100 m3 havuz suyu için haftada bir defa 1.000 gr havuz parlatıcı kullanılır. Ürün uygulandıktan bir gün sonra filtrelerin kontrol edilmesi, gerektiğinde ters yıkama yapılması önerilir.
Havuz Parlatıcısı Kullanım Miktarı
Yüzme ve süs havuzlarında oluşan, bulunan veyahut oluşacak olan bulanıklıkları ve küçük kalıntıları temizlemek için kullanılan Sinada Havuz Parlatıcı kimyasalı, 100 m3 havuz suyuna haftada ortalama 2000 ml kullanılması tavsiye edilir.
Her hafta havuz suyuna eklenen sıvı pH düşürücü kimyasalın ölçüsü 100 metre küp suya 1-1,5 litre şeklinde uygulanmalıdır. Havuz yüzeyinin temizliği için tercih edilen havuz parlatıcı kimyasallar ise yosun önleyici kimyasallardan 1 saat sonra kullanılmalıdır.
Bu yüzden suya atılan sıvı klor miktarına dikkat etmek gerekir. 1 litre suya 1,5 mg (miligram) klor veya buna denk klor içeren bir kimyasal eklenmesi yeterlidir. Yani 1 ton suya yaklaşık 1,5 gram kadar sıvı klor atmak yeterli olacaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Göz zevkine uygun kristal görünümlü havuz suyu elde etmek için kullanılır. Havuz suyunun güzel olması için oldukça önemli bir üründür. Yüz metre küp havuz suyuna hafta bir kere 1.5lt ilave edilmesi yeterlidir. Havuz suyu parlatıcısı etkisini göstermesi için havuz makinelerinizin çalışıyor olması gerekir.
Kullanım önerimiz 100 metre küp bir suya 1-1,5lt arasında karıştırılmasıdır. Parlatıcı ise yosun önleyici den bir saat sonra kullanılabilir. Daha sonra makineleri sabaha kadar çalıştırarak işlemimizi tamamlarız. Yosun önleyicinin amacı mevcut yosunları temizlemek değil, yosun oluşumunu önlemektir.
Bu sorunu çözmenin en iyi yolu bir havuz suyu parlatıcı - topaklayıcı kullanmaktır . Havuz suyu topaklayıcı, bu küçük parçacıklar üzerine yapışarak büyümesini sağlayacak ve sonuç olarak da filtrenizde hapis olur. Ters yıkama sonucunda da filtreden uzaklaştırılmış olur.
İlk olarak havuz suyunun tamamen değiştirilme aralıklarında klor atılır. Havuz suyu değiştirilme aralıkları ise kirlilik durumuna ve havuzu kullanan kişi sayısına bağlıdır. Haftada üç kez klor atılması gerekir. Daha az sıklıkta ve daha fazla sıklıkta kullanılması soncunda farklı zararlar ortaya çıkar.
Havuzlara klor uygulaması manuel yapılacaksa, akşamları verilmeli ve kimyasal atıldıktan sonra havuz en az 4 saat çalıştırılmalıdır.
Parlatıcı Ayarı Kaç Olmalı? Bulaşık makinesinde parlatıcı ayarı, ayarlar kısmından kolayca yapılabilir. Parlatıcı ayarı 0-6 arasında değişir. Fabrika ayarında makinenin markasına göre parlatıcı ayarı 3 veya 5 olarak ayarlanmıştır.
Havuz Parlatıcı Kimyasal: Güçlü bir bileşik olan havuz parlatıcı kimyasalı havuz suyu üzerinde çökmeyen yüzer halde bulunan bu nedenle kirliliğe sebep olan topaklanmaların daha rahat tutulmasını sağlayan kimyasaldır. Havuz koşullarına göre 100 m³ havuz suyu için 500-2000 gr ürün, denge tankından uygulanır.
yosun önleyici kullanımı rutin olarak haftada bir defa kullanılması yeterli olacaktır markaya bağlı olarak açık havuzlar için kullanım miktarı 100 m3 havuz için haftada 1,5 lt yeterli olmaktadır kapalı yüzme havuzlarında ise haftada 1 defa 1 lt yeterli olmak ile birlikte unutulmaması gereken konuların başında uygulama ...
Kötü Filtreleme
Havuz suyunun bulanık olmasının ana nedeni filtre sorunlarıdır. Filtreniz düzgün çalışmıyorsa, bulanık havuz suyuna neden olan küçük kirleticileri çıkaramaz. Çözüm: Düzenli temizlik, bakım ve çalışma süreleriyle havuzunuzun sirkülasyon sisteminin akmasını sağlayın.
İlk aşamada havuzun rengi farklılaşsa da kimyasal etki ettikçe havuz suyunun berraklaştığı görülür. Bu ürünleri genellikle her hafta olmak üzere 100 m3 havuz suyuna 1 lt olarak kullanılması tavsiye edilir.
Bu rengi almalarındaki en önemli sebep ise deniz katmanının derinliğidir. Gelen ışık frekansları, derinliğe göre renk verir. Suyun derinliği arttıkça mavi renk de belirginleşir. Hal böyleyken, havuz yaptıracak olan kişiler de havuzlarında deniz suyuna benzer bir görüntüye sahip olmayı bekler.
Sudaki az miktarda tuz, yüzücülerin cildine zarar vermeden bakteri ve alglerin büyümesini önleyerek doğal bir antiseptik görevi görür. Klor, geleneksel sistemlerden çok daha iyi bir hijyenik etkiye sahiptir.
Berraklaştırıcılar suda askıda bulunan maddelerin filtrede tutulmasını sağlarlar. Filtre öncesi yapılan dozajlamalarda berraklaştırıcı kullanılması gerekir. 100 tonluk bir havuzda haftada 1 defa 1 lt Parlatıcı kullanılması gereklidir.
Açık havuzlar için :10 gr Cl2/ 1 m3 temiz su , olarak TS 11899 belirlemektedir. Bu şartlarda (TS11899) havuza sürekli yapılacak klor beslemesiyle, havuzdaki serbest klor miktarının 0.3-0.6 ppm oranında olması yeterlidir.
PH değerini yükseltmek veya düşürmek için bir havuz sorumlusu suya basitçe asitler veya bazik havuz kimyasalları eklenir. Örneğin, sodyum karbonat (soda külü) veya sodyum bikarbonat ( kabartma tozu ) kostik eklenmesi genellikle pH'ı yükseltir ve hidrolorit asit veya sodyum bisülfat eklenmesi pH'ı düşürür.
Havuz Suyu Şoklama Nasıl Yapılır? Havuz nasıl şoklanır sorusuna cevaben; şoklamada daima klor, suya ilave edilerek yapılmalıdır. Yani su, klorun üzerine ilave edilmemelidir. Bu işlemde sıcak su, şok kimyasalını, soğuk sudan daha iyi çözmektedir.
Not : Sizde kullandığınız klor ürününün havuzda ne kadar serbest klor verdiğini basit bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 100 tonluk bir havuza 1 kg ürün atıp en az 4 saat sonra ölçüm yapmak olacaktır. Eğer havuzunuz 50 ton ise bu havuza vereceğiniz klor ürünü 500 gr olmalı.
Mikroorganizmalara karşı doğru etkiyi elde edebilmek için 1-3 ppm serbest klor düzeyi oluşacak şekilde 100 m3 havuzda 200 gr - 500 gr kullanılır.
İçme suları için 1 litre suya 1,5 mg (miligram) klor veya eşdeğer klor içeren çözelti eklenmesi yeterli olacaktır. Yani 1 tonluk bir su deposuna yaklaşık 1,5 gram kadar klor atmak yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri