Tencereye süt, şeker, nişasta ve un alınır eriyene kadar çırpılır. 1 paket sıvı krema boşaltılır ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra ocağa konulur orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
''Ne kadar nişasta ilave etmeliyiz?'' diye soranlarınız olacaktır. 1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Afiyet olsun. *Karıştıramayacağımız bir yemekte kullanacaklar 1 çay bardağı kaynar su ile karıştırıp ilave ediniz. *Kremanın kıvamı çok koyu olursa istediğiniz kıvama getirmek için süt ekleyebilirsiniz.
Eğer muhallebiniz sıvı olduysa
Eğer hala koyulaşmadıysa, bir kabın içine yarım bardak ılık su ya da oda sıcaklığında süt koyun. Muhallebiyi yaparken 1 litre su kullandıysanız, su ya da sütün içine 2,5 yemek kaşığı nişasta eklemek yeterli olacaktır.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
İlgili 20 soru bulundu
Kıvam alan kremayı ocaktan alın içine tereyağını ve vanilya aromasını ilave ederek tamamen karışıncaya kadar çırpın. Ara ara karıştırarak kremayı soğutun. Soğudukça koyulaşan pastacı kremasını kullanmadan önce süt kreması ve eritilmiş beyaz çikolata ile topak kalmayıncaya kadar çırpın.
Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır.
Öncelikle bir fincan soğuk sütle bir poşet krem şantiyi büyük bir kaseye boşaltın ve kaymak gibi bir kıvam alana kadar çırpın. Oldukça katı bir kıvam alacak. Hemen dolaba kaldırın ve iyice soğusun.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Az yağlı krem (ya da süt) iyi kırılmaz, daha yüksek yağlı krem daha kararlı bir köpük üretir. Krem genellikle bir çırpıcı, elektrikli veya el mikseri, veya bir mutfak robotu ile çırpılır. Çırpılmış krema genellikle şeker, vanilya, kahve, kakao, çikolata, portakal vb. ile tatlandırılır.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Krema torbasının içine koyacağın malzemeyi bir spatula yardımıyla doldurmalısın. Son olarak da torbanın ağzını bağlayıp içindeki malzemeyi uca doğru iyice ittikten sonra poşetin köşesini keserek kullanmaya başlayabilirsin.
Buzdolabında soğutulmuş 200 ml (1 su bardağı) süt veya 150 ml (1,5 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
Süt Kreması Tadında Ev Yapımı 3 Malzemeli Sıvı Krema Tarifi İçin Malzemeler. NOT;Biraz akışkan olmasını istiyorsanız özellikle pastalar üzerine ganaj için kullanacaksınız bi yarım su bardağı kadar fazla süt ekleyebilirsiniz yada unu bi yemek kaşığı kadar koyabilirsiniz.
KAKAOLU PASTA KREMASI
Tek yapılması gereken şey pasta kreması malzemeleri içerisine 3 yemek kaşığı kadar toz kakao eklemektir. O 3 yemek kaşığı kakao tüm kremayı rengine bulayacaktır ve çikolatalı görünümlü kakaolu pasta kreması olacaktır.
"1- Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. 2- Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 3- Hazırladığınız kremayı beklemeden kullanın."
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
İçim Şef Krema %18 Yağlı, özellikle çorbalar, soslar ve sıcak yemekler için uygundur. Çırpma yapılmayan, kremanın doğrudan kullanıldığı tarifler için idealdir. Düşük yağlı yapısı ile hem lezzetli hem de hafif sunumların sırrı. İçim Şef Krema %35 Yağlı, özellikle tatlı yapımında çırparak kullanıma uygundur.
Kremayı, et yemekleri, tatlılar ve hamur işlerinin yanı sıra çorbalara ve soslara da ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri