Beyoğlu İstanbul ilinin Avrupa yakasındadır.Beyoğlu veya eskiden Pera, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. Kuzeybatıda Şişli ve Kâğıthane, doğuda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, güneyde ve batıda ise Haliç ile sınırlı ilçenin yüzölçümü 8.76 km2'dir ve 45 mahalleden oluşmaktadır.
Beyoğlu, İstanbul'un ilçelerinden biridir. Avrupa yakası tarafında bulunan Beyoğlu ilçesi İstanbul Çağlayan adliyesine bağlı bulunmaktadır.
Beyoğlu İlçesi, İstanbul İlinin Avrupa yakasında, İstanbul Boğazının güney kesimi ile Haliç arasındadır. Doğusunda Beşiktaş ve İstanbul Boğazı, batısında Haliç, kuzeyinde Şişli, kuzeybatısında Kağıthane, Güneyinde Marmara Denizinin bir girintisi olan İstanbul Limanı ile çevrilidir.
Taksim Meydanı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan ve İstanbul kentinin en ünlü noktalarından biri olan meydan.
Türkler'in “Bey Oğlu” diye andıkları bu adam, elçinin bir Rum kadınla evlenmesinden dünyaya gelmiştir. Oturduğu konak da Taksim yakınında bir yerdedir. Diğer birine göre ise; Kanuni Sultan Süleyman döneminde burada oturan Venedik elçisine yazışmalarda Beyoğlu dendiği için bu semt de Beyoğlu adını almıştır.
İlgili 36 soru bulundu
Ortalama olarak 74 metre yükseklikte yer alan İstiklal Caddesi idari olarak 9 ayrı mahalleyi kapsar. Beyoğlu İlçesi adını, -aynı zamanda ana ekseni olan- İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır.
Kağıthane ve Beşiktaş ile komşu olan Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biridir. Beyoğlu'na bağlı ilçelerden biri olan Taksim, aynı zamanda ilçedeki meydanın adıdır.
İstanbul yakasında bulunan Bizanslılar buraya 'karşı yaka' anlamına gelen 'Pera' adını vermişlerdir. İmparator Jüstinyen GALATA'da sonradan bir çok bina yaptırdığından buraya “Jüstinyana” da denilmektedir. Türkler ise Pera'yı 'Beyoğlu' şeklinde adlandırıp daha geniş bir alanı kastetmişlerdir.
Marmaray banliyö istasyonuna yakın bir konumdaysanız, Marmaray hattını kullanarak Yenikapı'ya gelebilir, buradan M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metro hattının Taksim durağında inip Taksim Meydanı boyunca yürüyerek 2 dakika içinde AKM girişine ulaşabilirsiniz.
Beyoğlu kıyıları da Boğaz'ın en değerli yeridir. Tümüyle yapılaşmış bu bölge aslında kentliler tarafından algılanmasa da bir yanında Haliç, diğer yanında da Boğaziçi ile çevrilmiş coğrafyasıyla denize uzanan bir yarımadadır.
Beyoğlu, İstanbul Avrupa Yakası'nda konumlanan birçok tarihi yapıya, müzeye, camiye, kiliseye, eğlence, yeme-içme mekanlarına, alışveriş imkanlarına, kültür-sanat etkinliklerine yoğun olarak ev sahipliği yapan İstanbul'un en popüler ve canlı ilçesi.
,İlçemizin 2018 yılında 230.526, 2019 yılı 233.323,2021 yılı 233.322, ve 2022 yılı itibariyle ise nüfusun 116.370'i erkek ve 109.549'u kadın olmak üzere toplam 225,920 kişiden oluşmaktadır. Nüfusun %50,51 'ini erkek , % 48,49'ini kadınlar oluşturmaktadır.
Beyoğlu İlçesi adını, İstiklal Caddesi ve ona açılan sokakların olduğu alanı kapsayan Beyoğlu semtinden alır. Tarlabaşı Bulvarı caddenin paralelinde uzanır. İstiklal Caddesi Avrupa yakasındadır.
6 Şubat 2023 TÜİK verilerine göre 39 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 964 mahalle bulunmaktadır.
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt.
Kasımpaşa, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan tarihî semt.
Fransız mühendis Eugene Henri Gavand tarafından Sultan Abdülaziz'e sunulan fikir kabul edilir ve yapımına 1871'de başlanır ve 1875'te görkemli bir tören ile hizmete açılır. Eskiden Beyoğlu denildiğinde Cadde-i Kebir yani Cumhuriyetin ilanından sonraki adıyla İstiklal Caddesi kastedilirdi.
Taksim Cumhuriyet Anıtı, Taksim Meydanı'nda Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve devrimlerini sembolize eden ulusal bir yapıt olarak İtalyan Mimar Pietro Canonica tarafından yapılmıştır. Anıt ve çevre düzeni İtalyan mimar Guilio Mongeri tarafından yapılmıştır.
1-Taksim Meydanı
Popüler buluşma noktası olan Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı, Gezi Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Aya Triada Kilisesi, Hüseyin Ağa Camii, İstiklal Caddesi, Taksim Camii gibi değerli yapıların konumlandığı büyük ve hareketli bir meydan.
İstanbul'un ilçeleri; Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, ...
Şişhane İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir. Genelde avizeci dükkânları bulunur. Tepebaşı ile Unkapanı arasındadır. İstiklal Caddesi, Karaköy, Kasımpaşa ve Tepebaşı ile komşudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri