Fakültemiz eğitim-öğretim programında staj bulunmamaktadır.
Madde-2 : Mühendislik Fakültesi öğrencileri 4 yıllık öğrenimleri süresince her bölümün özelliklerine göre düzenlenen staj programlarına uygun olarak, kesintisiz olarak 20'şer günlük (iş günü) iki kısımdan oluşmak üzere, 40 iş günü (8 hafta) staj yapmak zorundadırlar.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
Öğrenciler derslere katılmak zorundadır. Devam zorunluluğunun sınırı, hazırlık sınıfında en az % 80, diğer sınıflarda ise en az %70'dir. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler dönem veya yıl sonu sınavlarına giremezler. Öğrencilerin alacakları sağlık raporları, derse devam sürelerinin hesabında dikkate alınmaz.
Zorunlu staj uygulaması Türkiye'de meslek yüksekokulları ile fakülteler arasındaki önemli farklardan birini oluşturmaktadır. Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır. Stajyere verilen staj maaşından herhangi bir yasal kesinti yapılmamaktadır.
Staj değerlendirme işlemleri alan uzmanı öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olabilir mi? Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Staj faaliyeti öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez.
Fakültemiz mezunları,
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında müftü, müftü yardımcısı, din işleri uzmanı, vaiz, vaize, Kur'an Kursu öğreticisi, imam ve müezzin olabilmektedirler. Lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde İlahiyat Fakültelerinde öğretim elemanı olma imkânına sahiptirler.
Birinci sınıf öğrencileri üstten ders alamaz. 48-Lisans Öğrencileri Hangi Durumda Üstten Ders Alabilirler? Lisans öğrencileri, bulunduğu dönemden önceki tüm derslerini başarması ve GANO'sunun en az 3.00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst yarıyıla/yıla ait derslere kayıt yaptırabilir.
Stajyer maaşı, güncel asgari ücret temel alınarak hesaplanır. Buna göre, 20 ve üzeri çalışama sahip bir işletmede stajyer maaşı hesaplanırken, güncel net asgari ücretin yüzde 30'u stajyer maaşı (3.420.40 TL) olarak belirlenir. Bu ücret stajyere ödenmesi gereken minimum tutardır.
Yönetmelik gereği öğrencilerimizin en az 30-45 gün staj yapmaları gerekmektedir. Bu 30-45 gün için “iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta prim” Siirt Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenecektir. Dileyen öğrenciler en 30 iş günü tamamlamak kaydıyla daha uzun süre de staj yapabilirler.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
6. Bir kereye mahsus staj yeri değişikliği yapılabilir, bunun için ilk staj yerinde en az 10 iş günü staj yapılmalı ve İşyeri staj kabul formu yeni staj yerine tekrar onaylatılarak staj bürosuna teslim edilmelidir. 7. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrencidedir.
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
2023 yılı itibari ile 310 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşları 13490 TL'dir. En düşük Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni maaşı 23170 TL'dir.
Özellikle, öğretmenlik, din görevlisi olma, vaizlik, imamlık, yazarlık, araştırmacılık, akademisyenlik, insan hakları savunuculuğu gibi alanlarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, hukuk, siyaset, sosyal hizmetler, medya gibi farklı alanlarda da çalışma imkanları mevcuttur.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği lisans bölümü mezunu olan kişiler diplomaları sayesinde direkt olarak işe başlama hakkı kazanır. İlahiyat bölümlerinden mezun olan adayların öğretmenlik yapabilmesi için Pedagojik Formasyon eğitimini başarıyla tamamlaması gerekir.
İşverenin başvurusu üzerine öğrencinin durumu değerlendirilir ve gerektiğinde öğrencinin stajı veya uygulamalı eğitimi süresi dolmadan sonlandırılır veya başarısız sayılır. # Staj yerini kim seçer? Staj yeri, öğrenci tarafından belirlenerek Bölüm Staj ve Uygulamalı Eğitim Koordinatörünün değerlendirmesine sunulur.
Sınavların bitiminden eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar geçen süre içinde staj yapılabilir. Defteri tükenmez kalem ile doldurabilir miyim? Evet.
Dönem içinde ders alırken staj yapılabilir mi? Yarıyıl sonunda mezuniyet durumu söz konusu olup, derslere devam zorunluluğu olan normal öğretim öğrencileri hafta içinde en az üç boş ders günü var ise dilekçe ile başvuru yaparak yarıyıl süreleri içinde de staj yapabilirler.
Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri