İlkokula 6 yaşında başlanır. Sınıfta kalmak diğer üst eğitim kurumlarında olduğu gibi ilkokullarda da yoktur. Okul ve sınıf mevcutları ortalaması 20 öğrencidir.
Japonya'da dokuz yıl süren zorunlu eğitim altı yaşından on beş yaşına kadar devam eder. Çocuklar altı yaşını doldurduktan sonraki ilk Nisan ayından itibaren ilkokula kaydolurlar. Altı yıllık ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra üç yıl ortaokula devam ederler.
Japonya'da 6 yaşını dolduran her çocuk 6 yıl süren ilkokula başlar. İlkokul zorunlu ve parasızdır. İlkokulun amacı, işbirliği ruhunu, bölgesel ve ulusal gelenek bilgisini, uluslararası anlayış ruhunu, matematik, dil ve bilim yeteneğini, müzik, sanat ve edebiyata olan ilgiyi geliştirmek ve kazandırmaktır.
Shōgakkō (小学, İlkokul) 6 - 12 yaş Chūgakkō (中学, Ortaokul) 12 - 15 yaş Kōkō (高校, Lise) 15 - Yaş
Bugün Japonya'da 6-3-3-4 diye tabir edilen eğitim sistemi uygulanmaktadır. Eğitim, 6 yıllık ilkokul, 3 yıllık ortaokul, 3 yıllık lise ile 4 yıllık üniversitelerde verilmektedir. İlkokul ve ortaokulu kapsayan zorunlu eğitim süresi 9 yıldır.
İlgili 31 soru bulundu
İlk dönem nisan - ağustos, ikinci dönem eylül - aralık, üçüncü dönem ise ocak - mart ayları arasındadır. Birinci dönemin bitiminde 40 günlük bir yaz tatili başlamaktadır. ikinci dönemin bitimde 15 günlük bir kış tatili verilmektedir.
Dünyanın en iyi eğitim sistemi olan ülkelerden Norveç eğitim sistemi ile örnek teşkil etmektedir. Norveç eğitim sistemi genel olarak şu özelliklere sahiptir: Norveç eğitim sistemi, ücretsiz ve zorunlu eğitimi içeren bir sistemdir.
Japonya'da liseye geçiş sınavları büyük bir önem taşıdığı için gençler üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor ve bu sınavlar genel olarak 'giriş sınavı cehennemi' (juken jigoku) olarak biliniyor. Devlet ve özel liselere giriş genellikle üç kritere göre belirleniyor: Sınav, mülakat ve ortaokul notları.
Japonya'da, çocuklara bağımsızlığı öğretebilmek için ilginç ama bir o kadar da basit bir uygulama var. Küçük çocuklar bağımsız olmayı öğrenebilsin diye okula kendi başlarına gidiyor. Bu yolculuk esnasında da trafikte ve taşıtlarda daha kolay fark edilmeleri için sarı şapka takıyorlar.
Eğitim-Öğretim 3 dönemden oluşur ve 3 ara tatil vardır: Yaz Tatili (22 Temmuz-31 Ağustos), Kış Tatili (25 Aralık-7 Ocak), Bahar Tatili (22 Mart-1 Nisan). Dersler 45 dk. teneffüsler ise 10 dk.'dır. Yıllık ders saatleri 1. sınıflar için 850, 2. ve 3. sınıflar için 910, 4.,5. ve 6. sınıflar için ise 1015 saattir.
Japonya'da yıllar önce sadece kadınlara eğitim vermek üzere açılan çok sayıdaki üniversite hala hizmet vermeye devam ediyor.
Japonya bizden 5 saat azda olsa haftalık tam 40 saat çalışıyor. Ancak bu manzaraların oluşmasının altında yatan başka bir sebep ise gelenekler ile alakalı.
JAPONYA'da Üniversite Eğitimi
Japonya'da 87 devlet, 86 belediye, 553 özel, toplam 726 kadar üniversite bulunmakta. Üniversite sınavına giren herkes bir üniversiteye yerleştiriliyor.
Haftalık ders saati sayısı 30'dur. Her ders 50 dakika olmak üzere günde 6 ders yapılmaktadır. Okullarda öğret- men ve öğrencilerin ülke genelinde uymak zorunda oldukları bir kıyafet veya üni- forma uygulaması yoktur.
Japonya'da çocuklar 6 yaşından itibaren okula yalnız gidiyor desek bu duruma tepkiniz nasıl olurdu? Evet, yanlış duymadınız; bu çocuklar, anaokuluna bile ebeveynleri olmadan gidiyor ancak bu yolculukta onlara eşlik eden bir şey var: parlak sarı şapkaları.
Almanya'da çocukların altı yaşını bitirdiklerinde ilkokula başlama zorunluluğu vardır. Tüm çocukların birlikte eğitim aldığı bu ilkokul eğitimi 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar devam etmektedir. Berlin ve Brandenburg'ta ise ilkokul eğitimi 6 yıldır.
Japonya'da Şintoizm ve Budizm olarak 2 din hakimdir. 2006 ve 2008 yıllarında yapılan araştırmalara göre, Japonya nüfusunun %40'ından azı örgütlü bir dine mensuptur (yaklaşık % 35'i Budist, % 3-4'ü ise Şinto mezheplerine ve türetilmiş dinlere ve % 1 Hristiyan).
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 2 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az... Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık, kesinlikle oluyor. Japonya ve Güney Kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmış.
Donuk bir beyazlıkta olan yüzleri aslında duygularını örtüyor, bir tür maske görevini üstleniyor… Neden mi? Çünkü onlar misafirlerine saygıda kusur etmekten korkuyorlar. Bu yüzden yaşadıkları iç savaşları, mutluluklarını hatta öfkelerini makyajlarıyla gizliyorlar.
İstanbul Japon Okulu, Etiler'de bulunan uluslararası Japon okuludur.
Genel olarak Japonya'da öğrenim ücretleri, devlet ve ulusal üniversitelerin lisans programları için yıllık 4.000$ ile 8.000$ arasındadır. Kayıt olmayı düşündüğünüz üniversitelere göre değişen giriş ücretleri ise 2.000$'dan başlar.
Japonya'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile Japonya arasındaki "Vize Muafiyet Anlaşması" uyarınca, turizm ve iş ziyareti amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlarımız 3 ay süreyle vizeden muaftır.
OECD'nin eğitim endeksinde, Finlandiya listede ilk sırada yer alırken, Estonya, Danimarka, Polonya ve Avustralya sırayla onu izledi. Sondan dördüncü sırada yer alan Türkiye'yi Güney Afrika, Brezilya, Meksika takip etti.
Dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Finlandiya'da özel okul yok, öğrenciler günde 4 saat ders yapıyor, küçük çocuklar oynayarak öğreniyor, sınav yapılmıyor, ileri sınıflarda yapılırsa da sonuçları öğrenciye söylenmiyor.
Eğitimde en iyi ülkeler sıralamasında ülkemiz Türkiye 1363 puanla 41. sırada yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri