Kişiye göre değişen bu durum bir anormali olmadıkça 9 yaşından 12 yaşına kadar olabilir. Bu tüylerin alınmasında hiçbir sakınca yoktur. 10 yaşında ağda yapılır mi evet yapılır; ancak bu yaşta seçilen epilasyon yöntemi ne olursa olsun yanında bir yetişkinin yardımcı olması gereklidir.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
ağdayla başlamanızı tavsiye ederim.diğer yöntemler(jilet,tüy dökücü kremler vs)kıl köklerini dahada güçlendirip,sertleştiriyor.tamam biraz can acıtıyor ama kıllar için etkili bir yöntem.yaşı daha küçük! profösyonel bir yardımda alabilirsiniz.
Genital bölge ve koltuk altında 13 yaşından itibaren tüyler çıkmaya başlamaktadır. Kol ve bacaklarda çıkan tüyler ise 15 yaşında daha yoğunlaşmaktadır. Erkeklerde 8-9 ila 12-15 yaşları arasında tüylenme problemleri yaşanmaya başlamaktadır. Tüylenme için geliştirilen birbirinden farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Kız ya da erkek çocukta 8 yaşından önce tüylenme olmaması gerekir, bu duruma erken tüylenme diyoruz. Bu çocukların böbreküstü bezlerinin hastalıkları açısından tetkik edilmesi gerekmektedir. Erken tüylenme ayrıca yaşına göre kilo fazlası olan ya da şişman çocuklarda insülin direncine bağlı olarak da gelişebilir.
AĞDA YAPMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN
Bunun için en doğru zaman ise regl döneminden sonraki haftadır. Çünkü bu haftada ağrı eşiğiniz oldukça yüksek olur ve acıya daha dirençli olursunuz. Ayrıca hormonlardan dolayı tüyler de daha yavaş çıkar.
Epilasyon sonrası çıkan yeni tüyler sinir bozucudur. Bu tüyleri almanın en pratik yolu tıraş. İster ağda, ister epilatör, ister kalıcı epilasyon yöntemini kullanın; yeni çıkan tüyleri kolayca tıraş edebilirsiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barları ile bu iş duşta gerçekten çok kolay.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Erkek çocuklarda ergenliğin ilk bulgusu ortalama 11, 5-12 yaş civarında görülen testis hacminde artış olup, bunu genital ve koltuk altı kıllanması izliyor. Son yıllarda ergenliğin daha erken başladığı yönünde çeşitli görüşler bulunuyor.
Kalıcı olmayan bu tüyler işlevini yitirince vücutta daha uzun süre kalamaz ve genel olarak bebeğiniz 4-5 aylık olduğunda bu tüyler tamamen dökülmüş olur. Sonrasında ise bebeğinizin gerçek kıl ve saçları yavaş yavaş çıkmaya başlar.
Türkiye'de artık, ortalama 11,5 yaş civarında ilk adet görülmektedir. Normal menstüral siklus 28 günde bir (21–45 gün arası) olur, 3–7 gün sürer ve 30-40 ml.
6 – 12 ay içinde pubik kıllanma ve peniste büyüme başlar. Penis erişkin boyu olan 10 – 12 cm'e ulaşır. Koltuk altı kıllanma 13.2 yaşında, yüz kıllanması 14.9 yaşında, larinks, krikotiroid kıkırdak ve laringeal kasların gelişmesi ile ses kalınlaşması 14.0 yaşında başlar.
Ağda gibi can yakıcı yöntemler çocuk-genç için korkutucudur. Bu konuda son yılların gelişimi lazer epilasyon büyük kolaylık sağlar. Adet gören ve tüylenmesi tamamlanan kızların mümkün olan en erken devrede tüylerden kurtulması lazer ile sağlanabilir. 18 yaş beklenecek diye bir şart yoktur.
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-18 yaş arasında hormon üretimi ve kıl köklerinin hormonlara duyarlılığı fazla olduğundan lazer epilasyon çok etkili olamayabilir veya yanıt geç alınabilir. Epilasyon işleminin kalıcı olması için ergenlik dönemi tamamlandıktan sonra yapılması uygundur.
tüyler uzamadan ağda yapınca tüylerin hepsini almak mümkün olmuyor,kısa tüyler aradan kaçıyor.bu yüzden tüylerin uzamasını beklemem gerekiyor.
Eğer yapacağınız ağdadan güzel bir sonuç almak istiyorsanız ağdayı yapmanız gereken bir zaman dilimi vardır. Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
10 yaşında ağda yapılır mi evet yapılır; ancak bu yaşta seçilen epilasyon yöntemi ne olursa olsun yanında bir yetişkinin yardımcı olması gereklidir.
Evet regl olmadan önce de ağda yapmak mümkündür. Regl olmadan en az 5 gün önce ağda yapabilirsiniz. Regl dönemi öncesi kol, bacak ve bikini bölgesine ağda yapılabilir.
Yine de bu dönemler hassas olduğu için ağrı meydana gelebileceği den dolayı, ağda yapmamaya özen göstermek etkilidir. Hassas bölgeleri ağda yapmak düzenli şekilde gerçekleşir. Ancak özellikle adet dönemine girildiği zaman ağda yapmaktan uzak durmak önemli bir yer taşır.
10 yaş civarında adet gören kızlarda , normal yaşlarda adet gören kızlara göre ergenlikteki boy kazanımının daha büyük bir kısmı adet sonrasına sarkabilmektedir. Genel olarak adet sonrasında boy uzaması 3-9 cm kadardır (erken adet görenlerde 6-9 cm olabilir).
Kız çocuğunun adet görmeye başlaması ile ergenlik tamamlanır. Ergenliğin başlangıcı, kızlarda memelerde tomurcuklanma ve büyümenin başlamasıdır. Memede büyüme bazen tek taraflı başlar, diğer meme daha sonra buna eşlik eder. Ancak genellikle her iki meme de birlikte büyümeye başlar.
Kız çocuklarında 8 yaşından önce ve de özellikle 6 yaş civarında da meme büyümeleri gözlenebilir. Eğer meme büyümesi ile birlikte hızlı boy uzaması, kemik yaşının ilerlemesi varsa bu kız çocukları erken ergenlik yönünden araştırılmalıdır. Bu kızlarda ergenliğe girilmesine neden olan hormonlar erken salgılanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri