Kot Pantolon Ütüleme Teknikleri Çünkü kot pantolonlarda ütü izi yoktur. Kot pantolon kumaşına zarar vermemek adına pantolon ters çevrilerek ütülenmelidir. Bu sayede pantolonu uzun süre sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Ütü derecesinin ise 140 ila 190 derece arasında olması ideal bir seçimdir.
Denim Kumaş Nasıldır Ve Terletir mi? Denim kumaş kaba ve pamuklu bir kumaş türüdür. Denim kumaşın üretiminde pamuk ipliği kullanılır. Sentetik iplik kullanılmadığı için denim kumaş terletmez ve oldukça sağlıklı bir kumaş cinsidir.
İlk olarak pantolonunuzu ters çevirerek ütüleme işlemine başlayın. Ütüleme işlemi yapacağınız jean pantolonun etiketini okuyarak kot pantolon ütü ayarı gibi önemli bilgileri öğrenebilirsiniz. Düşük sıcaklık ayarında ütünüzü kullanarak pantolonu ütüleyin ve ütünün fazla ısınmamasına özen gösterin.
Ütü yaparken dikkat edilmesi kadar, dolaba kaldırılırken dikkat edilmesi de, ütü izinin daha uzun süre düzgün kalması sağlanabilir. İki paçasından tutulan pantolon, ütü izleri üst üste gelecek şekle getirilerek, paçalarından, mandallı askı ile dolaba asıldığından, ütü izi daha uzun süre muhafaza edilecektir.
Kot pantolonlar 30 derecede hassas, sentetik ve narin programları ile yıkanmalıdır. Toz deterjana nazaran sıvı deterjanlar renk koruma açısından daha iyi olduğu için, kot pantolonlar yıkanırken sıvı deterjan kullanmak daha iyidir. Makinede kot pantolonlar yıkanırken devir ayarı 800'de olmalıdır.
İlgili 28 soru bulundu
- Kot pantolonlar, 30-40 derecede yıkanılması olması gereken derecedir. Fakat çekme işlemi için, 90 derece ne kadar çekme için olumlu bir sonuç gösterse bile, dezavantajı pantolonunu yıpratması olur.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Çünkü kot pantolonlarda ütü izi yoktur. Kot pantolon kumaşına zarar vermemek adına pantolon ters çevrilerek ütülenmelidir. Bu sayede pantolonu uzun süre sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Ütü derecesinin ise 140 ila 190 derece arasında olması ideal bir seçimdir.
Kadife: Ütü masanıza temiz ve kalın bir örtü serin ve giysinizi tersten bu örtünün üzerinde ütüleyin. Ütülemesi zor bölgelere dikey bir şekilde buhar uygulayarak kırışıklıkları giderebilirsiniz. Dantel: Danteli temiz bir havlunun üzerine koyun. Ütüleme işlemini buharla, kesinlikle dantele bastırmadan yapın.
Pamuklu kumaşların ütü ısı ayarı: Ortalama 180 derecede yüksek sıcaklıkta ütüleyebilirsiniz. Keten kumaşların ütü ısı ayarı: Oldukça sert yapıdaki keten kıyafetlerinizi 200 - 220 derece ayarında ütüleyebilirsiniz.
Sirke ve suyu eşit oranda karıştırarak lekenin üzerine dökebilirsiniz. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Oksijenli su, ise ütü lekelerini çıkarmak için kullanılan bir diğer yöntemdir. Bunlara ek olarak tuz ve limon gibi karışımlarda leke üzerinde oldukça etkilidir.
Bunun için bir sprey şişesinin içine ılık su doldurun. Ilık suyu pantolonun üzerine sıkın ve bir kişinin daha yardımı ile pantolonu çekin. Bu işlem pantolonun açılmasını sağlayacaktır.
Tabii ki! Kot pantolonlar elbette kullanım talimatları uygun görüyorsa ütülenir. Kot kumaşı çok hızlı şekilde kırışan, giyilince çabuk bollaşan ancak ütülendiğinde kırışıklıkları en hızlı yok olan kumaş türlerinden bir tanesidir. O yüzden dert etmeye hiç gerek yok!
Kot Pantolon Nasıl Yıkanır? Denim pantolonların bollaşarak diz yapmasını önlemek için yıkama esnasında yumuşatıcı kullanmamanız önemlidir.
Kot pantolonlarınızın rengini korumak istiyorsanız, yıkama suyuna yarım su bardağı sirke ekleyin ve böyle yıkayın. Bunu her yıkamada tekrarlayın. Solmayı durduracaktır. Ayrıca kot pantolonu yıkarken ters çevirmek, pantolonları tek tek yıkamak, yıkarken soğuk su kullanmak da yardımcı olacaktır.
Yıkama işleminden önce pantolonunuzu tuzlu suda bekletebilirsiniz. Bu metot, siyah pantolonunuzun renginin sabitlemesine yardımcı olacaktır. Böylelikle jean renginde güçlü bir koruma kazanmış olacaktır. Renk canlandırma içinde sirke tam bir kurtarıcıdır.
Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın ve 15cm uzaktan saç kurutma makinesi ile kırışıklıkları kurutarak yok edin. Kırışıklıkların olduğu bölgenin üzeri ıslatın. Suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğuna dikkat edin. Su ile ıslatılan bölgeye ısıtılmış bir tabak ya da benzeri bir eşya koyun ve kırışıklıklara veda edin.
Kıyafetlerinizi ortadan dışarıya doğru ütüleyin. -Buhar kullanımına dikkat edin. Kıyafetlerinizi ütülerken ütüyü kuvvetlice bastırmayın. Kıyafetlerinizin üstüne uyguladığınız fazla kuvvet, giysilerinizde ütü izi kalmasına, yakmasına veya yıpranmasına neden olur.
Ütü tabanının sirke-tuz karışımına batırılmış bir bez ile silinmesi de ütünün kumaşlara yapışmasını engeller. Ancak bu durumda da ütünün sıcaklık değerinin kumaş cinsine uygun olmasına dikkat edilmesi gerekir. Tabanı çok eskimiş ütülerden kaynaklanan yapışma probleminin çözülmesi içinse ütünün değiştirilmesi gerekir.
Kotları Asarken Ters Çevirin
Kotların rengini koruması için gölgede ve ters olarak kurutmak tavsiye edilir.
Islak çamaşırı kolay ve kısa bir sürede kurutmanın yollarından biri de ütüdür. Özellikle ince kumaşlı çamaşırları çok kısa bir sürede kurutabilirsiniz.
Havlular kaç derecede yıkanır sorusu, temizlik için oldukça önemlidir. Bu ürünleri yüksek sıcaklıkta yıkamamanız önerilir. Düşük sıcaklıkta temizlenen havlular zarar görmez. Bundan dolayı 30 ya da 40 derecede, hassas program seçmeniz önerilir.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Çamaşır ve bulaşık makinaları en kayda değer enerji oranını suyu ısıtmak için kullanmakta. Kullanılan enerjinin ortalama yüzde 70'i suyu ısıtmaya harcanmaktadır. Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri