İlkokulun son yılını sınıfın evcil hayvanının gözünden anlatan bu yetişkinliğe geçiş temalı müzikal komedinin başrolünde Leo adında bir kertenkele var! Binlerce seçenek, sınırsız eğlence.
Yayımlandığı yıl Fransız-Arap Dostluk Ödülü'nü kazanan bu roman, anı ve günlük şeklinde yazılmıştır. Kitap, 15. yüzyılın sonlarında Müslüman hakimiyetindeki Endülüs'ün Granada kentinde yaşayan Müslüman bir ailenin tek erkek çocuğu olan Hasan'ın yıl yıl yaşamış olduğu önemli olayları derleyerek anlatmaktadır.
Yüzüncü Ad: "Baldassare'nin Yolculuğu" (Orijinal ismi: Le Périple de Baldassare) Amin Maalouf'un yazdığı tarihsel kurgu bir romandır. Doğu'da yaşayan son Cenevizliler'den olan Baldasarre Embriaco, 1665'te yaşadığı yer olan Lübnan'nın Cübeyl kentinden kaybettiği bir kitabı bulmak için yollara düşer.
"Cennet de cehennem de senin içinde." Amin Maalouf, (Arapça olan ismi [Emin Ma'luf] şeklinde okunur.)
Hayatı Amin Maalouf, 25 Şubat 1949'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta doğdu. Annesi Türk kökenli Mısırlı, babası ise Lübnan'ın Beskinta köyü yakınlarındaki bir Melkite Katolik cemaatindendi.
İlgili 18 soru bulundu
Kimlik ve aidiyet ilişkisini sorunsallaştıran Maalouf'un bu eseri, içerisinde çok derin, anlamlı ve somut gerçeklikle örtüşen analizleri barındırmaktadır. Lübnan'da doğan, anadili Arapça, dini Hristiyan olan ve 22 yıl Fransa'da yaşayıp, tüm eserlerini Fransızca yazan Maaoluf, kimlik nedir?
Amin Maalouf'un kalemi gerçek kişi ve olayların ışığında, tarihe masalsı ve mistik bir atmosfer katarak, okuyucunun hikayeden kopmadan merakla devamını getirmesini sağlıyor. Semerkant kitabında İran tarihinin önemli olaylarını, önce bin yıl öncesinde Ömer Hayyam'ın çevresinde şekillenen olaylar üzerinden okuyoruz.
Amin Maalouf'un yeni kitabı Empedokles'in Dostları Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.
Ömer Hayyam'ın Rubaiyat'ının çevresinde dönen içiçe iki öykü... 1072 yılında, Hayyam'ın Semerkant'ında başlayan ve 1912'de Atlantik'te bit(mey)en bir serüven... Bir elyazmasının yazılışının ve yüzlerce yıl sonra okunurken onun ve İran'ın tarihinin de okunuşunun öyküsü/tarihi...
Sahiplendiği Doğu ağırlıklı kimliği eserlerine çok iyi yansıtan Amin Maalouf, kendisini çok kimlikli ve çok kültürlü biri olarak tanımlamaktadır. Yazar bu özelliklerinin yanı sıra oryantalist nitelikler barındırmaktadır.
Çivisi Çıkmış Dünya bir yandan küresel ısınma, enerji kaynakları ve doğal felaketlerle, bir yandan da yanlış ve çıkarcı politikaların doğurduğu ekonomik ve siyasal krizlerle mücadele eden insanlık için bir yol haritası... Kitabın satır aralarında Amerikan politikaları, Avrupa Birliği, 20. yüzyıl Arap siyasi tarihi ve ...
Klasik roman tekniği ile yazılmış olan Doğu'nun Limanları tarihi bir roman. Son dönemlerde tarihi romanların çok ilgi çektiği bilinen bir gerçek. “Hem zaten geleceği kuran, geçmişe dönük özlemlerimiz değil de nedir?” Konu tarihten ama kurgu şimdiki zamandan.
Bugün Türkiye Ermenilerinin ezici çoğunluğu İstanbul'da yaşamaktadır. Kendi gazetelerini, kiliselerini ve okullarını desteklemektedirler ve çoğunluğu Ermeni Apostolik inancına mensuptur ve Türkiye'deki Ermenilerin azınlığı Ermeni Katolik Kilisesi'ne veya Ermeni Evanjelik Kilisesi'ne mensuptur.
Dünya Savaşı'nda Filistin ve Lübnan'da yaşanan bölünmeleri anlatır ve Orta Doğu'daki olaylara üstü kapalı çözümler sunar. Romanın baş kahramanı; annesi Ermeni olan, İsyan isminde bir Osmanlı prensidir. İsyan müslümandır ve bir Yahudi ile evlenir. İnsanların hepsini kardeş olarak görür, ırk ayrımı yapmaz.
“Sen çivisi çıkmış bu dünyada duvara asılan en güzel fotoğrafsın.” #atatürk | Instagram.
birarada tutan şeyinden mahrum kalmak, boktan bir yer haline gelmek. dünyanın çivisi çıktı. aslen topuklu kadın ayakkabısının topuğunun ucundaki küçük kauçuk parçanın düşmesi sonucu içindeki topuğun ortaya çıkmasından esinlenilmiş sözdür.
Yazar: Amin Maalouf
400 TL ve üzeri siparişlerinizde kargo bedava!
Büyük çoğunluğu Ehl-i Kitap'tan (Yahudi ve Hristiyan) olan ve Doğu milletlerinin her türlü yazılı edebî (tarihî, dinî, kültürel) eserlerini inceleyen Batı'lı bilginlere müsteşrik ismi verilmiştir.
Yolların Başlangıcı, Lübnan asıllı Fransız yazar Amin Maalouf'un yazdığı roman. Kitapta Amin Maalouf'un kendi ailesinin yakın geçmişini işleniyor. Yazar annesinin kendisine verdiği aile arşivine ait bir bavuldan yola çıkarak ailesinin hikâyesini yarı objektif ve kurgusal bir tarzda ele alıyor.
Lübnan'da doğup Fransa'ya ailesi ile göç eden İbrahim Maalouf, geleneksel 3 sübaplı trompet yerine babası Nassim Maalouf'un 1960'larda icat ettiği 4 sübaplı trompet çalıyor. Bundan dolayı dünyada oryantal çeyrek ton trampet çalabilen ve bu müzik aletine sahip tek kişi.
Semerkant, (Özbekçe: Samarqand viloyati), Özbekistan'da bir vilayettir. 16.400 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve yaklaşık 3.651.700 nüfusa sahiptir.
Türk-İslam medeniyetinin önemli eserlerinin bulunduğu Semerkant, ülkenin en büyük ikinci şehri olmasının yanı sıra milattan önce 8'inci yüzyıla dayanan tarihiyle binden fazla kültürel yapıya da ev sahipliği yapıyor.Ç eşitli dönemlerde aralarında Batı Karahanlı, Şeybani ve Timurluların da bulunduğu birçok Türk devletine ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri