Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Kitap girişi, kitabın konusu hakkında bilgiler vermeli ve karakterleri tanıtmalıdır. Girişi yazarken okuyucunun kitapla ilk buluşması olduğu unutulmamalı ve detaylar verilmelidir. Yer ve zaman tam anlamıyla belirtilmeli eğer belirtilmeyecekse de bu durum gerekli cümlelerle okuyucuya aktarılmalıdır.
Herkes yazabilir ama yazma amacı bunu yönlendirmelidir. Günümüzde kitap okurları çeşitlilik gösteriyor.
E kitap bir kez yazıldıktan ve yayınlandıktan sonra bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Örneğin 1 ayda yazdığınız kitap size ömür boyu kazandırmaya devam eder. 10 adet kitap yazarsanız kazancınız aynı oranda artar. Kitap yazmayı seviyor ve bu konuda iyiyseniz diğer yazarların önüne geçer ve daha çok satış yapabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
Örneğin telif anlaşmanız % 10 ise 40 Kuruş % 50 ise 2 TL olur. Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Yazar olmak için belli bir eğitim almak şart değildir. Yazarlık becerisi olan herkes, bu mesleği yapabilir. Meslekte avantajlı konumda olmak isteyen kişiler, Metin Yazarlığı Eğitimi ve Dijital İçerik Yazarlığı Eğitimi gibi programlara katılabilir.
Kişisel kitap basımı için hiç bir resmi makamdan izin alınmıyor (bazıları emniyetten falan izin alma teşebbüsünde bulunuyorsa da yersiz). Ancak telif hakları yönünden resmi bir güvence istiyorsanız kültür bakanlığına yazılı başvurun.
KDY'de kitap bastırmak isteyenler için yaş sınırı var mıdır? Hayır, ancak reşit olmayan (18 yaş altı) yazarlarımızın sözleşmelerini yasal vasileri (ebeveynleri) imzalamak durumundadır.
“Kaç sayfa yazmalıyım” sorusunun kesin bir cevabı yok. Ancak tatmin edici bir kitap için önerim 96-240 sayfa (48-120 A4) aralığı. Sayfa sayısı azaldıkça kitap okudum hissi de azalıyor. Sayfa sayısı arttığında da satın alma, okuma eğilimleri düşüyor.
Roman okumak uzun ve zahmetli olabilir ama roman yazmak bundan çok daha uzun ve zahmetli bir iştir. Bu nedenle romanınızı yazmak için daha başlamadan zamanınızı ayırmanız ve ayarlamanız gerekli.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Kitap okumak, hafızayı da güçlendirdiği bilinmektedir. Yani böylece ne kadar çok kitap okursak o kadar güçlü bir hafızaya sahip olabiliriz. Ayrıca düzenli kitap okumak kişinin hayal gücünü geliştirip yaratıcılığına da olumlu şekilde etki etmektedir.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır. Karina Yayınevi, yayınladığı kitaplar için yazarına belirli bir maliyet çıkardığından, kitabın gelirinden doğan payını yazara devretmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 81 il milli eğitim müdürlüğüne, “Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller” konulu resmi yazı gönderildi.
1- Kitabımı kendim yayınlayabilir miyim? Yukarıda bahsettiğim gibi ISBN kodunu almalısınız. Daha sonra kitap basma yetkisi olan bir matbaa ile anlaşarak kitabınızı bastırabilirsiniz. Satış için mali işleri de bir muhasebeciye danışarak halletmelisiniz.
Kitap basımı elbette matbaalarda yapılmaktadır. Fakat öncesinde editör kontrolü, iç sayfa ve kapak tasarımı, isbn-bandrol başvurusu gibi yayınevlerinin yapacağı işler vardır. Bunlar olmadan kitap çıkarmak mümkün olsa da profesyonel bir kitap basımı gerçekleşmeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri