Akvaryum hava motoru sessiz bir şekilde çalışarak balıkların normal yaşantısına devam etmesine olanak sağlar. Hızlı çalışan hava motorları ise daha fazla dalgalanmaya sebep olduğu için balıkların strese girmesine neden olur.
En sağlıklı olanı hava motorunu devamlı olarak çalıştırmaktır.
Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı... Ses problemi varsa o zaman sessiz bir motor bulmalısınız ve her ihtimale karşı motorun altına bir havlu gibi yumuşak bir şeyin üzerine koyunki daha sessiz olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Sürekli çalışmak zorunda değil ama kapalı kalma süresi biraz da akvaryumun boyutuna göre değişebilir. Sürekli açık olmasına gerek yok. Geceleri kapatabilirsiniz.
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
İlgili 31 soru bulundu
Akvaryum kullanan herkesin sahip olduğu akvaryum hava motoru balıkların daha sağlıklı ve uzun ömürlü yaşaması için gerekli olan bir ekipmandır. Akvaryum ürünleri arasında en önemli parçalarından birisi hava motorları olarak bilinir. Hava motorları fanus gibi daha küçük ebatta olan akvaryumlar için kullanılmamaktadır.
Hava motorları bazı ekipmanlarla birlikte kullanıldığında farklı işlevlere sahip olabilir. Hava taşı veya akvaryum fıskiyesi ile kullanıldığında gürültüyü azaltır, iyi bir filtre ile kullanıldığında suyu doğru şekilde temizler, dekoratif bir görünüm için kullanılabilir.
Cihazlarin wattlari mutlaka yaziyordur. Elektrigin kWh'i 0.44 tl. Yani 5 watt bir filtre 0.005 kWh*0.44 tl den saatlik 0.0022 tl yakıyor. 0.0022*24*30 aylik 1.5 tl civari.
İç filtreniz yüzeyi dalgalandırıyorsa hava motoruna pek gerek yok. Ama elinizde hava motoru varsa kuma gömerek yada hava taşı bağlayarak kullanabilirsiniz zararı olmaz faydası olur.
Sonuç olarak, Balıklar duyarlar. Akvaryum motoru düzenli bir ses çıkarıyorsa ve tiz bir sesse balıklar bunu ilk başta duyar, ancak büyük ihtimalle zaman içerisinde önemsemez. Ancak düzensiz tıkırtılar oluşturuyorsa balıklar bu sesi duyabilirler ve bu ses bir gürültü kaynağı olduğu için, strese girebilirler.
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Ancak, akvaryum ısıtıcılarının elektrik tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Akvaryum Boyutu: Daha büyük bir akvaryum, daha fazla suyu ısıtmak için daha fazla enerji gerektirir. Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar.
%9 indirimle Resun Air-8000 4 Çıkışlı Hava Motoru 699 TL'ye, %18 indirimle Aquawing AQ918 2.5 W Tek Çıkışlı Hava Motoru 153 TL'ye, %9 indirimle Resun LP-100 Hava Kompresörü 4.513 TL'ye, %4 indirimle Aquawing AQ938 Çift Çıkışlı 8 W Akvaryum Hava Motoru 289 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Kısaca beta ve japon türleri demek doğru olur. Isıtıcının mevcut hava koşullarında şart olduğunu düşünürsek eğer filtre olmadan labirentli balıklara bakabilirsiniz. Benim önerim o tanka 1 adet gözünüze hş gelen erkek betta güzel olur.
Eğer yemleme sırasında İç Filtreyi kapatmazsanız yemlerin bir kısmı filtrenin içine kaçar ve bir süre sonra koku yapmaya başlar ve suyun sararmasına neden olur. İç Filtre kullanımında dikkat edilmesi gereken bir başka şey de filtrenin 7/24 açık kalması gerektiği prensibidir.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Fazla oksijen balıkların kan dolasımını olumsuz yönde etkileyerek ölümlerine yol açar. Özellikle yavru balıklar fazla oksijenden daha çabuk etkilenirler.. Sudaki fazla oksijeni balıkların yüzgeçlerinde camlarda ve bitkiler üzerindeki hava kabarcıkları ile teşhis edebilirsin..
Şelale filtre de bu hareketi sağladığından suya oksijen verir. Saygılar. Akvaryumunuz ve balıklarınız hakkında da biraz bilgiye ihtiyaç var yardım için.
İç filtre, akvaryumda mekanik ve biyolojik temizliğin yapılmasını sağlayan araçtır. Bunun yanı sıra suyun içindeki iç filtre, dışarıdan aldığı havayı suyun içine vererek canlıların oksijen almasını sağlar.
En düşük litreden başlayarak sıralarsak 25watt ısıtıcı 10-25 litre için, 50watt ısıtıcı 15-50litre için, 75watt ısıtıcı 50-75 litre için,100watt ısıtıcı 60-100 litre için, 150watt ısıtıcı 100-150 litre için, 200watt ısıtıcı 200-300 litre için, 3000watt ısıtıcı 300-450 litre için ideal ısıtıcılardır.
* Akvaryum içerisinde vantuzları yardımı ile sabitlenerek ve tamamen su içerisinde kalacak şekilde kullanılır. * Akvaryuma yerleştirildikten sonra fişi takıldığı an çalışmaya başlar. * Dalgıç motor susuz çalıştırılmamalıdır.
Isıtıcısız bir akvaryumda tropikal balıklar sağlıklı bir şekilde yaşayamaz. Bunun sebebi ise akvaryum içerisindeki ısının değişken olmasıdır. Akvaryum ısıtıcı sayesinde hem soğuk zamanlarda akvaryum içerisindeki suyun ısınması sağlanacak hem de onu dışında her zaman stabil bir sıcaklık sağlanacaktır.
Bu motorlar gerçek ölçümlerde 14-15 watt kuvvetindedir. Balık sayısı yoğun akvaryumlarda Duble Flora olarak kullanılabilir. Cıklet vb. sirkülasyonu çok seven türlerde motor kuvveti daha kuvvetli olsun istenir ise 35 watt motor kuvveti kullanılabilir. Bu 35 watt yazan motorlar gerçek ölçümlerde 20 watt civarıdır.
Filtrede sünger olsa bile ızgara arasından yavruyu kendine çekebilir filtre. En sağlamı filtre gövdesine dışarıdan bayan çorabı geçirmek. Çok kalın olmasına gerek yok, orta kalınlıkta alsanız yeter, kolay yırtılmaz.
Motor akvaryumda fazlaca sirkülasyon yaratıyorsa balıklar bundan korunabilmek için nispeten akıntının daha düşük olduğu motor yanlarında toplanıyor olabilirler. Saygılarımla. Isıtıcınızı 28 dereceye ayarlayın.Motor çalışırken ısı yayar balıklarda su soğuk olduğu için motorun etrafına toplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri