"Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir.
19-Koşullu Geçer (DD – DC ) olan dersleri almak zorunda mıyım? Hayır, eğer istemiyorsanız koşullu geçer dersleri tekrar almak zorunda değilsiniz. Ancak mezuniyet aşamasına geldiğinizde GANO'nuz en az 2.00 değil ise mezun olabilmek için bu derslerden birini alarak not ortalamanızı yükseltmelisiniz.
Final sınavına girdiğiniz bir dersin başarı notu DC veya DD ise; Bütünleme sınavına girmek zorunda değilsiniz, ilgili dersi alttan seneye tekrar alabilir veya şartlı geçişi (bkz. 2) değerlendirebilirsiniz.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
dersler önkoşullu ise kaldığın dersleri vermeden alamazsın yani otomatik sene uzar. ama 2. dönem dersleri önkoşullu değilse alır geçersin seneye de bu dönem kaldığın dersleri tekrar alırsın diğer derslerle birlikte veya yaz okulunda alabilirsin.
İlgili 44 soru bulundu
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Çok bilinen bir yanlış, dd notunun kaldığı yok. D demek geçtin demektir, artık o dersi almana tekrar gerek yoktur ama ortalaman düşükse sınıfı geçemeyeceğinden ortalamayı düşüren de DD olduğundan o dersi tekrar alırsın olur biter.
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Evet. Fakat alınmış olan derslerin başarıyla tamamlanmış olması gerektiğinden, dersten başarısız olunduğu takdirde tekrar alınması gereklidir. İlgili ders başarısız olunduğu için not dökümünden silinemez.
56 – 60 notları arasında CB harf notu geçer. 50 – 55 notları arasında CC harf notu geçer. 46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer. 40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Bütten para alınmıyor, yaz okulundan para alınıyor. Çünkü ders veriliyor.
Genel ortalamadan geçtiğin dersler. Örneğin DC not ortalaması ile normalde kalıyorsun. Ancak not ortalaman 2.0 olduğu için bu dersten geçmiş sayılıyorsun. Buna koşullu geçme denir.
Kısacası ortalamaya etki etmez. bu dersler sırf zorunluluktan ötürü koyulmuş kredisiz dersler. Sonuçta senin aldığın harf notu çarpılıp bölünmeyecek. Kısacası ortalamaya etki etmez.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
AÖF CD geçer harf notudur. AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.
1) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci ilgili dersten başarılı kabul edilir. 2) Bir dersten (DC) harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir.
MADDE 38 – (1) Önlisans ve lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin, alması gereken dersleri ve uygulamaları başarı ile tamamlamış ve en az 2.00 GANO'yu sağlamış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri