Hindistan Cevizi gerek kurutulmuş gerekse taze hali ile sevilerek tüketilen tropikal bir meyvedir.
Hindistan cevizi, palmiyegiller familyasına dahil olan tropikal bir meyvedir ve Hindistan cevizi ağacında yetişir. Hindistan Cevizi Nasıl Yetişir? Hindistan cevizi tropikal bölgelerde yetişen bir ağaçtır. Bu ağacın meyvesi Hindistan cevizi adını alır.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Hindistan Cevizi Özellikleri
Hindistan cevizi, kumlu topraklarda, uzunlamasına ağaçlarda yetişen tropikal bir meyvedir.
Ela Cempel, Hindistan cevizinin özellikleri ve faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu." Hindistan cevizi; palmiyegiller familyasından olan, tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Tropikal bölgelerde yetişir ve meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
İlgili 36 soru bulundu
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan Cevizi demirden ve liften oldukça zengin bir meyvedir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağlar içerir. Kalorisi ve doymuş yağ oranı ise oldukça yüksek bir meyvedir.
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Yediğiniz şey çekirdekliyse meyve, yaprak ya da kökse sebze olarak tanımlanıyor bir başka deyişle. Buna göre pek çoğumuzun sebze olarak isimlendirdiği kabak, domates, salatalık, hatta fasulye gibi yiyecekler meyvedir. Soğan, patates, ıspanak, marul gibi yiyecekler ise sebze sınıfına girer.
Taze Hindistan cevizi kalsiyum deposu olması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için çok faydalı. Düzenli kullanımda vücutta oluşan mikropları öldüren Hindistan cevizi tok tutma özelliğinden dolayı ramazan ayında tüketilebilir. Diyetlerde ise ara öğün olarak kullanıldığında açlık hissini yok eder.
Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
"Acai meyvesi, beslenme ve sağlık alanında büyük sansasyon yarattı ve dünyada "bir numaralı süper meyve" olarak adından söz ettiriyor..."
Dünyanın en tatlı meyvesi olarak bilinen çerimoya, Güney Amerika ülkelerinde yetiştirilir. Ülkemizde de popülerleşmeye başlayan bu meyve içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir.
Karayemişin, adından da anlaşılabileceği üzere, siyah meyveleri vardır. Bu bitkinin yaprakları ve meyve sapları zehirlidir. Yapraklarının tüketilmesi durumunda tükürüğe geçen zehir solunum yolu yetmezliğine hatta ölüme neden olabilir.
25 gramlık yani 1 orta boy Porsiyon Hindistan cevizi 90 kalori içerir. 1 adet orta boy Hindistan cevizi meyvesi 397 gramdır ve 1.405 kaloridir.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Taze Hindistan cevizinin yalnızca 25 gramında 90 kalori bulunur. Orta büyüklükte 100 gram Hindistan cevizinde ise 358 kalori vardır. Bir çorba kaşığı tepeleme Hindistan cevizinde 36 kalori mevcuttur. 1 su bardağı Hindistan cevizi kaç kalori diye soracak olursanız, cevabı 304 kalori olur.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri