Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder.
LPG Isı Sensörünün arıza yaptığını gösteren belirtiler ise şöyledir; Araç motoru yeterli ısınmaya ulaşsa bile benzinden gaza geçmeyebilir. Düğmenin gazda dönmesine rağmen araç benzinde çalışmayı sürdürebilir. Motor ısınmadan direkt LPG'ye geçebilir.
Kombide NTC Sensör Neden Bozulur/Arızalanır
Isıya dayanıklı bir yapısı olsa da sürekli ısı algılaması nedeniyle bozulmaktadır, Şebeke suyunun kireçli olması sebebiyle arızalanabilmektedir, Su kaçağından meydana gelen kısa devre oluşumu nedeniyle arızalanabilmektedir, Oksitlenme sebebiyle arızalanabilmektedir.
Kombilerin sensörü genellikle kısa devre oluşması ile arızalanır. Su kaçağı ve oksitlenme ile NTC senrör kısa devre oluşması ile arızalanması görülen sık arızaların başında gelir. Bu parça ısıya dayanıklı bir parçadır.
Negative Temperature Coefficient yani negatif sıcaklık katsayısı manasına gelir. Ntc sensörü kombilerde sıcaklığın ölçülmesinde kullanılan ısı sensörüdür. Motor ve transformatör gibi sistemlerde aşırı ısınmayı engellemek için geliştirilmiştir. Alarm ve koruma devresini uyarıp fazla ısınmaya engel olur.
İlgili 36 soru bulundu
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
Isı sensörleri, soğutucu sıcaklığını ölçer ve ECU'ya bilgi gönderir. Isı sensörü, kontrol ünitesinin motorun aşırı ısınmasını veya sıcaklıktaki olağandışı artışı belirlemesini sağlar. Araç üreticilerine bağlı olarak bu sensör, termostatın yanına veya içine monte edilir.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Kelime anlamı sıcaklıkla direnci azalan termistör demektir. Normal bir dirençten farkı devrelerde pasif sensör olarak görev yapmalarıdır. Temas ettiği nesnenin ya da bulunduğu ortamın sıcaklığı arttıkça NTC'nin direnci azalır. Yani NTC'lerde ısıyla direnç ters orantılı çalışır.
F2 Arıza Kodu Sıcak Su Sensörü Arızası
Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın kesin çözümü için 444 55 47 Servis Merkezimizden yardım alınız..
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Bir nesne ya da sistem tarafından üretilen ısı enerjisi miktarını ya da soğukluğunu ölçerek analog ya da dijital çıkış üreten sıcaklıktaki bir fiziksel değişikliği algılamamamızı veya algılamamızı sağlar.
Krank sensörü etkili şekilde çalışmazsa aracın kaptör kısmı gerekli iletimi sağlayamaz. Krank sensöründe hata varsa motor gürültülü bir şekilde çalışır. Aynı zamanda motor yüksek devirlere çıkamaz. Marşa basılmasına rağmen, motor çalışma haline geçemez.
Egzoz gazı sıcaklık sensörü, örneğin katalitik konvertör veya dizel partikül filtresinin önündeki sıcaklığı kaydeder ve bunu bir voltaj sinyali şeklinde motor kontrol ünitesine bildirir.
Hararet Müşürü Nerede Bulunur? Genelde silindir kapağı üzerinde radyatörden en uzak noktaya yerleştirilmiştir. Su sıcaklık sensörü, silindir kapağında su çıkış hattı üzerinde bulunur, Termostatın yakınındadır.
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
Kombiler sıcak su konumunda çalışırken suyu belli bir süre sıcak belli bir süre soğuk olarak kullanıcıya iletmesi konfor şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu duruma sebebiyet veren çeşitli arızalar olabilir. Bu arızalar kombiden ya da şebeke hattındaki su basıncından kaynaklanabilir.
Sıcak su gelmeyen bölüm neresi ise oraya gelen tesisatta tıkanıklık olabilir. Tıkanma sebebi ile de sıcak su akmıyor olabilir. Bu durumda uzman bir tesisatçıdan yardım talep etmenizi öneririz. Tesisatta tıkanma durumu söz konusu ise tıkanıklık giderilir ve sorun çözümlenmiş olur.
Bilindiği üzere kombiler elektrik ve doğalgaz ile çalışan sistemlere sahip cihazlardır. Ancak bu iki temel enerji kaynağının yanı sıra, kombilerin çalışabilmesi için suya da ihtiyaç duyulmaktadır. Kombiler çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Sıcaklık sensörü, bir nesnenin ya da bir ortamın sıcaklık değerini ölçen sensördür. Ölçüm işlemi dijital ya da analog olarak gerçekleştirilebilir.
İki çeşidi vardır: Pozitif sıcaklık katsayılı (PTC) termistör ve negatif sıcaklık katsayılı (NTC) termistör.
Evlerdeki en yaygın sensör türüdür. Çeşitli uygulamalara uyacak şekilde farklı şekil ve boyutlara sahip birçok sıcaklık sensörü vardır. Motorlar, yüzey plakaları, ev aletleri, endüstriyel ekipman, bilgisayarlar, egzoz gazı izleme, elektrikli radyatörler için sıcaklık sensörü kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri