HDR modunu açma Google Kamera'yı açın. Sağ üstte HDR'ye dokunun. Açık'a dokunarak da açabilirsiniz.
Dynamic Range (Dinamik Kademe) tek bir fotoğraftaki karanlık yüzeyle, aydınlık yüzey arasındaki ışık farkıdır. Siz 3 fotoğraf çeker ve bunları tek fotoğraf olarak birleştirirseniz High Dynamic Range (HDR) fotoğrafı elde edersiniz.
Bazı iPhone modellerinde, HDR'yi elle de denetleyebilirsiniz. iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11 modelleri, iPhone SE (2. nesil) ve iPhone 12 üzerinde Ayarlar > Kamera bölümüne gidin, sonra Akıllı HDR'yi kapatın. Sonra kamera ekranında kapatmak veya açmak için HDR'ye dokunun.
Başlat'ı seçin ve ardından ayarları arayın. Sistem > Görüntü > Ayarlar'ı seçin. Üst kısımda, denetlemek istediğiniz ekranı seçin. HDR veya HDR kullan'ı seçin.
İlgili 29 soru bulundu
Masaüstündeki herhangi bir boş yere sağ tıklayın ve Görüntü ayarları seçeneğine tıklayın. Windows HDR Renk bölümünden HDR kullan düğmesini açın. Bilgisayarınıza birden çok monitör bağlıysa Ekran > Ekranlarınızı yeniden düzenleyin bölümüne gidin ve HDR destekli bir monitör seçin.
Google Kamera'yı açın. Sağ üstte HDR'ye dokunun. Açık'a dokunarak da açabilirsiniz.
Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Birden fazla ekran varsa, üst kısmında HDR özellikli ekranınızı seçin. HDR Kullan'ı seçin,ardından Diğer seçenekler ( >). Otomatik HDR'yi açma.
HDR fotoğraf çekim modu ile elde edilen fotoğraflarda renk yoğunlukları daha canlı ve yoğundur. Standart fotoğraf çekim modlarında renkler daha parlak ve ışıltılı görünürken, HDR çekim modu karartılmış görüntüden gelen renk yoğunluğunu da kullanarak renklerin daha koyu ve tok görülmesini sağlar.
HDR ne anlama geliyor? HDR, çok parlak veya çok karanlık sahnelerde içeriğin ayrıntılarını yansıtan bir teknik olan Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir. Kontrast aralığı genişletilmiş bile olsa daha doğal ve gerçekçi bir görüntü sunar.
Monitörlerde HDR özelliğini kullanmak için, öncelikle bilgisayarın HDR özelliğini desteklemesi gerekmektedir. Eğer bilgisayarınız HDR özelliğini desteklemiyorsa, monitörünüzün HDR özelliği kullanılamaz. Windows 10'un ayarlarından HDR özelliğini aktive edebilir ve bazı monitörlerde özel HDR ayarları bulunabilir.
Ayarlar > Kamera > Biçimler > Fotoğraf Modu'na gidin, sonra 12 MP'yi veya 24 MP'yi seçin. 48 MP çözünürlükte çekim yapmak için Ayarlar > Kamera > Biçimler bölümüne gidin, sonra (modelinize bağlı olarak) Çözünürlük Denetimi'ni veya ProRAW ve Çözünürlük Denetimi'ni açın.
Ayarlar > Kamera > Ayarları Koru bölümüne gidin. Aşağıdakilerden herhangi birini açın: Kamera Modu: Kullandığınız son kamera modunu (Video veya Panorama gibi) kaydedin.
Yüksek dinamik aralık anlamına gelen HDR, fotoğrafçılıkta fotoğrafın en aydınlık ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları yakalamanın yollarından biridir. Bu teknik özünde aynı sahnenin birden fazla görüntüsünü çekip her birinden en iyi öğeleri almak için görüntüleri birleştirmeyi içerir.
Ekranınız söz konusu olduğunda, HDR içeriğini de destekleyebildiğinden emin olmanız gerekir. HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır.
HDR (High Dynamic Range) ya da yüksek dinamik aralık, fotoğraf sanatında çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
Akıllı telefonların çoğu, Instagram'da HDR veya yüksek dinamik aralık ile görüntülerinizi çekmenizi sağlar. Dinamik aralık temel olarak, tek bir görüntünün koyu ve açık alanları arasındaki parlaklık farkıdır.
HDR modu ne zaman kullanılmalı
HDR en iyi performansı şu koşullarda sağlar: Parlak gökyüzü ve gölgeli tepelerin veya yeşillik alanların bulunduğu manzaralar. Kontrast düzeyinin yüksek olduğu açık hava resimleri. Karanlık gölgeler ve güneş ışığının fazla olduğu arkadan aydınlatılan manzaralar.
Birçok Android telefonda kamera açıkken ekranın herhangi bir yerinde HDR simgesi görünecektir. Üzerine dokunarak aktif/pasif arasında geçiş yapabilirsiniz. Diğer Android modellerinde ise kamera ayarlarına girmeniz yeterlidir.
Otomatik HDR'yi kapatma
Ayarlar'da elle HDR ayarını destekleyen modellerde, Ayarlar > Kamera bölümüne gidin, sonra Akıllı HDR'yi kapatın. Kamera ekranında HDR'ye dokunarak bu seçeneği elle açıp kapatabilirsiniz.
HDR, her bir pikselin ne kadar parlaklık üretebileceğini (dolayısıyla ne kadar renk bilgisi içerebileceğini) artırmak için tasarlanmıştır. Bu, geniş bir renk yelpazesine erişim sağlar ve görüntüleri daha ayrıntılı, daha gerçekçi ve daha canlı hale getirir.
"High Dynamic Range". En az 3 tane aynı açıdan çekilmiş ama farklı pozlanmış fotoğrafa uygulanan bazı özel tekniklerle yeni ve daha canlı bir fotoğraf elde etme yöntemidir. Çok karanlık ve çok parlak alanlar yumuşatılarak daha belirgin hale getirilir.
Windows 11'in oyun alanındaki en büyük iyileştirmelerinden biri ise Auto HDR özelliği. Auto HDR, sadece SDR aralığındaki oyunları daha iyi renk/parlaklık aralığı için akıllı bir şekilde HDR düzeyine çıkarıyor.
Hareketli fotoğraflar çekebilmenizi sağlayan bu özellik anılarınızı kaydederken biraz daha 'canlı ve 'hareketli' bir fotoğrafı sizlere sunuyor. Her ne kadar bazı insanlar bu özelliği sadece iPhone'lara özgü zannetse de aslında uygulama yardımıyla Live Photos'u Android'de de kullanabilmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri