Google Chrome'da JavaScript'i etkinleştirme Güvenlik ve Gizlilik'i tıklayın. Site ayarları'nı tıklayın. JavaScript'i tıklayın. Siteler JavaScript kullanabilir'i seçin.
Windows işletim sistemi kullanıyorsanız, Araçlar > Tercihler'i tıklatın. İpucu: Mac OS kullanıyorsanız, Safari menüsünden >Preferences'ı (Tercihler) tıklatın. Preferences > Security (Tercihler > Güvenlik) sekmesini tıklatın. JavaScript'i etkinleştir onay kutusunu tıklatın.
Google Chrome
"Ayarlar" bölümü altındaki "Gelişmiş ayarları göster" 'i tıklayın. "Gizlilik" menüsü altındaki "İçerik ayarları.." 'nı tıklayın. Diyalog penceresi açıldığında, "JavaScript" alanını bulun ve "Bütün siteler için JavaScript Çalışsın (önerilen)" 'i seçin. Kapatmak için "Tamam" düğmesini tıklayın.
Google reklamlarını görüntülemede sorun yaşıyorsanız tarayıcınızda JavaScript'in etkinleştirildiğini onaylayın. JavaScript ayarı "İstem" olarak yapılmışsa Google reklamlarını gösteren web siteleri bir uyarı görüntüleyebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bunlar içerisinde en çok kullanılan Notepad ++'tır.
Diğer programlama dillerinden farklı olarak, JavaScript'i herhangi bir web sayfasına ekleyebilir ve onu diğer birçok web geliştirme çerçevesi ve dili ile kullanabilirsiniz. JavaScript kodunu yazdıktan sonra herhangi bir makinede çalıştırabilirsiniz.
Javascript Kodunu Çalıştırma: Javascript kodu, web sayfasında bir olay tetiklendiğinde çalıştırılır. Örneğin, yukarıdaki örnekte, “Değiştir” butonuna tıklandığında degiştir() fonksiyonu çalıştırılır ve “Mesaj” adlı paragrafın içeriği “Merhaba, dünya!” yerine “Merhaba, Javascript!” olarak değiştirilir.
JavaScript, yaygın olarak web tarayıcılarında kullanılmakta olan bir programlama dilidir. JavaScript ile tarayıcının kullanıcıya etkileşimde bulunması, tarayıcının kontrol edilmesi, senkron bir şekilde sunucu ile iletişime geçilmesi ve web sayfası içeriğinin değiştirilmesi gibi işlevler sağlanır.
Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur. Farklı eklentiler gerektirirler.
JavaScript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım? JavaScript'in en temel kaynaklarının bulunduğu teknik belge ve standartların bir arada toplandığı resmi bir web sitesi olmadığından dolayı JavaScript öğrenmek için ilk olarak JavaScript standartlarını tanıyarak başlamalısınız. Javascript'in resmi adı ECMAScript'dir.
HTML'de Javascript kodlarını dahil etmenin bir çok yolu vardır. Script etiketi ile ( < script > ) javascript kodlarını dahil edebiliriz. Script etiketi, istemci tarafı bir komut dosyası (JavaScript) tanımlamak için kullanılır. Genellikle html kodunun en sonuna , < script > etiketleri arasına yazılır javascript kodları.
JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar. Bunu BitDegree gibi öğrenme platformları aracılığıyla veya GitHub gibi kod barındırma platformlarındaki ücretsiz JavaScript şablonlarını ve uygulamalarını keşfederek yapabilirsiniz.
#33*0000*16# yada #33#0000#16# buda sms engellini kaldırır. bu formatların yıldızılı yada kareli olanlarını sırayla dene elbet birisi olacaktır. direk telefondan arama engelleme iptaldende yapabilirsin..
Aranan telefonda sadece bir zil sesi duyuyorsanız ya da zil sesi hiç duymuyorsanız bu durum aranan kişinin sizi engellediğini gösterir. Aynı zamanda meşgul sinyali ve meşgul sinyalinin ardından bağlantının kesilmesi de karşınızdaki kişinin sizi engellediğini gösterir.
JavaScript, web tarayıcılarında animasyonlar, etkileşimli menüler, video oynatımları ve daha fazlası dahil olmak üzere dinamik efektler yaratan bir programlama dilidir.
JavaScript; web geliştirme, mobil uygulamalar, oyunlar ve ağ uygulamaları için kullanılan dünyadaki en popüler komut dosyası programlama dillerinden biridir.
JavaScript, ilk başta “web belgelerine canlılık” getirmek için oluşturulmuştur. Bu dilde yazılan kod kümelerine betik denir. Doğrudan HTML kodu içerisine yazılıp sayfa yüklendiğinde doğrudan çalışabilir. Komutlar herhangi bir derleme ve hazırlığa gereksinim duymadan doğrudan çalışırlar.
JavaScript sadece tarayıcıyla kullanılır ve web sitelerini etkileşimli hale getirmek için kullanılır. Java ise sunucu tarafı uygulamalar oluşturmak için kullanılır. JavaScript'in kodu metin olarak yazılır. Dinamik içerik oluşturmak için web sayfalarında HTML ve CSS ile birlikte çalışır.
Yazılan JavaScript kodları <head> veya <body> etiketleri içerisine eklenebilir. NOT: Uzun JavaScript komutları sayfa açılışını yavaşlatabilir. Sayfa içinde yer alan veya harici JavaScript dosyalarında yer alan kodlar <body> etiketi sonuna eklenirse sayfa daha hızlı açılacaktır.
JavaScript farklı şekillerde konumlandırılır. Bir HTML sayfasının içine yazılabildiği, CSS gibi ayrı bir dosyada da yazılabilir. Daha önceki örnek kodlarda gördüğünüz gibi HTML elementi içine satır içi olarak da JavaScript kodu yazılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri