Bereketli bir tatar çorbası olan paklalı lakşe çorbası fasulye ve erişteyle yapılıyor.
Lakşa, hamur parçaları demektir. Çorbanın ana maddesi kesilip hazırlanmış hamur parçalarıdır. İçine yeşil mercimek, may pakla (kuru fasulye) veya patates konulabilir.
Haşladığımız mercimek ve erişteleri ekleyerek salçayla öldürüyoruz biraz. Sonra sıcak su ekleyelim yaklaşık 1 litre koyu ya da sulu olursa su miktarını kontrollü koyalım, tuz karabiber ekleyip erişteler pişene kadar orta ateşte pişirelim.
İşte Eskişehir mutfağından yöresel bir lezzet, alişke çorbası tarifi...
Nasıl Yapılır
Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Salçaları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Pişen barbunya ve eriştelerin üzerine salçalı sosu ilave edin. İnce kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
İlgili 20 soru bulundu
Nohut ve tavuk başka tencerelerde pişirildikten sonra tavuk etleri elle küçük parçalara ayrılır. Tavuk suyuna hamurlar ile tavuk eti ve haşlanmış nohut atılarak yaklaşık 15 dk. kısık ateşte pişirilir. Çorbayı ocaktan almadan önce tereyağı ve nane başka bir kapta eritildikten sonra çorbanın üzerine dökülür.
Çi börek ve köfteli kebabıyla bilinen Eskişehir mutfağından çıkma muhteşem bir çorba tarifi o!
Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir.
Samsun mutfağıyla özdeşleşen haluçka, hamur, nohut ve tavuk eti ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tavuk yerine kırmızı et de kullanılabilir. Genellikle başlangıç menülerinde sunulan haluçka çorbası, Samsun ve çevresinde sık sık tüketilir.
Paçayı kasabımıza temizletip parçalatalım. Hazırlanmış paçayı iyice yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. 4'e kesilmiş soğanı, sarımsakları ve 8 bardak suyu ilave edelim. Paçayı, kemiklerinden ayrılacak kıvama gelip yumuşayana dek pişirelim. Daha sonra paçayı delikli kepçeyle tencereden alıp, kemiklerinden ayıralım.
Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
Mercimek ve pirinci yıkayıp düdüklü tencereye aktarın. Sarımsakları soyup doğramadan tencereye ekleyin. Sıvı yağ ve et suyunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra tencereyi ocağa alın. Tencerenin düdüğü öttükten sonra altını kısın ve 8-10 dakika bu şekilde çorbanızı pişirin.
Hangi yöreye ait olduğu merak edilen pum pum çorbası Bartın'a ait bir çorbadır.
Yogurt Çorbası (Yozgat Yöresel)
Diyarbakır Mastava Aşı
Ayrıca bu yemek halk arasında Ayran Aşı olarak da bilinir. Diyarbakır Mastava Aşı 11.10.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Rus mutfağından şifalı mı şifalı sebze ağırlıklı bir çorba Borscht.
Gaziantep / Antep Alaca Çorbasının ana malzemeleri dövme, nohut ve mercimek, kurutulmuş biber ve tarhundur. Üzerine, isteğe göre kuru nane ile birlikte kızdırılmış yağ dökülerek servis edilir. Özellikle kış aylarında yoğun olarak tüketilir.
Sivas'ta bahar aylarında hazırlayıp bütün kış tüketilen bir yoğurt türü çorbası olan Peskütan, hem saklama ömrünün uzun olması hem de eşsiz lezzetiyle, Sivas'ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor.
Hörre (Un Çorbası) - Kars.
Çene Çarpan Çorbası - Kütahya.
Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor. Kastamonu'nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet "Ecevit çorbası" sunuyor.
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Antep yöresine ait yuvalama çorbası yapması da eğlenceli bir çorbadır. Minik minik yuvarlanan köftelerin nohutla ve etle buluşmasından oluşur. Genellikle yoğurtla yapılan bir çorbadır.
Öncelikle tencereye tereyağı ve soğanı alıp biraz kavurup salçayı ekliyoruz ardından bolca suyu ve mercimeği ekliyoruz. Mercimekler pişince kesme makarnayı ekliyoruz. çorbanın kıvamını ayarlayınız. Kaynadıkça koyulaşacaktır sıcak su ekleyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri