Excel'de En sık kullanılan mantıksal fonksiyon kuşkusuz ki EĞER FORMÜLÜ'dür. Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir.
IF(EĞER) fonksiyonu Excel'in en popüler ve en çok kullanılan fonksiyonlarından birisidir. IF(EĞER) fonksiyonu hücrelerdeki değerleri mantıksal karşılaştırma yapmak için kullanılır.
Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")
ORTALAMA ve TOPLA işlevleri, EĞER işlevinin içinde iç içe geçirilir. Bir formülde işlevleri en çok 64 düzeyde iç içe yerleştirebilirsiniz.
Excel en çok 64 farklı EĞER işlevini iç içe kullanmanıza izin verse de, bunu yapmanız pek önerilmez. Neden? Birden çok EĞER deyimini doğru oluşturmak için, çok kapsamlı düşünmek ve mantığının sonuna kadar her koşulda doğru hesaplama yapabileceğinden emin olmak gerekir.
İlgili 19 soru bulundu
EĞERS işlevi, bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk TRUE koşuluna karşılık gelen bir değer döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır.
İngilizce Excel'de IF, Türkçe Excel'de EĞER diye geçmektedir, geri kalan kısımların kullanımı aynıdır. Aşağıdaki tabloda girilen notlar ve ortalama yer almaktadır. Ortalama değeri 50'den küçükse, "Kaldı", Büyükse "Geçti" yazılmasını sağlıyoruz. Türkçe Excel kullanıyorsanız IF yerine EĞER yazınız.
Bir değer ile beklenilen değer arasında mantıksal karşılaştırma yapmaya imkan tanır. Eğer formülünde 2 farklı sonuca yönlendirme yapılır. Bir tanesi mantıksal sınamanın doğru olduğu sonucu döndürür, diğeri ise mantıksal sınamanın yanlış olduğunda nereye yönlendirme yapması gerektiğini gösterir.
EĞER İşlevi, bir koşula bağlı değerleri hesaplamak için kullanılır. Eğer İşlevi Topla, Ortalama İşlevi gibi oldukça yaygındır. Eğer fonksiyonu tek başına kullanabileceğiniz gibi, iç içe, VE, YADA işlevleri ile birlikte kullanabilirsiniz.
Bir şey bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın veya Giriş > Düzenleme > Bul & Bul >Bul'a gidin.
Çalışma sayfasında formülü girmek istediğiniz hücreyi tıklatın. = (eşittir işareti) ve ardından hesaplamada kullanmak istediğiniz sabitleri ve işleçleri (en çok 8192 karakter) yazın.
EĞER NASIL YAZILIR? EYER Mİ, EĞER Mİ? Eyer nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "eğer" şeklindedir.
Eşittir işareti (=) yazın. Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar.
IFS işlevi bir veya daha fazla koşulun karşılanıp karşılanmadığını denetler ve ilk doğru koşula karşılık gelen değeri döndürür. ÇOKEĞER, birden fazla iç içe EĞER deyiminin yerine kullanılabilir ve birden fazla koşul ile okuması çok daha kolaydır. ıFS işlevinin 127 farklı koşullara erişmenize izin verdiğini unutmayın.
YUVARLA 23451 1 sonucu nedir *?
Senin sorunda 24,451 sayisinda komuta göre virgülden sonra 1 basamak kalsın isteniyor , virgülden sonraki sayi 4 ama bir üst basamağı 5 oldugu icin 4 u 1 arttırıp 4 ten sonraki sayilari silersin sonucu 23,5 çıkar.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
=EĞERHATA(A2/C2;0) formülünü kullandığınızda, Excel öncelikle A2/C2 formülünü çalıştırır ve sonucu hata vermezse sonucu gösterir. Eğer A2/C2 hata sonucu döndürürse, EĞERHATA formülü devreye girerek, hata değerini gizler ve =EĞERHATA(A2/C2;0) ifadesinde olduğu gibi 0 değerini hücreye yazar.
Fonksiyonlar sayfalara yazılabilir ve kullanılırlar fakat Excel ara yüzünde eşittir (=) işaretini koyup fonksiyonun adını yazdığımızda fonksiyonun diğer yerleşik fonksiyonlar gibi çıkmasını istiyorsak kesinlikle fonksiyonumuzu bir modül'e yazmamız gerekiyor. Bir modüle birden fazla fonksiyon yazılabilir.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Excel'de & işareti hücrelerdeki değerleri birleştirme amacıyla kullanılır. Örneğin A2 hücresinde Adı ifadesi varsa ve B2 Hücresinde Soyadı ifadesi varsa, C2 hücresine tıklayıp, =A2&B2 yazdığınızda A2 hücresindeki Adı ifadesi ile B2 hücresindeki Soyadı ifadesi AdıSoyadı olarak birleştirilerek C2 hücresine yazılır.
Bir veri seti içerisinde, bir koşula bağlı olarak herhangi bir alanın toplanmasını sağlamak için SUMIF(), Ortalaması almak için AVERAGEIF() fonksiyonları kullanılabilir.
Bir hücrenin adresini verirken ilk olarak sütun harfi söylenir ve daha sonra da satır sayısı. Mesela A sütunu ile 3 numaralı satır arasında yer alan bir hücrenin adresi A3 şeklinde olacaktır, 3A şeklinde adresleme yanlıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri