Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır.
Geldik Kayseri deyince akla gelen ilk lezzete, yani mantıya! 36 çeşidi yapılan mantının yukarıda da bahsettiğimiz gibi en meşhur olanı etli mantı. Ancak Kayserililer mantıyı günlük hayatta yediğiniz mantıyla karıştırmayın diyor. Kayseri mantısı çok hafif çorba gibi salçalı bir suyun içinde servis edilirmiş çünkü.
Bunlar; altın kesesi, yoğurt tatlısı, düğümlü tatlı, aside tatlısı, nevizene tatlısı ve elde kesme kadayıf tatlısıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Kayseri'den alabileceğiniz hediyelik eşyalar şunlardır:Soğanlı bez bebekleri, Bünyan halısı, Yahyalı halısı, Pastırma, Mantı, Kayseri maketleri, sedef ürünleri ve gilaburu meyvesi.
Kayseri'nin meşhur tatlısı nevzine, orijinalinde 3 çeşit yağın karışımıyla yapılan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu tarifte herkese hitap etmesi için yağ oranı yeterince azaltılmıştır.
Kayseri mutfağı; mantı, katmer, yağlama, gözleme, yağ mantısı, su böreği gibi hamur işleriyle ün salmış bir mutfaktır. Bugün, sarımsaklı yoğurt ve sumak ile servis edilen Kayseri Mantı'sının ünü tüm Anadolu'ya yayılmıştır. Mantı deyince ilk akla gelen ilimiz Kayseri'dir.
Ekmeğiyle doyurucu, kıymalı harcıyla besleyici ve sarımsaklı yoğurduyla ferahlatıcı bir tarif. Önden gazpacho gibi soğuk bir çorba ve yanında bir çeşit yeşil salata ile tek kelime ile mükemmel bir iftar menüsünün damaklarda iz bırakan ana yemeği olacaktır.
Kayseri gezinizde bu mekânları ziyaret ederek gece hayatına siz de eşlik edebilirsiniz. Kayseri'de gece geç saatlerde eğlenebileceğiniz mekânlar şunlardır:Seyir Teras Kafe, Kale Roof Bar, Roof Lounge, Ozzy Club, Yeşilgöl Night Club ve Gönül Kahvesi.
Yer altı zenginlikleri ile de öne çıkan Kayseri'de altın, bakır, kurşun, asbest, çinko, demir, manganez gibi değerli madenler bulunmaktadır. Tarıma oldukça elverişli toprakları olan Kayseri, modern tarım araçlarının en çok kullanıldığı şehirlerden biridir. Nüfusun yaklaşık yüzde 25'i tarım ile uğraşmaktadır.
Kayseri'deki bir kahvaltı masasında pastırma olmazsa olmaz unsurdur. Burada mutlaka pastırmalı omlet yenir. Yine sucuklu menemen seçenekleri de lezzetle tüketilir. Bölge sadece pastırmasıyla değil aynı zamanda peyniri, reçeli ve elbette çemeni ile meşhur.
Kayseri'nin meşhur tatlılarından nevzine tatlısı, irmik ve pekmezin lezzetli buluşması. İçine ceviz veya Antep fıstığı eklenen bu tatlı, üzerine tahin ile servis ediliyor. Bayram, kız isteme, düğün gibi özel günlerde servis edilen bu tatlı midelere bayram ettiren cinsten!
Kayseri Yağlaması 12.07.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Kayseri'yi ziyaret etmek için en uygun dönem, ilkbahar ayları olsa da özellikle kışın kayak yapmak için Erciyes Kayak Merkezi oldukça popüler bölgelerden biridir. Kış aylarında ortalama iki metreyi bulan kar kalınlığı ile kayak ve snowboard yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alır.
Kayseri'nin denizi yok, hatta gölü bile ama marinası var. Üstelik “lebi derya” bu marinanın plajı ve su etkinlikleri bile bulunuyor.
Kaç Günde Gezilir; Kayseri tatil planınız için gezmek için 2-3 gününüzü ayırmanız gerekmektedir. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Kayseri'de Orta Anadolu iklimi hakim olup, yazları sıcak ve kurak geçerken kışları ise soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.
26 EKİM 2020 TARİHLİ UNESCO GASTRONOMİ TOPLANTI NOTLARI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına Bağlı olarak çalışan Unesco Komisyonumuz şehrimizin UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı'nda bir gastronomi şehri olarak yer alması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Kayseri Mutfağı Kimdir? 1999 Yılında Harun KARTAL & Yüksel KARTAL tarafından kurulmuştur.
Kayseri Meydanı Kazancılar Çarşısı'na girdiğinizde sizi birçok pastırma ve sucuk satan işletmeler karşılıyor. Ancak genelde Şahin Sucukları ve Başyazıcı markalarından alışveriş yapılıyor. Şahin Sucukları televizyonlarda sık olarak karşınıza çıktığı için aşına olabilirsiniz.
Şırnak'ın Cizre ilçesine has tarifi ve yapılışıyla Ramazan ayı ile özdeşleşen, iftarlık tatlı olarak beğenilerek tüketilen luzine tatlısı artık normal günlerde de sofradaki yerini almaya başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri