Regl dönemindeki ağrıları hafifletir Gül yağı regl döneminde sıkça yaşanan adet ağrılarının hafiflemesine de destek olabilir. Bunun için az miktarda gül yağıyla hafifçe, bastırmadan karın bölgesine masaj yapılması önerilir.
Gül Yağı Nerelerde Kullanılır? Gül yağı kozmetikte, temizlikte ve aromaterapide kullanılır. Saç bakım ürünlerinde, cilt bakım ürünlerinde kokusu ve içinde bulunan vitaminleri sebebiyle sık tercih edilir. Aromaterapide sakinleştirici ve ferahlatıcı kokusu ile kullanılabilmektedir.
Gül yağı, ağız, bağırsak ce vajinada mantar enfeksiyonlarına neden olabilen Candida albicans'a karşı etkili olduğunu bulmuştur.
Gül yağını saf haliyle cildinize uygulamamalısınız. Özellikle de dişil enerjiyi yükseltmek için bileklere sürülmesi önerilen gül yağının kesinlikle su ile inceltilerek kullanılması gerekiyor. Bir nemlendirici kreminizle karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Cildi Canlandırır: Gül yağı, cildin canlı ve sağlıklı görünümünü destekler. Cildin tonunu eşitleyebilir, renk farklılıklarını azaltabilir ve cilde doğal bir parlaklık kazandırabilir. Gül yağının bu faydalarından yararlanmak için gül yağı içerikli ürünleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Gül suları nemlendirici ve onarıcı etkileri sayesinde cilde şu faydaları sağlar: Antiseptik özellikleri sayesinde ciltte oluşabilecek enfeksiyonların engellenemesine katkı sağlar. Antibakteriyel özellikler, ciltte oluşan sivilcelerin engellenmesine ve oluşan sivilce izlerinin görünürlüğünün azaltılmasına yardımcı olur.
Gül yağını cilt bakımında kullanmak istediğinizde doğal gül yağı temin etmelisiniz. Eğer cildiniz hassas ise gül yağını zeytinyağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Herhangi bir cilt alerjisi durumu yoksa cilde doğrudan kullanabilirsiniz.
GÜL YAĞI, KANI TEMİZLER VE CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Cilt kuruluğu, çatlaklar, lekeler, sivilceler ve kırışıklıklar gibi cilt problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Gül yağı, göbek deliğine sürüldüğünde vücuttaki mikropları öldürür ve enfeksiyon ve iltihap riskini azaltır.
Yüksek frekans gül yağı , açıcı, yenileyici, onarıcı, besleyici özelliklerini cildinize hızlı ve etkili bir şekilde aktarır. Nasıl Kullanılır? Gül suyu ile nemlendirdiğiniz cildinize gül yağının rollonuyla alnınıza masaj yapın. Gerçek gül yağının su rahatlatır, mutluluk verir.
Ağzınızdaki tat tomurcuklarını uyaran yemekler tüketmek, yumuşak kumaşlarla teninizi sarmak, tütsüler ve kokulu mumlarla ritüeller yapmak, bedeninizi yağlamak ve güzel müzikler dinlemek dişil enerjinin aktivasyonunu sağlamak için oldukça etkili yöntemlerden bazılarıdır.
Ayrıca odanızda gül suyu, yaprağı bulundurmak erkeklerde sperm hareketliliğini hızlandırarak doğurganlığa katkı sağlar. Aromatik olarak kullanıldığında, gül insanı sakinleştirir ve rahatlatır. Bu durum cinsel hayatınıza olumlu anlamda yansıyacaktır.
Cinsel dürtüleri arttırıcı bir etki gösterir
Gül yağının kokusu sayesinde cinsel dürtüleri arttırıcı bir etkisi olduğu da biliniyor. Bu özelliğinin erkekler üzerinde daha etkili olduğu da söyleniyor.
Saf ve doğal gül yağını anlamak için önce ürün etiket bilgileri kontrol edilmelidir. Gerçek gülyağı ise kesinlikle ucuz olamaz ve yaklaşık 20 C altında kristalize olarak katılaşmaya başlar. Gül yağının ne kadar saf olduğu ve gül çiçeklerinin ne kadar doğru olarak işlendiği ise apayrı bir uzmanlık konusudur.
Lavanta yağı, ylang ylang yağı ve gül yağı, dişil enerjiyi artırmak için en çok tercih edilen yağlardandır. Bu yağlardan istediğiniz herhangi birini difüzör ya da buhurdanlığınıza 3-4 damla damlatarak odanızı kokulandırabilirsiniz. Bu yağların kokusunu solumak, dişil enerjinizi uyandırmaya yardımcı olacaktır.
Göbek deliğine gül yağı kullanmak için parmak ucunuza küçük bir miktar alın ve göbek bölgesine nazikçe masaj yapın. Göbek deliğini gül yağı ile temizlediğinizde mikroplardan kurtulursunuz. Göbek deliğinizi yağlamanız kanınızı arındırmaya ve cildinizi beslemeye yardımcı olur.
Cilt bakımı, masaj ve aromaterapide kullanılan doğal Gül yağı. Ürün Faydaları: Ciltte nemlendirici ve rahatlatıcı etki sağlar. Romantik ve hoş bir koku sunar.
Frekansının en yüksek renk, mordur. Her rengin bir frekansı mevcuttur ve renklerin frekansları insanlara doğrudan yansır. Mor rengin kullanılması, insanların çevreleri tarafından çok daha hızlı bir şekilde fark edilmelerini sağlayacak ve sözü daha fazla dinlenen insanlar olmalarını sağlayacaktır.
Aromaterapi tedavilerinde de bolca kullanılan gül yağını buhurdanlığa damlatarak evinizde mükemmel bir koku yakalayabilirsiniz. -Kulak arkası ve bilek içlerine kullanılan gül yağı hem parfüm özelliği gösterirken hem de dişil enejinin dengelenmesine yardımcı olur.
Antiseptik özelliği olan gül yağı, uygulanan bölgede mikropların üremesini azaltarak cilt sorunlarını engellemiş olur. Arındırıcı etkisi ile cilt gözeneklerine yerleşen zararlı bakterilerin sivilce ve akne gibi problemlere neden olmasını önler.
Göbek deliğine herhangi bir yağ uygulamak, vücuttaki mikropların doğal yolla ölmesini sağlar. Göbek deliği, enerjinin yüksek olduğu bir bölgedir. Bu nedenle göbek deliğinize gül yağı veya gül suyu sürmek çakralarınızı dengeler ve kadınların dişil enerjisini önemli ölçüde artırır.
Cildi temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve cilt yüzeyindeki kir ve yağı uzaklaştırır. Cildi nemlendirir ve kuru cilt sorunlarını hafifletir. Ciltteki pH dengesini düzenler ve tahrişi azaltır.
Gün içinde makyaj yapıyorsanız, makyaj temizliği için birkaç damla gül yağını kullanabilirsiniz. Gül yağı ile cildinize zarar vermeden makyajdan arınabilirsiniz.
Gül yağı: Mis gibi kokusuyla baş döndüren gül yağı antiseptik olduğu için dudaklarda iyileştirici bir etki yaratır. Aynı zamanda yoğun bir nemlendirici etkisi vardır. Üzüm çekirdeği yağı: Bu yağ cilt lekelerini azaltan ve yaraları tedavi eden etkisiyle bilinir.
Gülyağı - 1 gr. Parfümlerde esans olarak kullanılır. Gül yağı oldukça özel üretimden geçer ve çok kıymetlidir. Gülyağı: Parfüm ve kozmetik sanayinin en önemli ve pahalı ham maddelerinden olan gül yağı pembe yağ güllerinin buharlı distilasyon yöntemiyle kaynatılmasıyla üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri