Güneş koruyucu kışın da kullanılmalıdır. Yazın cildimize sürdüğümüz kadar çok faktörlü olmasa da en azından 30 faktörlü losyon kullanmalı ve tenimizin sağlığını korumalıyız. Birçoğumuz yazın güneş koruyucu kullanıp, kışın hepsini rafa kaldırırız. Ancak güneş koruyucular kışın da kullanılır.
Kışın güneş kremi kullanılır mı sorusunu soran kişilerin aklına takılanlardan biri de karlı havalarda sürülmesi gerekip gerekmediğidir. Buna verilecek kısa yanıt da "evet sürülmesi gerekir” olacaktır.
Güneş kremlerinin yalnızca güneşlenme esnasında değil, yaz veya kış fark etmeksizin gündüz saatlerinde her açık havaya çıkmadan önce kullanılması ve gerektiğinden, düzenli olarak yenilenmesi gerekir.
Karlı havalarda da tıpkı yaz mevsiminde olduğu gibi güneş kremi kullanmak gerekir. Çünkü karın beyaz zeminine yansıyan ve oluşturduğu parlaklık ile cildi yıpratan bu yansımalar da yine cildi olumsuz etkilemektedir. Tüm bu etkiler nedeniyle mevsim farkı gözetmeksizin güneş kremleri her mevsim kullanılmalıdır.
Kremlerin cilde işlemesi, emilmesi ve koruyucu bir tabaka oluşturabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmeleri gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Gün içerisinde ev içerisinde kalacağınız zamanlarda bile güneş kremi uygulamanız önerilir. Ev içerisinde uygulayacağınız güneş kreminin seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken tavsiyeler şu şekildedir: - Cilt tipiniz ile uyum sağlayan bir güneş kremi bulun.
Güneş kremlerini yalnızca yüze değil tüm vücuda uygulamak gerekir, Güneş kremleri kapalı ortamlarda da kullanılması gereken ürünlerdir, Güneş kremleri günlük cilt bakım rutini içinde mutlaka kullanılmalıdır, Güneş kremleri üzerinde belirtilen koruma ibarelerine dikkat edilmelidir.
Kış mevsimi, güneş ışınlarının yoğunluğunun azaldığı bir dönemdir. Ancak, bu durum güneşin zararlı UV ışınlarının cilt yüzeyine ulaşmadığı anlamına gelmez. UV ışınları, bulutların arasından, hatta camdan bile geçebilir ve cildimize zarar verebilir. Bu nedenle, kışın da güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir.
UVA ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.
Cilt kanserinin önüne geçmek için yazın olduğu kadar kışın da güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Güneş koruyucuların etkinlik süresi en fazla 4 saat olduğu için 30 faktör ve üzeri korumaya sahip kremlerin 4 saatte bir yenilenmesi gerektiği bilinmektedir.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
Kuruma hissedildiği anda nemlendirici krem kullanılmalı
Cildin, özellikle de yüzün kurumasını engellemek amacıyla krem içerikli yağlı sabun veya jeller kullanılabilir. Soğuk havalarda sokağa çıkmak ve yürümek gerekiyorsa, özellikle kuru cilde sahip olanlar mutlaka nemlendirici krem kullanmalıdır.
Özellikle güneşin daha dik açıyla yeryüzüne geldiği sıcak mevsimlerde cilt sağlığı için tercih edilir ancak güneş kremlerinin sadece yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de kullanılması tavsiye edilir. Bu nedenle cilt tipinize uygun bir güneş kremini tüm yıl boyunca kullanabilirsiniz.
The Purest Solutions Yağlı Cilt Güneş Kremi 50+ SPF
Eğer cilt tipinize uygun ürünler kullanmazsanız cilt probleminizi daha belirgin hale getirir ve devamında akne, siyah nokta gibi başka sorunlara da neden olur.
Plajlarda herkes tarafından kullanılan bu koruyucu kremlerin, yılın diğer zamanlarında kullanılması akıllara takılan bir sorudur. Güneş kremi her mevsim kullanılır mı, sorusunun kısa cevabı evettir.
Güneş kremlerinin önemine değinen Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Güneşten koruyucu kremler dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
50 faktör güneş kremi zararlı mı? 50 faktör güneş kremi kullanmak cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için oldukça önemlidir. Ancak bazı kişilerde cilt hassasiyetine neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir yan etki göstermeden önce küçük bir alanda denemeniz önerilir.
Güneş altında uzun süreler kalmanın bizim için zararlı olabilecek ışınlarından korunmak için bazı önlemler almak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve bunlardan birisi de güneş kremi kullanmak. Zaten bu nedenle sağlık uzmanları ve sağlık kuruluşları güneş kremlerini kullanmayı öneriyorlar.
Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilir. Özellikle sürekli açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmeli, aynı bölgelere tekrar sürülmelidir. Güneşin en dik açıda olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında çok fazla dışarıya çıkmamaya ve güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.
Güneş kremi dokusu sebebiyle size nemlendirici gibi gelebilir ve üstüne makyaj yapmadığınız günlerde cildinizi temizleme ihtiyacı hissetmeyebilirsiniz. Ancak ister mineral ister kimyasal olsun, güneş koruyucular cilt üzerinde kalıntılar bırakır ve gün sonunda mutlaka cildin temizlenmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri