Mahal vermek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: bir olayın gerçekleşmesine fırsat vermek.
fırsat vermemek, yer açmamak. kapıdan siktir etmek. olmasına müsaade etmemek.
Mahal kalmamak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: gerek kalmamak, gereği olmamak.
fırsat vermek, bir şeyin olmasına engel olamamak/olmamak.
Meskun; Arapça kökenli bir kelimedir ve sözlük anlamı olarak “içinde oturulan, ikamet edilen” demektir. Meskun mahal ise insanların sürekli ya da geçici şekilde yaşadığı yaşam alanlarını ifade eder.
İlgili 38 soru bulundu
i. “Yerinde, uygun, lâyık, münâsip” anlamındaki mahal sözünün halk ağzındaki bir söylenişi: Parası varsa istediğini işler o adam.
Belediye sınırları içerisinde yer alan veya belediyenin sınırlarının dışında kalmış ama belediyenin sorumluluğunda olan, imar planları olmayan yerleşmelerin gelişebilecek alanlarını da içerisine alan ve sınırları Belediye Meclisi tarafından karara bağlanan alanlar meskun alanlardır.
Mahal vermek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: bir olayın gerçekleşmesine fırsat vermek.
Akit mahalli; kendisi üzerinde şeriata uygun olarak sözleşme yapılan şeydir.
Ajitasyon, pek çok psikiyatrik ve tıbbi durumun seyri sırasında ortaya çıkabilen yaşamı tehdit edebilen bir durumdur. Ajitasyon, bir kişinin, kendisi ya da yakın çevresinin güvenliğini tehlikeye sokan her türlü sesli, sözlü ve/veya motor davranışlar kümesidir.
[1] Çok para, özveri, emek gerektirmek, kolay elde edilememek ya da zarara, sıkıntıya yol açmak.
[1] konuşmamak, suskun kalmak.
ciddi ciddi burun kırın etmek diye kullananların olduğu deyim. kem küm etmek ve hık mık kıvamında; ilgi arsızlığıyla üstüne düşülmesini sağlamak gibi ulvi olmayan bir amaç da güdebilen hal.
Tekid kelimesi, sağlamlaştırma ve kuvvetlendirme anlamıyla kullanılan Arapça kökenli bir kelime türüdür.
[1] ortaya çıkmak, türemek.
Tekit Nedir? Tekit yazısı: Mahkemelerin ya da Müdürlüklerin yazmış olduğu müzekkerelerin, ilgilileri tarafından cevapsız ya da sürüncemede bırakılması durumunda yeniden/yinelenerek gönderilmesi anlamına gelmektedir.
Akit mahalli; kendisi üzerinde şeriata uygun olarak sözleşme yapılan şeydir. Akitlerde mahal akdin yapısına göre farklılık göstermektedir. Bey akdinde mahal mebi, nikâh akdinde mahal karı kocanın birbirinden istifade etmesi, icare akdinde mahal aynın menfaati olmaktadır.
Hanefiler mütekavvim kavramını ise “şer'an kendisinden yararlanılması mubah olan şey” olarak tanımlarlar. Buna göre Hanefî mezhebine göre hak ve menfaatlerin -maddi bir varlığa sahip olmadıkları için- mal sayılmamaları ve akitlere konu edilememeleri icap etmektedir.
İnsanların yaşam alanını oluşturan arazilere meskûn mahal denmektedir. Kişiler bu meskun mahal üzerinde birbirlerine yakın mesafelerde ikamet ederler. Bu yerleşim yerlerinin imar kanununa göre sınırları belirlenmiştir. Meskun mahal devamlı yaşanan, kişilerin hayatlarını idame ettirdikleri bölge olarak tabir edilir.
Cevap: İçten (Duygu Vb.)
İntizar sözlüğü Arapça kökenli olarak beddua ya da ilenme gibi anlamlara da gelse dahi, daha çok diğer anlamı ile yaygın kullanılır. Bu doğrultuda herhangi bir durumun olmasını beklemek ya da bir kişiyi beklemek şeklinde anlaşılabilmektedir.
gereklilik, gerekli olma durumu koşula bağlı ve göreceli *. kelime anlamı olarak böyle. yani x durum için gerekli olan y durum için değilken, yine a kişisi için gerekli olan b kişisi için gerekli olmayabilir.
Meskun Mahal Dışında Ateş Edilmesi Halinde de Suç Oluşur
CD - K.2022/7735).
Meskûn mahal savaşı (İngilizcesi close quarter combat/battle) (CQC/CQB) olan meskûn mahallerde gerçekleşen oldukça kısa mesafeden birden fazla asker veya paramiliter grup arasında yer alan ateşli silahlarla fiziksel bir mücadeleyi içeren taktik bir durumdur.
Meskun mahal işareti : Bu işaret levhası, il merkezine girilmekte olduğunu ve ilçe nüfusu ile birlikte azami hız sınırının 50 km/saat olduğunu bildirir. (Levhada yazılmasını istediğiniz ismi, sipariş verirken not olarak belirtiniz) Trafik bilgi işaretleri, sürücü ve yayalara yol hakkında bilgiler vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri