Turunuza ilk olarak Batı Karadeniz kıyılarında başlayabilir, adım adım Doğu Karadeniz'e doğru yol alabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir aracınız yoksa ve İstanbul'dan yola çıkacaksınız İstanbul Araç Kiralama sayfamız üzerinden erken rezervasyon fırsatlarını inceleyebilirsiniz.
Karadeniz bölgesinde seyahat etmek isteyenler ilk olarak Safranbolu'dan bu geziye başlayabilir. Yeni ve eski şehir olarak ikiye ayrılan ve muhteşem doğası ile karşınıza çıkan Safranbolu'nun tarihi evleri ve çarşısı meşhurdur.
Karadeniz turu için en ideal zaman bahar ayları ve yaz mevsimidir. Çünkü Karadeniz çokça yağış alan bir bölge olduğundan bu zamanlarda yağış oranı nispeten daha az olur.
Sıcaklarda yeşili ve oksijeni bol, isterseniz denize de girebileceğiniz alternatif bir tatil arıyorsanız Karadeniz Turu'na hoş geldiniz. Ağustos ayı Karadeniz turu için en ideal aydır, bu seneki iklim değişikliğinden dolayı Eylül ayının ortalarına kadar da bu süre sarkabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
İstanbul Çıkışlı / Karadeniz Turu (5 Gece 6 Gün) 4 Gece Otel Konaklamalı
Güneşin çok fazla yakmadığı ve tatlı tatlı ısıttığı yaz mevsiminde Karadeniz'in tadını doyasıya çıkarman mümkün. “Karadeniz'e ne zaman gidilir?” sorusuna yanıt olarak biz özellikle yaz aylarını tercih ediyoruz.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Çünkü Güneydoğu'nun sıcakları sizi bunaltabilir, o yüzden Mayıs ayı ve Haziran ayı başları en keyifli zamanıdır. Mardin Hasankeyf, Diyarbakır ve Urfa 2 saatte gidebileceğiniz yerler. Özellikle Hasankeyf ve Urfa Balıklıgöl, GAP turunun olmazsa olmazı.
Kaygana, karalahana çorbası ve dolması, sarıkiraz kavurması, Trabzon yağı, Vakfıkebir ekmeği, minzi peyniri,hamsi, öğmeç, Trabzon pidesi, pepeçura, laz böreği, hamsikuşu, fasulye kavurması, mısır ekmeği ve daha onlarca farklı lezzet… Hepsi de Karadeniz yemekleri arasında birer vazgeçilmez.
Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm'dir. Orta Karadeniz'de ise en fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 450 mm (Tokat)–700 mm (Samsun) arasındadır.
Karadeniz Bölgesi, ismini Karadeniz'den alan, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanan Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Gürcistan, Doğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara Bölgesi ve adını aldığı deniz ile komşudur.
Karadeniz'in en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Rize, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Zümrüt yeşili yaylaları, temiz havası, farklı lezzetleri ve son derece gür bir yapıda olan ormanları ile Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden bir tanesidir.
Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Tiflis ile Batum'a uzanan Doğu Karadeniz yolculuğunda Doğu Karadeniz'i baştan başa gezeceksiniz.
Bu yörenin Karadeniz kıyısındaki sınırı, doğuda Sarp sınır kapısından başlayıp, batıda Rize- Trabzon il sınırında denize dökülen İyidere ağzı arasında sona ermektedir.
Ayder Yaylası geziniz sırasında yanınızda hırka, yağmurluk gibi kıyafetleri bulundurmanızda fayda var. Bunun yanı sıra yanınıza şemsiye de almalısınız. Yağışların etkisiyle ıslanan zemin, ayakkabılarınızın kaymasına ve kirlenmesine yol açabilir.
Kırsal kesimde yaşayan Rize erkeği ise; kudi (başlık), içdonu, göynek, dip- lik, mintan, çıkvar, çuha, yelek, pantolon veya zıpka, gümüşlük, kuşak, çorap, ayakkabı ve zangaldan oluşur. Kadın giysileri ise; Rize merkezde, tülbent-çember, makaslı, içdonu, elbise, etek, bluz, dolaylık, çorap ve ayakkabıdan müteşekkildir.
Karadeniz sürekli bir su buharı ve ısı kaynağıdır, suları fazla donmaz. Karadeniz kıyılarının toplam uzunluğu 4869 km civarındadır. Dağlar kıyıya paralel uzandığından fazla girintili çıkıntılı değildir.
Karadeniz denince ilk akla gelen yiyecek hiç kuşkusuz ki hamsidir. Zira hamsi ile Karadeniz mutfağında bin bir çeşit yemek yapılabilir. Karadeniz'in en güzel yemekleri listesinin kesinlikle ilk sırasında yer almayı hak eden bu deniz ürünü, Karadeniz mutfağının adeta simgesidir.
Burada gördüklerinizi iyileştirecek düzenlemeler önerin. Pokut Yaylası'na gidilebilecek en doğru zaman Mayıs ortası-Ekim ayları arasındadır.Pokut yaylası 24 saat açık olan bir yayladır.
O kadar yüksek bir noktaya çıkıyorsunuz ki, Ayder'e bağlı olan tüm yaylaları ve Kaçkar Dağları'nı bembeyaz bulut örtüsünün altından görebiliyorsunuz. Sizce de kulağa mühtiş gelmiyor mu? Huser Yaylası rakım ölçüsünü merak edenler için hemen söyleyelim. Bu yayla 2400 rakımı ile Karadeniz'in en yüksek yaylası!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri