Kullanılmayan atık cep telefonları; Belediyelerin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş kuruluşların veya üreticilerin oluşturdukları toplama yerlerine bırakılabilir. Yeni ürün alındığında atık cep telefonları ürün teslimatını yapan kişilere geri kazanım/bertaraf bedeli ödemeksizin verilebilir.
Neden eski telefonlarınızı atmamalısınız? Elektronik cihazlar, arsenik ve kurşun gibi asla çöp sahasına girmemesi gereken zehirli maddelerle dolu. Bu maddeler çöplüğe girerse bitki ve hayvan yaşamına zarar verebiliyor.
Hurda cep telefonları, bilgisayar ve elektronik geri dönüşüm malzemesi olarak işlem görmektedir. Hurda cep telefonları geri dönüşüm merkezlerinde en küçük parçalarına ayrılarak her bir parça ayrı şekilde işlem görmektedir. Örneğin ana kart, sim girişi, tuş takımı, ekran, hafıza kartı, elektronik bölmeler gibi.
Dolayısı ile artık kullandığınız elektrikli ve elektronik eşyalar atık haline geldiğinde bunları belediyelerin atık getirme merkezlerine ve üreticiler ve lisanslı işleme tesisleri tarafından kurulan aktarma merkezlerine hiçbir ücret ödemeden teslim edebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
E-ATIK BİLDİRİMİNDE BULUNUN
Bağışlamak istediğiniz elektronik atıklarınızı paketleyerek tüm PTT şubelerinden 902513042 alıcı numarasıyla ücretsiz (karşı ödemeli) şekilde gönderebilirsiniz.
Elektrikli ve Elektronik eşya kullanıcıları yani tüketiciler, kullandıkları ürünlerini atık vasfına ulaştığı zaman TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu (TYK) aracılığıyla geri dönüşüme kazandırabilirler.
Akıllı telefonlar değerli metal ve nadir elementlerle yüklüdür. Örneğin tipik bir iPhone 0,034 gr altın, 0,34 gr gümüş, 0,015 gr paladyum ve gramın binde biri kadar platin içerir. Ayrıca biraz daha ucuz olan alüminyum (25 gr) ve bakır (15 gr) da vardır.
Geri Dönüşüm Kapsamı
Akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, modemler, giyilebilir cihazlar, data kartları ve diğer her türlü elektrikli ve elektronik eşyalar geri dönüştürülebilir.
Eski cihazınızı Teknosa mağazalarına getirin ya da teknosa.com üzerinden tek tıkla gönderin, istediğiniz yeni teknolojiye indirimlerle sahip olun! Cihazınızın Geri Alım Tutarı: En yüksek geri alım bedelidir, bu bedel cihazınızın durumuyla ilgili cevapladığınız sorulara, marka, model ve hasar durumuna göre belirlenir.
Kullanılmayan atık cep telefonları; Belediyelerin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş kuruluşların veya üreticilerin oluşturdukları toplama yerlerine bırakılabilir. Yeni ürün alındığında atık cep telefonları ürün teslimatını yapan kişilere geri kazanım/bertaraf bedeli ödemeksizin verilebilir.
Öncelikle artık 12 aydan uzun süre sinyal almayan telefonlarınız, iletişime tamamen kapatılacak. 1 yıl içinde SIM kartı takılıp herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numarası Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bloke edilecek.
7 yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası kapatılan telefonlarınızı buradan açabilirsiniz. Fatura istenmiyor sadece hattınızın o telefona bir zamanlar takılması gerekiyor. Yani o telefona kim hattını taktıysa onun e-Devlet hesabından başvurmak gerekiyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, uygulamanın yasanın yürürlüğe girmesi ile başlayacağını öncesinde alınan cihazları etkilemeyeceğini belirtti. GSM operatörlerinden tarifeye ek taksitle telefon satın alanlar artık telefonlarını satamayacak.
Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz. 4.Telefonunuz yeniden başlamaya zorlamanıza rağmen tepki vermiyorsa bataryayı çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Cihazınızı buzdolabında çok fazla bekletmeyin. Isı farkından dolayı nemlenip bozulabilir. Ara sıra kontrol edin ve soğuduğunu hissettiğiniz zaman çıkarın. Elektronik cihazların çalışabilmesi için belirli bir sıcaklık aralığı vardır.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Android'de Geri Dönüşüm Kutusu Var mı? Android telefonlarda silinen tüm dosyaları depolayan böyle özel bir geri dönüşüm kutusu yoktur . Bunun ana nedeni muhtemelen bir Android telefonun sınırlı depolama alanıdır .
DORinsight'ın gerçekleştirdiği 9 bin 519 kişinin katıldığı “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye'de akıllı telefonların değiştirilme sıklığı ortalama 2,5 yılda bir.
Yaklaşık 1 ton cep telefonundan 3,5 kilogramdan fazla gümüş, 3 ton telefondan ise 0,5 kilogram altın elde edilebildiğine dikkat çekildi . Çin'in güneyindeki Guiyu kenti dünyadaki 20-50 ton arasında değişen elektronik atıkların yüzde 72'sinin toplandığı yer.
Bazı raporlar bize eski tarz bir bilgisayarın tamamının 9 dolar değerinde altın içerdiğini söylüyor. Diğer bazı kaynaklar, ortalama bir masaüstü bilgisayarın bir gram altının yaklaşık 1 / 5'i değerinde, dizüstü bilgisayarların ise genellikle bir gram altının yaklaşık 1 / 10'u değerinde altın içerdiğini tahmin ediyor.
Bilgisayar, tablet, cep telefonu ve benzeri teknolojik ürünlerde en hızlı iletken altın olmasından dolayı ana kart üzerinde mevcut veri yollarının altın suyu ile yapıldığını belirten Coşkun, “Ayrıca bu cihazların işlemcilerinde ve çiplerinde altın kullanılmaktadır.
6 - Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalarımı (AEEE) nereye verebilirim? elektronik eşya bayilerine veya dağıtıcılarına hiçbir ücret ödemeden verebilirsiniz.
Bilgisayar atıkları, kablolar, cam, alüminyum, çelik, bakır ve plastik parçalar barındırır. Birçok değerli malzemenin bulunduğu bilgisayarlar, geri dönüşüm için belediyelerin elektronik atık toplama merkezlerine ya da atık kutularına götürülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri