Lif açısından çok zengin olduğu için kabızlık gibi sorunların hafiflemesine destek olur. İçerdiği posa oranı sayesinde, kroner kalp yetmezliği için de faydalı besin olarak kabul edilir. İçerdiği yüksek korbonhidratlar sayesinde de enerjinize enerji katar. 100 gram kavurga mısır çeşidi 400 kalori içerir.
Kavurga mısır kuruyemişi özellikle kilo sorunu bulunan kişiler tarafından tüketilmesi durumunda uzun süre tok tutmaktadır. Hazımsızlık gibi sorunu bulunan kişilerde yardımcı bir gıdadır. Hafızayı kuvvetlendiren kavurga mısır ayrıca içeriğinde bulunan antiseptik özellik sayesinde de pek çok mikrop için öldürücüdür.
Düzenli mısır ya da mısır çerezi tüketerek diyabet problemlerinin de önüne geçebilirsiniz. Bunun yanında içerdiği B vitamini, protein ve karbonhidratlar sayesinde böbreküstü bezlerinin düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olur. Mısırın içerisinde bağ dokusunu güçlendiren mineraller bulunur.
Karışık çerez yapımında sıklıkla tercih edilen ve severek tüketilen soslu mısırın besin değeri oldukça yüksektir. Ancak, mutlaka sınırlı miktarda tüketilmesi gerekir. Bir porsiyon soslu mısır, ortalama dört yüz kaloriyle eşdeğer olduğu için, kilo alımına neden olabilmektedir.
Soslu Mısırın Faydaları
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Mısır içerdiği A vitaminisayesinde de uzun vadede göz sağlığını korur. Kemik sağlığı için yararlıdır: Mısır güçlü bağ dokusu sağlar. Kemikler, bağ, tendon, kas ve kıkırdaktan oluşan bağ dokusu sağlığı için oldukça faydalıdır. Bir bardak mısır günlük manganez ihtiyacının yüzde 12'sini içerir.
Mısır Tüketmek Kansızlığı Önler!
En fazla da; yorgunluk, asabiyet hali ve halsizlik durumlarında iyileşmeler meydana geliyor. Hatta diyet sürecinde kabızlık ve kilo verme zorluğu yaşamamak için de günde bir bardak haşlanmış mısır tüketilebilir.
Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Fakat diğer tüm gıdalar gibi aşırı tüketiminde kilo ile birlikte farklı sorunlar da meydana gelebilir. Soslu mısırın kalorisini bilmeniz doğru tüketim dozunu ortaya çıkarabilmeniz açısından önemlidir.
Tadım kavrulmuş barbekü soslu mısırın 100 gramı 20.67 gram karbonhidrat, 2.13 gram protein, 4.14 gram yağ, 1.5 gram lif içermektedir. Tadım kavrulmuş barbekü soslu mısır, kalorisi yüksek bir paketli kuruyemiş çeşididir. Kilo kontrolünü sağlamak isteyen bireylerin tüketmemesi gerekmektedir.
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir. Mutfakların yanında bir sokak lezzeti olarak da öne çıkan mısır, hem tek başına hem de başka bir yemeğin içinde tane tane karşımıza çıkabilir. Mısır unu ve mısır yağı da sıklıkla sofralarda boy gösterir.
Altını çizmek istediğimiz nokta, haşlanmış mısırı tuzlamadan, yağ ilave etmeden bol su eşliğinde -ölçülü miktarlarda- tüketmeniz. Orta boy bir mısır sağlıklı ve yeterli olacaktır. Yani, haşlanmış mısır diyette yenebilir.
100 g içinde 363 kadar kalori mevcut.
Pişmiş mısırın 100 gramında 96 kalori bulunmaktadır.
İçerisinde mısır, menengiç tohumu, buğday, hint keneverinden elde edilen çedene, çeşitli çekirdek ve tahıllar bulunan kavurganın muhteşem faydaları… Kilo sorunu olanlar için ideal bir besindir.
Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir.
Enerji veren ve tokluk sağlayan bu besin ile masalarınızı ve ara öğünlerinizi şenlendirebilirsiniz. Tuz ve yağ oranına göre değişmek ile birlikte ortalama soslu mısır kalori değerleri ise aşağıdaki gibidir: Yaklaşık 100 grama denk gelen bir kase ortalama 435 kaloridir.
Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır. 100 gr patlamış mısır kaç kalori derseniz 410 kalori olduğunu ifade edebiliriz.
Beslenme ve diyet uzmanları diyet yapanlara ara öğünlerde 1 adet orta boy haşlanmış mısır öneriyorlar.
* Mısırın metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir aynı şekilde mısır suyu da metabolizmayı hızlandırır. Bağırsak parazitlerini bağırsaktan uzaklaştırır. Bağırsaklarında parazit olduğu saptanmış kişilerin mısır suyu içerek bağırsaktaki parazitleri temizlediği gözlemlenmiştir.
Sağlıklı ve doğal şekilde enerjileri sarı leblebiden karşılanacaktır. Sarı leblebi kilo aldırmayan bir besindir; fakat bir öğünde koca bir kase yerseniz; hem mide problemi yaşarsanız hem de fazla karbonhidrat alımından dolayı kilo almaya doğru yaklaşabilirsiniz.
Eğer tuzlu ve yağlı şekilde patlamış mısır yerseniz, bunu da alışkanlık haline getirirseniz zamanla vücudunuzda ödem ve yağ birikecektir.
Közlenmiş mısırlar pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Hatta ızgara üreten firmalar özel olarak mısır bölmesine sahip ızgara üretmeye başlamıştır. Mısır sevenler için közlenmiş 1 mısır kaç kalori bilgilerini merak edecek olursanız şu değeri görebilirsiniz: Közlenmiş 1 koçan mısır kaç kalori: 120 kalori.
25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri