Conversation. Japonca bir kelime: "Torimodosu". Kötü giden şeylere rağmen tekrar ayağa kalkmak, hayata karşı tekrar kazanmak ve devam etmek demekmiş. "Bir şeyi geri almak" anlamında da kullanılan sözcüğün yazılışı: "取り戻す".
Yūgen: Yūgen'i açıklaması biraz zor. Evrenin kelimelere dökülemeyecek kadar güçlü bir farkındalığı anlamına geliyor.
Japonca'da "Yoisho" diye bir kelime var: günün yorgunluğu, zorluklarından sonra yatağa, sandalyeye oturunca gelen rahatlamaya deniyormuş.
Ukiyo-e (浮世絵)(Fani Dünya Resimleri), Edo Dönemi'nde ortaya çıkan bir Japon resim sanatı türüdür. Tiyatro, klasik edebiyat, şiir, yerel efsaneler, natürmort, imparatorluk ailesi ve din gibi birçok teması vardır. Ukiyo'nun kelime anlamı, içinde "modern olma"yı da barındırır.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir.
İlgili 44 soru bulundu
Japonca anlamı 'gelecek' olan 'mirai' ile küçük bir kelime oyunu yapılan filmin yönetmeni, takipçilerinin 'Girl Who Leapt Through Time' ve 'Wolf Children' gibi oldukça ünlü animasyonlardan hatırlayacağı Mamoru Hosoda.
Fukurokuju (福禄寿) (Japonca fuku:"mutluluk", roku:"zenginlik", ju:"uzun ömürlülük") Japon mitolojisinde yedi şans tanrısından biri. Ömür uzunluğunu ve bilgeliği simgeler.
Japonca bir kelime: "Natsukashii" (懐かしい). Sevdiğimiz, özlediğimiz bir anı veya zamanı uyarıcı bir nesne yardımıyla hatırlamaya deniyormuş.
Yukata (Japonca: 浴衣), genellikle pamuklu veya sentetik kumaş ve çizgisiz olarak hazırlanan yazlık bir kimono türüdür. Yukata genellikle hanabi ve Bon Festivali gibi açık hava yaz etkinliklerinde ve ryokanlar ile onsenlerde giyilmektedir.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir.
Japonca'da Kaizen “küçük, artan, sürekli gelişme” anlamına gelir. Kelimeyi Türkceye dönüştürdüğümüzde,“sürekli iyileştirme veya sürekli gelişme anlamlarını” vermektedir.
İkigainin kelime anlamı hayatın amacı olarak açıklanabilir. İki hayat, Gai ise amaç demektir. Sabahları yataktan kalkarken bir Ikigainizin olması yani hayatta bir amacınızın olması sizi o yataktan kaldıran şeydir.
Suki kelimesi aslında bir sıfattır. Fiil değildir ve sevilen anlamına gelir. Fakat bir kalıp var ve bu kalıpla birisine onu sevdiğinizi söyleyebilirsiniz. Çok yaygın bir kullanımdır.
Japoncadan güz kelimesi: "Shuushi". Sonbaharda yaşadığımız duygusallığa, üzerimize çöken durgunluğa, melankoliye deniyormuş. "Sonbahar hüznü" diyebileceğimiz sözcük şöyle yazılıyor: "秋思".
Japoncada günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerden birisi koniçivadır. Selamlaşma anlamında kullanılan koniçivanın Türkçe karşılığı ise merhaba olarak bilinmektedir. Yani diğer bir anlamla Japoncada iyi günler veya merhaba diyeceğiniz zaman koniçiva demeniz yeterlidir.
Fukurokuju (福禄寿) (Japonca fuku:"mutluluk", roku:"zenginlik", ju:"uzun ömürlülük") Japon mitolojisinde yedi şans tanrısından biri. Ömür uzunluğunu ve bilgeliği simgeler.
-kun. Kun (君), "-san" ile kıyaslandığında daha ılımlı, dost, yoldaş anlamına gelen bir ektir. Aynı sosyal statüdeki insanların, dostların, meslektaşların, sınıf yoldaşların, büyükler tarafından küçüklere ve başkanlar tarafından kendilerine bağlı kişiler için kullanılır.
Benim adım ...'-dır. 私は ... です。 Watashi wa ... desu.
japonca'da 1. tekil sahis olarak kullanimi informaldir. oyle amirinize boku falan derseniz boku yersiniz kanimca. japonca sadece erkeklerin kulandigi ben zamirinin bir halidir. arada kizlarin kullandigi duyulsa da duymazliktan gelinmistir. o kizlardan hayir gelmemistir.
japonca bahar. kanjisi de pek güzeldir, kız erkek fark etmeksizin isim olarak da kullanılır.
“İKİ” hayat, “GAİ” hedef, amaç ve gaye anlamına geliyor. Yani ikigai bir hedefe, gaye ya da arzuya hiçbir zorlama olmadan içten ve kendiliğinden bağlılık hissetme duygusu.
İlk kitabında Japonlara özgü olan Ikigai öğretisini okuyucularına sunan iki yazar, Ikigai Uygulama Rehberi adlı ikinci kitabıyla okuyucuların hareket etmeleri, gülümsemeleri, beslenme alışkanlıkları gibi birçok konuyu inceleyerek bu konularda nasıl bir yolun izlenmesi gerektiğine dair bilgiler ve tavsiyeler verir.
Eser, okurlarına uzun ve mutlu yaşamanın sırlarını anlatan bir rehber olarak karşımıza çıkıyor. Ikigai, iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşuyor. Iki, yaşam; gai ise önem ya da değer anlamlarına geliyor. Ikigai, yaşamın amacı ya da yaşamak için bir sebep bulmak olarak ele alınıyor.
Japonca bir sözcük: "Nakama". Aileden biri gibi görülen dost, sıkı fıkı olunan arkadaş, yoldaş demekmiş. Genelde animelerde rastladığımız bu kelime, "仲間" şeklinde yazılıyor.
Birinin ne dediğini anlayamadığınızda bu kalıbı kullanabilirsiniz. "Wakarimasen" yani "anlayamadım"dan önce "yoku" demek cümleyi daha nazik bir hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri