Ürünün içeriğine baktığımızda Keçiboynuzu meyvesi yanısıra B3 vitamini, B12 vitamini, Folik asit, B6 vitamini ve Biotin içerdiğini görüyoruz.
Kabukları yaş veya kuru iken tüketilebilir. Keçiboynuzu kabuğu ve çekirdeklerini öğüterek toz halinde sütle ve balla sütlü kahve pişirir gibi pişirerek veya pekmez yaparak tüketebilirsin. Bilinen Tüm Faydaları ile Keçiboynuzu! Potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleriyle zengin bir besin kaynağıdır.
Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.
Keçiboynuzu diğer adıyla harnup pekmezi içerisinde birçok yararlı bileşen içerir. Bunlar; A,B,B2,B3 ve D gibi vitaminler, potasyum kalsiyum, demir, çinko gibi mineraller bulunmaktadır. Fenolik bileşenler bakımından da oldukça zengindir.
9,5 g glikoz, 21 g sakkaroz, A, E, B vitaminleri ile kalsiyum, çinko, fosfor ve potasyum içerir.
İlgili 25 soru bulundu
ÜZÜM VE DUT PEKMEZİ: Her ikisi de hem B12 vitamini hem demir açısından çok zengindir.
İçerdiği A , B, B2, B3, D vb. vitaminler dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır. Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır sorusuna buradan ulaşabilirsiniz. Pekmezin Faydaları Neler? İyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır, mineralleri yoğun olarak içerir.
Kahvaltılarda 1- 2 tatlı kaşığı kadar pekmez günlük demir ihtiyacının çoğunu karşılamaktadır. Özellikle keçiboynuzu pekmezi yüksek demir içerir. Ara öğünlerde; kuru meyvelerden kayısı, dut ve kuru üzüm, günlük demir alımına katkıda bulunur.
Özellikle alerjik astıma iyi gelen keçiboynuzu pekmezi 15 gün boyunca düzenli tüketilmesiyle astım ve alerjik astım için şifa kaynağı olacaktır. **Oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla, doktorunuzdan bilgi almadan burada yazılanları uygulamayınız.
Keçiboynuzu pekmezi, içerdiği selülozla hem bağırsak hem de gastrite faydalıdır. Kabızlık ve ishalin geçmesini sağlarken bağırsak gazları ve midenin şişmesini önler. Diğer yandan bağırsaklarda oluşan parazitleri azaltır. Keçiboynuzu cinsel gücün artmasına da neden olur.
Kansızlığa birebir olan keçiboynuzu pekmezi demir açısından oldukça zengin bir besindir.
Keçiboynuzu potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir mineralleriyle zengin bir besin kaynağıdır.
Keçiboynuzu pekmezi sağlığa faydalı olduğu kadar enerji de verir ve cinsel gücü artırmaya yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve bağışıklığı korumaya yardımcı olur. Keçiboynuzu pekmezi kilo almaya yardımcı olur.
İçindeki etken madde hemen hemen hiçbir besinde bulunmamaktadır. Ciddi afrodizyak etkisi mevcuttur. Keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra balgam söktürücü etkisi ortaya çıkar.
Keçiboynuzu pekmezi kansızlığa karşı en iyi ve en etkili pekmezdir.
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
Özellikle keçiboynuzu yetiştiriciliğinin daha çok görüldüğü Ege ve Akdeniz yöresine özgü bir pekmez çeşididir. Ayrıca en sağlıklı ve faydalı, birçok vücut sistemine ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden en faydalı pekmez çeşidi olarak gösterilmektedir.
Keçiboynuzu pekmezi, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve hastalıklara karşı vücut direncinin artmasında oldukça önemli bir yere sahiptir. alternatif tıp tedavisinin en etkili besinlerinden biri olan keçiboynuzu pekmezi, sabahları ılık su ile karıştırıp içildiğinde boğaz ağrılarını büyük oranda iyileştirmektedir.
Her ay 4 gün, sabah ve akşam birer çay bardağı içilir. Kaynamakta olan yaklaşık yarım litre suya 6-7 adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocağın altını kapatınız ve 20 dakika dinlendiriniz.
Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar ve mısır gibi tahıllar, A ve B vitamini ile yüksek oranda demir barındırıyor. Tahıllar özellikle kuru baklagiller ile birlikte tüketildiği zaman vejetaryenler için demir deposu haline geliyor. Yanında C vitamininden zengin besinler tercih etmek demir emilimini artırıyor.
Demir bakımından en zengin gıdalardan biri kırmızı ettir. Dana, kuzu eti başta olmak üzere özellikle ciğer, yürek, böbrek gibi sakatatlar yüksek miktarda demir içerir. A ve B vitaminlerinin yanı sıra selenyum, fosfor ve çinko minerallerinin de bulunduğu kırmızı etin haftada iki gün tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Demir eksikliği neden olur? Demir eksikliğinin birçok nedeni vardır. Kansızlık, demir, folik asit ve B12 vitamıni eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkar ve tedavi edilmediğinde büyük sorunlara neden olabilir.
B12 içeren besinler : Karaciğer, sığır eti, süt, yumurta, peynir balık. Folik Asit içeren besinler: Koyu yeşil yapraklı sebzeler, tüm tahıllar ve kuru baklagiller, yumurta sarısı. Demir içeren besinler: Kırmızı et, balık, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, üzüm pekmezi kuru meyveler, kuruyemişler.
*1 yemek kaşığı pekmez=1 mg demir içerir- C vitamininden zengin portakal suyunun içerisine pekmez eklenerek demir mineralinden daha fazla yararlanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri