Kediniz tuvaletini yaptığında ince taneli kedi kumu hemen topaklanabilir ve yapılan dışkı yayılmadan ince kedi kumu tarafından toplanır. Bu sayede kediniz de tuvaletine yaparken rahat eder, siz de kedinizin kedi kumunu temizlerken zorluk çekmezsiniz.
Topaklaşan kedi kumunu tercih ediyorsak, temizliğini de oldukça kolay yapabiliriz. Kumu temizlemek için gereken şey küçük bir kum küreği olacaktır. Topaklaşan kumların yapısı gereği kedi idrarını yaptığında kum sıvıyı emer ve topaklaşır. Islak topakları ve kedi kakasını elekle bir poşete toplayabiliriz.
Kum kabını koymak için en ideal yer
Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
Yavru kediler kum kabına tuvaletlerini yaptıklarında bir daha hep kum kabını kullanacaklardır. Kediler genellikle strese girdiklerinde ya da hasta olduklarında kum kabı dışında bölgelere tuvaletlerini yaparlar.
İlgili 24 soru bulundu
Ever Clean'i tuvalete dökülebilen bir kedi kumu değildir; bu nedenle asla dökmeyin. Ever Clean, topaklanma yapan bir kedi kumu olup boruların tıkanmasına neden olabilir, hatta kanalizasyon sistemlerin zarar verebilir.
İlk işiniz kum kabını artık tamamen kaldırmak ve kedinizin göremeyeceği bir yere koymak. Ardından eğitim tablasını klozete yerleştirmek. Bütün gün kedinizi izleyin ve çişini kakasını yaptıktan sonra onu en sevdiği ödül maması ile ödüllendirin.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Kedi kumu yerine ne konulabilir? Evde kedi kumu yoksa yerine konulabilecek en uygun malzeme gazetelerdir. Gazeteleri şeritler hâlinde kesmeli, mürekkeplerini akıtmalı ve kurutmalısınız. Bunun için organik bulaşık deterjanı ve karbonat kullanmalısınız.
Kedi kumu temizleme işlemini en fazla 2 günde 1 düzenli olarak yapmanız, mümkünse her gün yapmanız herkes için en konforlu çözümdür.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
Kedi kumunu sürekli üstüne doldurmak yerine iki haftada bir, kum kabının yıkanması önerilmektedir. Kedi kum kabını yıkarken sıcak su ve yumuşak sabunla yıkamaya dikkat edilmelidir. Asla kimyasal deterjan kullanmamaya özen gösterilmelidir.
Kedi tuvaletlerinin düzenli temizlenmemesi kedilerin farklı yerlere yönelmesine neden olabileceğinden düzenli tuvalet temizliği ve tuvalet kabının temiz kalması büyük önem taşıyor. Kum gerektiği zaman değiştirilmezse bakteri, parazit gibi oluşumlar ortaya çıkabiliyor.
Sizler için ince ve kalın taneli kum seçeneklerini, minik dostunuzun da sağlığını düşünerek sunmaktayız. İnce taneli kedi kumları, çok daha kolay topaklaşsa da etrafa daha çok dağılabilir. Kalın taneli kedi kumları ise daha kolay topaklaşır ve aynı zamanda temiz kumların ziyan olmasına engel olmaktadır.
1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz.
Dilerseniz çay yaprağını kumların arasına koyarak, kedinizin tuvaletini yapması durumunda kokunun büyük ölçüde azalmasını sağlayabilirsiniz. Kokulu Kumlar; Hem kumun daha uzun süre kullanılması hem de kediniz tuvaletini yaptıktan sonra kötü kokunun oluşmasının önlenmesi, kokulu kedi kumu ile mümkün olacak.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
Onların güvenliğini sağlamak için her an evde kalmalarını istemek normaldir. Ama bazı kedilerin aralıklı olarak ya da yaşamları boyunca en az bir kez dışarıya olan meraklarının giderilmesi de gerekebilir. Her şeyden önce unutulmamalıdır ki ev kedilerinin dışarıya çıkarılması gerekli değildir.
Mutlaka doğal minerallerden elde edilen kumlar tercih edilmeli, bunlar bentonit ya da sepiyolit gibi doğal minerallerden üretilmiş olabilir. İçerisinde kimyasal olmamasına dikkat edilmelidir.
5 LT kedi kumu ne kadar gider? Haftalık kedi kumu değişimi yapıyorsanız, 5 LT kedi kumu 15 günde biter. Ancak etkili şekilde kullanırsanız 20 günden fazla süre kullanabilirsiniz. Bunun için kedi tuvaletini her yaptığında kaptaki dışkıyı temizlemek gerekir.
Ever Clean size üstün sonuçlar sunmak için özenle tasarlanmıştır. Bu nedenle, kedi kumlarımızı her zaman kutudan çıktıkları şekliyle kullanmanızı öneriyoruz. Ever Clean'i diğer kedi kumu türleri ile karıştırırsanız, aynı mükemmel sonuçları elde edemezsiniz. Düzgün bir şekilde topaklanmayabilirler.
Gün içinde suyun 1-2 saatte bir tazelenmesi ya da değiştirilmesi gerekir, çünkü durağan suda gözle görülmeyecek ve kedimizi hasta edecek zararlı etkenlerin üreyip çoğalabilir.
Ortalama bir kedi, günde iki kez idrar yapar. Burada hem bilinçli, hem de bilinçsiz komutlar idrar yapımını denetler. Beyin, idrar torbasının dolduğunu anladığında, bilinçli komutlar kediye tuvaletine gidip oraya çişini yapmasını söyler.
Kedilerin tuvaleti olduğunu anlayabilmek için kedilerin gözlemlenmesi gerekir. Tuvaleti gelmiş olan bir kedi eğer daha önce bir yere tuvaletini yapmış ise bu bölgenin kokusunu alarak oraya yönelecektir. Etrafta kuytu bir köşe aramaya başlaması da mümkündür.
Kedilerde Tuvalet Eğitimi
Kedilerin tuvaletinin geldiği anlaşılırsa hayvanı alarak kum kabına yerleştirmek işe yarar. Sabah erken saatlerde ise kedinin yemekten sonra tuvalete götürülmesi gerekir. Aynı şey gece yatmadan önce de yapılmalıdır. Bu sayede kedinin alışması sağlanarak tuvalet eğitimi verilmiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri