Hanefi görüşü Hanefi mezhebine göre, zina edilmekten korkulmadıkça veya arzu baskısı altında olmadıkça genel olarak yasaklanmıştır. Zevk için mastürbasyona asla izin verilmemiştir.
Dini olarak mastürbasyon yapmanın günah olduğu ile ilgili bir veri bulunmamaktadır. Ancak toplumsal baskılar ve yanlış inanışlar nedeniyle özellikle kadınların mastürbasyon yapmasının islamiyette günah olduğuna inanılmaktadır. Bu inanış doğru değildir.
İstimna, mastürbasyon demektir. Bu da, ne şekilde olursa olsun, kendi kendini tatmin ederek orgazma ulaşmak demektir. Bu iş, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacib olur.
İmam Şafiî (radiyallahu anh) şöyle der: Ayette geçen “eşleri ve elleri altında bulunan (cariyeler) haricinde" kaydından, bunların dışında kalan yöntemlerin haram olduğuna delil vardır; zevce ve cariyenin dışında, zekerle iştigal etmek caiz değildir. Bu nedenle istimnâ (mastürbasyon) haramdır (Şafiî, el-Ümm V, 101-102).
Mastürbasyon yapmak normalde gayet doğal ve güvenli bir eylemdir. Bununla birlikte aşırı mastürbasyonun fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde yorgunluk, sertleşme bozukluğu, suçluluk veya utanç duyguları gibi zararlı etkileri olabilir. Bazı insanlarda sık sık mastürbasyon yapmak mastürbasyon bağımlılığı geliştirebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Erkeklerin daha fazla yapmaları, erkeklerin daha fazla cinsel isteğe bağlı olmasından değil, kadınların mastürbasyon esnasında cinsel organlarına ya da kızlık zarlarına zarar vereceklerine dair korkularından ileri gelmektedir. Oysa mastürbasyonun kızlık zarına herhangi bir zararı yoktur.
buyurarak harama bakmayı, zinaya götüren fiillerden olduğu için caiz olmadığını belirtmiştir. Bu itibarla, erkek veya kadının, birbirlerini tahrik edici hal ve hareketlerde bulunmaktan kaçınmaları gerekir.
Sevişmek kelimesi zina anlamında kullanılmışsa, en büyük günahlardan biri işlenmiş olur. Ancak sevişmek ile zina etmeden yapılan işlemler anlamında ise, o zaman zina olmamakla beraber Allah'ın yasakladığı bir iş olduğundan zina olmasa da yine haram işlenmiş olur. Mahrem olmayan kadına dokunmak veya tokalaşmak haramdır.
Zina, evli birinin eşinden başka birisiyle cinsel ilişkide bulunması demektir. Zina kanunen iki halde gerçekleşmiş olur, bunlar; evli birinin eşinden başka biriyle cinsel ilişkiye girmesi veya. buna teşebbüs etmesidir.
Selamünaleyküm. Kadın veya erkeğin kendini elle boşaltması haramdır. Ama eşlerin birbirlerini elle boşaltmaları bu harama dâhil değildir.
erken bosalma problemi olanlar için masturbasyon.
Zinanın söz konusu olabilmesi için eşlerden birinin bir başkasıyla cinsel ilişkiye girmesi gerekmektedir. Sarılmak, öpmek zina sayılmaz ancak teşebbüs aşamasında kalan zinadan bahsedebilmek adına ispat kolaylığı sağlar.
Son olarak ölüyle, hayvanla veya eşyayla cinsel ilişkide bulunma zina sayılmadığı gibi, iradi olmayan şekilde cinsel ilişki yaşanması (örneğin kaçırılarak veya bayıltılarak tecavüze uğrama) veya kadının yapay döllenme yoluyla hamile kalması durumları da zina olarak değerlendirilmemektedir[8].
Zinada had cezasının uygulanması için, erkeğin cinsel organının en az sünnet yerinin (haşefe) kadının cinsel organına girmiş olması gerekir. Bundan daha azına meselâ; öpmek, sarılmak veya uyluk arasına sürtünmek vb. hareketler haram olmakla birlikte had cezasını gerektirmez.
Bu itibarla hanımının göğsünü emen erkeğin süt evladı olması düşünülemez. Bir erkek hangi sebeple olursa olsun, hanımının memelerinden emse, evlilik hayatlarını devam ettirmelerine bir engel teşkil etmez; günah değildir.
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır: “Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı.” (Bakara, 2/187).
Malik bin Enes'e göre haram sayılır. Maliki mezhebine göre her zaman yasaklanmıştır. Aynı zamanda, Maliki okulunda pornografi ve uyuşturucu gibi yasadışı materyaller kullanılmadan özel olarak yapıldığında mastürbasyona izin veren bir azınlık görüşü de vardır.
Nikâhlı eş dışında belirli bir kişiyi hayal ederek eşler arası cinsel alakayı yapmak caiz değildir. Muayyen olmayan bir yabancı üzerinden hayal ile kendi eşi ile ilişkide bulunmak ise en azından çirkinliktir.
Şafiî fakihlerinden İbn Hacer Heytemî ve Şirvanî'nin "Aynada veya suda görünen kadın görüntüsüne bakmak haram değildir. Ancak fitneye vesile olduğu takdirde haram olur." dedikleri, Kalyûbî'nin ve Büceyremî'nin ise aynadaki ve sudaki görüntüye şehvetle bile bakmanın haram olmadığını söyledikleri aktarılmaktadır.
** Çalışma hayatı libidoyu her şekilde kötü etkiliyor. ** Kadınların kendilerini en şehvetli hissettikleri gün, regl döneminin 6. Günü. Bu günden itibaren ilk bir hafta da kadınlarda cinsel isteğin zirve dönemi.
Bu çerçevede nâmahrem bir kimseye cinsel arzu ile bakma, dokunma, tutma, öpme ve ilişkiye girme gibi fiillerin hepsi yasaklanmıştır. Kur'an'da zinaya yaklaşılmaması gerektiği belirtilip, zina hayasızlık ve kötü bir yol olarak sayılmıştır.
Bir eylemin zina olarak nitelendirilebilmesi için cinsel birlikteliğin olması ve bunun mutlaka ispat edilmesi gerekir. Cinsel birliktelik olmadan, karşı cinsle sarılmak, flört etmek, mektuplaşmak, mesajlaşmak, karşı cins ile cinsel birliktelik olmaksızın yakın temas halinde bulunmak zina olarak kabul edilmemektedir.
İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir. Bunun dışında “el zinası”, “göz zinası” gibi ifadeler hakiki değil mecazi anlamdadır ve sakındırma amaçlıdır. “Arkadaşlık”, “flört”, “birlikte yaşama”nın kendisi değil; bu tür bir ilişkide cinsel ilişkiye girmek zinadır.
Zina için sayılan söz konusu koşullar doğrultusunda, erkek ve kadın bu suçun faili olup bunlardan birinin evli ya da bekar olması eylemin suç olma niteliğini ortadan kaldırmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri