Karın bölgesi yağlanmasının ana nedeni; genetik faktörler, insülin direnci, triod, polikistik over gibi rahatsızlıklardan kaynaklı nedenlerin yanında menopoz ve andropozdur. Cinsel hormonların azalması en büyük etkendir . Cinsel hormonların en büyük görevi aynı zamanda yağ yakmasıdır.
Göbek Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir? Bel ve karın yağları vücudun diğer bölgelerindeki yağlarda olduğu gibi fazla kalori alınması ile artmaktadır. Bu durum obeziteye de yol açmaktadır. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, yaşlanma ve genetik etkenler de göbek ve bel çevresi yağlanmasında rol oynar.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
İlgili 39 soru bulundu
Ancak Şengel, beslenme alışkanlıklarının da göbekte yağ birikmesinde etkili olduğuna dikkat çekti, “Doymuş yağlardan oluşan hayvansal gıdalar, yağlı etler ve yağlı peynirler, tereyağı gibi besinlerden fazla tüketmek karın bölgesini yağlandırır.
Beslenmede; yeşil çay, yaban mersini, elma sirkesi, Hindistan cevizi yağı, avokado, muz gibi yağ yakımına yardımcı besinlere yer verilebilir. - Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır.
Kimyon, karabiber, zerdeçal, rezene, zencefil, melisa, papatya, fesleğen, kekik, biberiye, nane, kırmızı pul biber, sumak en iyi yağ yakıcı baharatlardır. Vücuttaki ödem, toksin atılmasına yardımcı olurken göbek ve bel çevresindeki yağların yakılmasını sağlar.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Sabah aç karnına limonlu su içmek, metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirimi destekleyerek göbek bölgesindeki yağların azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, yeşil çay gibi düşük kalorili içecekler de sabahları tüketildiğinde tokluk hissi sağlayarak daha az kalori almaya yardımcı olabilir.
Spor yapmadan göbek yağlarından kurtulmak mümkündür.
Beslenme planınızda daha fazla lifli gıdaları tercih etmek, protein tüketimini artırmak, basit karbonhidratlardan uzak durmak ve paketli gıda tüketimini azaltmak göbek yağlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
Limonlu su göbek eritir mi? Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
İlerleyen yaşla eritemediğimiz göbeğin en büyük sorumlusu hormonal dengesizliklerdir. Kadınlarda menopozla birlikte düşen östrojen seviyeleri, erkeklerde de düşük cinsiyet hormonu, göbek yağlanmasına katkıda bulunur.
İşte çoğumuzun yaşayıp ''neden'' diye sorduğu bu durumun olası sebepleri. Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Beslenme veya hareketsizlik gibi çevresel faktörlerin yanı sıra; genetik ve hormonal faktörler de en büyük sebepler arasında bulunuyor. Brady, "İnsülin direnci veya yüksek östrojen seviyeleri gibi hormonal dengesizlikler de göbek yağını kaybetmeyi zorlaştırabilir" açıklamasında bulunuyor.
Özellikle C vitamininden zengin olan meyveler bel çevresinde ki yağ ile mücadelede işimizi kolaylaştırıyor. Başta kivi olmak üzere portakal, mandalina ve greyfurt göbek çevresinde ki yağlarınızı azaltırken temel yardımcılarınız olacaktır.
Göbek bölgenizde yağlanma varsa, bunun nedeni iç yağlanma kadar bazı hastalıklar da olabilir. Bu nedenle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak sağlıklı bir yaşam için son derece önemli. Yapılan araştırmalar, tek bir gıdayı hayatınızdan çıkardığınızda 10 gün içinde göbek yağlarınızdan kurtulabileceğinizi gösteriyor.
2 salatalık/1 tutam maydanoz/1 fındık kadar taze zencefil/1 dilim limon/1 adet elma/1-2 bardak su hepsi blendırda çekilecek. anlatımdaki diyete uyarak 3 gün yapılacak. tüketilecek.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Mekik karın yağlarını eritiyor: YANLIŞ!
Karın yağlarını eritmek için özel karın egzersizleri yapmak, örneğin mekik çekmek, sanılanın aksine çok etkili olmuyor. Doğrusu hiçbir egzersiz lokalize yağları eritmek için özel etkiye sahip değil.
Akşam salata, zeytinyağlı sebze yemekleri, çorba gibi seçenekleri dahil edilerek hem rahat bir uykuya hazırlık yapılır hem de karın bölgesi yağlanmalarına engel olunabilir. Çay ve kahve tüketimini sınırlandırın: Çay ve kahve yararlı etkileri olmakla birlikte, fazla tüketilmesi toksik etkilere yol açabilen içeceklerdir.
Margarinlerde kullanılan trans yağları ise karın yağlanmasını artırmaktadır. Fast food tipi beslenme trans yağ ve yüksek kalori içerdiği için karın yağlarını arttırıcı etki yapmaktadır. İşlenmiş ve paketlenmiş her türlü endüstriyel gıdalar kilo alımını ve karın yağlanmasını artırmaktadır.
Karındaki yağlanma bel çevresini ölçerek gösterebilir.Vücut kitle endeksi ise genel vücut yağlanması ve obeziteyi göstermektedir. Bel çevresi toplumlar arasında farklılı göstermektedir. Türkiye için bel çevresi ölçüm ortalaması kadınlarda 80 cm ,erkeklerde 90 cm dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri