Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Pasaportsuz bir cihaz açmak için, ilgili malların ithalatının yasal olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Eğer cihaz ülkemizde yasal olarak satın alınabiliyorsa, cihaz pasaportsuz olarak açılabiliyor. Aksi takdirde, cihazın ithalatının yasal olmaması nedeniyle cihaz hiçbir şekilde açılamaz.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Her ne kadar bu cihazlar ülkemizin IMEI veritabanına kayıtlı olmasa da, 120 gün boyunca bu telefonlar kullanıma açık. Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
Pasaport olmadan telefon kaydı yapmak mümkün değildir.
Pasaport olmadan sadece kimlik belgesiyle gidilebilen bu ülkelerden alacağınız telefonların kayıt işlemlerini, pasaporta gerek olmadan T.C kimlik numarası ile yapabilirsiniz. Eğer kaydı e-Devlet'ten gerçekleştirecekseniz pasaport yerine, nüfus cüzdanı seçeneğini işaretlemelisiniz.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Vergi dairelerine başvurarak, internet üzerinden vergi dairesi hizmetlerini kullanarak, mobil bankacılık uygulamalarınız ya da banka şubelerinden bu kayıt ücretini ödeyebilirsiniz. Ayrıca kredi kartı kullanarak da ödeme yapmanız mümkündür.
En İyi Cevap. Apple cihaza imei atılmaz anca pert bi iphone 8 anakartının çalışıyorsa rom entegresi senin cihazının anakartına takılabilir. Bunu da her telefoncu yapamaz. Bilgin olsun ve bu işlem için senden anakart parası isterler oda aşağı yukarı pasaport kayıt ücretinden 300-500 lira aşağı fiyata olur.
''2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA
Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.
Kayıt işlemini ne şekilde yaptırabilirim? T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmış ve yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendi.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır 🛂
kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 6.091,30 TL'yi ödemek. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu. Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.
1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.
12 saat içerisinde açılıyor.
Telefonunuz iletişime kapanıyor SIM değil yani 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız o cihazı Türkiye'de kullanamazsınız. Wi-Fi bağlanarak istediğinizi yapabilirsiniz onda bir kısıtlama yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri