Gelen Posta Sunucuları alıcı tarafına ait Mail Server'dır ve gönderilen E-postayı almakla görevli olduğu için bu şekilde adlandırılır. SMTP protokolü sayesinde iletilerek internet ortamında taşınan E-postayı belirli kontrollerden sonra, SSL, TLS benzeri bir şifreleme varsa çözerek saklayan sunuculardır.
Gelen posta sunucusu:alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
Mail Server, Elektronik iletileri yani epostaları bir ağ üzerinde tutan merkezi sunuculardır. Günümüzde tek bir mouse tıklaması ile dünyanın başka ucundaki birine saniyeler içerisinde mail göndermek mümkün olmaktadır.
IMAP, bulunduğunuz her yerden ve her cihazdan e-postanıza erişmenizi sağlar. IMAP kullanarak e-postanızı okuduğunuzda, aslında e-postayı bilgisayarınıza indirmiş veya depolamış olmazsınız; e-postayı e-posta hizmetinden okuyor olursunuz.
Gelen & Giden Posta Sunucusu
Sunucu Adı: Bu alana mail.hostedemail.com yazmalısınız. Kullanıcı Adı: Kurulum yapmak istediğiniz mail adresinizi yazmanız gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Kurulum adımları
Cihazda veya uygulamada, sunucu adresi olarak smtp.gmail.com yazın.
IMAP birden çok cihazdan e-postanıza erişmeniz için bir avantaj sağlamaktadır. POP'da ise durum biraz sıkıntılıdır. Çift yönlü erişim olmadığı için, bazen bu tarz bağlantılarda iletileriniz kaybolabilir, silinebilir ya da yapmış olduğunuz senkronizasyonu göremeyebilirsiniz.
Tam e-posta adresinizi, örneğin, [email protected] yazın. E-posta sağlayıcınıza bağlı olarak, bu genellikle tam e-posta adresinizdir ya da e-posta adresinizin "@" simgesinden önceki bölümüdür. Hesabınızın parolasıdır. Genellikle bu parolayı duyarlıdır.
Sunucu adı, bilgisayar ağında bağlı cihazlara atanan bir etikettir ve bu cihazı dünya çapında ağ gibi çeşitli elektronik iletişim formlarında tanımlamak için kullanılır. Sunucu adları, tek bir sözcük veya deyimden oluşan basit adlardan oluşturulabilir.
SMTP Sunucu Adresi: Bu kısım mail.siteadresiniz.com şeklinde doldurmalıdır. Sitenizin adresi www.ideasoftdestek.com ise bu kısma mail.ideasoftdestek.com yazmanız gerekmektedir. Site adresiniz www.hemensite.net ise bu alana mail.hemensite.net yazılmalıdır.
SMTP Sunucusu veya Basit Posta Aktarım Protokolü Sunucusu, giden e-posta mesajlarının internet üzerinden gönderilmesi, alınması ve aktarılmasından sorumlu bir yazılım uygulamasıdır.
Gelen Sunucusu (POP3) Portu: 110, Giden Sunucusu (SMTP) Portu: 587 olarak tanımlanmalıdır.
Burada karşılaşılan ekranda hesap türü POP3 olarak seçilir. Sonrasında diğer ayarları gidilip giden sunucu ve gelişmiş bölümündeki ayarlar düzenlenir. Buradaki ayarlarda Gelen Sunucusu Portu (POP3) 110 olmalıdır.
E-posta istemciniz, e-posta adresinizi, alıcının e-posta adresini, mesaj içeriğini ve ekleri sunarak SMTP sunucusuyla iletişim kurar. SMTP sunucusu alıcının e-posta adresini, özellikle de alan adını işler. Alıcının alan adı gönderenin adıyla aynıysa, ileti doğrudan alan adının POP3 veya IMAP sunucusuna yönlendirilir.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protocol - Version 3) aralarında ufak farklar bulunan e-posta okuma servisleridir. Outlook Express ya da Netscape Messenger gibi e-posta istemcileri kullanıldığı zaman e-postalara kolaylıkla ulaşılmasını sağlamaktadır.
IMAP Hesabı Nedir? IMAP, Türkçe açılımı “İnternet mesaj erişim protokolü” olarak kullanılmaktadır. IMAP, bir posta sunucusunda barındırılmış olan elektronik posta mesajlarına erişim sağlamaktadır ve metin tabanlı bir ağ protokolü özelliği taşımaktadır.
Pop3 yalnızca e- posta almak için kullanılan bir sistemdir, e-posta göndermez. E-postaların alınması TCP 110 numaralı port üstünden yapılır. IMAP ise e-posta almak için TCP 143 numaralı portu kullanır. E-posta gönderiminde ise SMTP protokolü kullanılmaktadır.
IMAP (Internet Message Access Protocol) ve POP3 (Post Office Protokol- Version 3), Microsoft Outlok Express , Netscape Messenger ve Mozilla Thunderbird gibi e-postalarınıza kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan ve aralarında bazı farklılıklar bulunan e-posta okumas servisleridir.
İki sunucu arasında mail iletişimi güvenli katmak ile yapılacaksa SSL veya TLS 465 numaralı portu kullanmaktadır.
SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), bir e-posta göndermek için sunucu ile istemci arasındaki iletişim şeklini belirleyen protokoldür. Farklı işletim sistemleri için geliştirilmiş e-posta protokolleri bulunmaktadır. Bu e-posta protokollerinin SMTP'ye geçit yolu (gateway) vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri