhangi bir risk taşımaz.
Gıda kalite kriterleri, fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak değerlendirilebilir. Fiziksel kriterler ürünün boyutları, hacmi, kıvamı ve tekstürüdür. Kimyasal kriterler ürünün protein, karbonhidrat ve yağ değerleridir. Biyolojik kriterler ise, ürünün mikrobiyal ve enzimatik özellikleridir.
İnsan vücudunun sağlıklı bir şekilde fonsiyonlarına devam edebilmesi için günlük olarak ya da belirli aralıkla tüketilmesi gereken ürünler temel gıda ürünü olarak adlandırılıyor. Sebze ve meyveler. Protein , yağ gibi besinler.
Besin maddelerini satın alırken kokusuna, rengine, şekline, temizliğe, tazeliğe ve hijyene dikkat etmeliyiz. Açıkta satılan ürünleri satın almamalıyız. Çikolata, bisküvi, şeker gibi içerisinde katkı ve boya maddesi olan ürünleri almamalıyız.
Paketli olarak satılan ve içindeki gıdanın uzun süre dayanmasını sağlayacak katkı maddeleri, gıda boyaları ve kimyasallar içeren yiyecekler kısaca hazır gıda olarak tanımlanıyor. Evde yapılmamış olan, marketlerden alınan ve organik olmayan tüm paketli gıdalar hazır gıdalar sınıfına giriyor.
Tahıl ve tahıl ürünleri vitaminler, mineraller, karbonhidratlar (nişasta, lif) ve diğer besin öğelerini içermeleri nedeniyle sağlık açısından önemli besinlerdir.
Besin; yenilebilen bitki ve hayvan dokularıdır. Karbonhidrat, protein, yağ, su, vitamin ve mineraller ise “Besin Öğesi” olarak adlandırılır.
Satın almaya yönlendiren bir ürün açıklaması, ürününüzün hangi sorunları çözdüğünü, müşterilerinizin o ürünü kullanarak ne kazanacaklarını, ürünlerinizi pazardaki diğer ürünlerden ayıran özellikleri gibi detayları içermelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri