Japon balığına yem dışında haşlanmış bezelye taneleri, salatalık, kabak, lahana, havuç ve brokoli gibi sebzeler verilebilir. Artemia ve kan kurdu gibi canlı yemler de verilebilir. Ancak balığın bitkisel ağırlıklı beslenmesi gerektiğinden hayvansal yemin miktarı az olmalıdır.
Marul, ıspanak, kabak, havuç, brokoli, mısır, karnabahar, bal kabağı ve lahana gibi sebzeleri haşlayıp soğuttuktan sonra japon balıklarınıza verebilirsiniz. Kavun, elma, armut ve çilek japon balıklarının yiyebildiği meyvelerdir.
Sonuç olarak evet, Japon balığını alıştırdığınız taktirde ekmek yer ancak, bu kesinlikle tavsiye edilmez. Japon balığınızı hazır yemlerin dışında arada bir dondurulmuş kan kurdu, tuzlu su karidesi gibi diğer yiyeceklerle beslemek en iyisidir.
Japon balıkları hangi sebzeleri yer ? Japon balıkları bezelye, marul, brokoli, karnabahar, bal kabağı, kabak, salatalık ve havuç ile beslenebilir.
Japon balığı için Artemia yumurtası, su piresi (Daphnia), kurutulmuş karides (Gammarus – Shirimps), kan kurdu (Blood worms) ve krill gibi canlı yem verebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Bu balıklara haftada bir kez canlı balık verebileceğiniz gibi ıspanak, bezelye, brokoli gibi sebzeler ile de Japon balıklarını besleyebilirsiniz. Bu sebzeleri akvaryuma atmadan önce haşlayıp küçük parçalara bölmeyi unutmayın. Akvaryumunuzdaki küçük balıklar da Japon balıklarına yem olabilir.
Merhaba önce güzelce suyla yıkayın ve soyun. Sonra ortadan ikiye bölüp çatal veya kaşık gibi dibe batmasını sağlayacak birşey saplayın bu şekilde balıklarınza akşam öğünü olacak şekilde balıklar açken verebilirsiniz.
Evde balık yemi yoksa balığa ne verilir ? Otçul ve hepçil balıklara marul, kıvırcık, kabak, lahana, havuç, brokoli ve bezelye gibi sebzeler kısa süre haşlanıp yumuşatıldıktan sonra verilebilir. Etçil balıklar içinse canlı ya da dondurulmuş kan kurdu ve artemia düşünülebilir.
Marul, ıspanak, bezelye bunları haşlayarak balıklarınızın yiyeceği kadar verirseniz hem suyunuz daha az kirlenir hemde yeteri kadar yediklerinden emin olursunuz.
Akvaryumda balık başına 10 litrelik bir su hacmi olması gerekmektedir. Japon balıkları sıcak sulardan hoşlanmadıklarından dolayı suyun sıcaklığının yaklaşık olarak 15- 20 derece olması ideal olacaktır. Akvaryumun içerisine bitki koymamanız daha iyi olacaktır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon balıklarında toz mama uygun değildir. Aynı yemi yemekten sıkılabilen bu balıklar kuru yemlerle de beslenebilir. Japon balıklarına haftada bir kez canlı balık verebilmek mümkündür. Ayrıca ıspanak, brokoli ve bezelye gibi sebzelerde Japon balıklarına verilebilir.
Yemin İçeriği; Balık unu, balık yağı, mısır unu, kril unu, spirulina, soya küspesi ve yağı, buğday unu, buğday gluteni.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
Gaz kabarcığı hastalığı, (İngilizce: Gas Bubble Disease ) akvaryum balıklarında, genellikle akvaryum suyu içerisindeki oksijen miktarının fazlalaşmasından kaynaklandığı düşünülen bir tür gaz hastalığıdır. Ancak bu durum genellikle akvaryum tankının azot gazına fazla doymasıyla gerçekleşir.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
3 tane tek kuyruklu büyük japon balığı besliyorum marul yerler mi ? Yer. Marul yanında sebze olarak havuç, ıspanak, bezelye gibi sebzeleri de verebilirsiniz. Yer.
Türkiye'de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Muhtemelen yenmistir japon baliklari cok obur baliklardir. Balığın boyutuna göre yarım bezelyeyi ezip elinizle verin. Bir iki parça yeseler yeter.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
Yaşamın kaynağı olan su, canlıların vücutlarında farklı yoğunluklarda bulunur. Bu, suyu tüm canlıların -su içinde yaşayanlar da dâhil- fizyolojik olarak kullandığı anlamına gelir. Evet, balıklar da su içer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri