Jilet veya traş makinesi kullanıldığında, hoyrat davranıldığında, makat etrafındaki deride yaralanma oluşarak kolaylıkla kıl dönmesi ve anal kriptit gibi sorunlara yol açabilir ve makat apsesi veya makat fistülü ile sonlanabilir.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Tüy Dökücü Krem, kasık, kasık bölgesi, penis tabanı, skrotum (testis torbası) ve kalçalardaki tüylerin alınması için uygundur. Tüy dökücü kremi penisin gövdesine veya üstüne, kalça aralarına, anüs ve perianal bölge çevresine uygulamayın.
İlgili 31 soru bulundu
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Tüy dökücü krem mi yoksa jilet mi? Tüy dökücü kılların kökünden çıkmasını sağlayan bir yöntemdir. Daha uzun süreli bir tüy alımı sağlar ve tüylerin yeniden çıkması daha geç olur. Jilet ise tüyleri sadece yüzeyden keser, bu nedenle tüyler daha sert bir şekilde yeniden çıkar.
Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
Acısız ağda için hazırlık yapın
Ağdaya başlamadan bikini bölgesinin temiz olmasına özen gösterin. Daha sonra tüylerin yumuşaması ve daha çabuk ağdaya yapışması için bölgeye pudra uygulayın. Pudra, aynı zamanda tüyleri birbirinden ayırarak ağda çekiminde toplanmamasını sağlayarak daha kolay çekilmesini sağlayacaktır.
Makat bölgesi (anal bölge) temizliği her tuvaletten sonra uygun olarak yapılmalıdır. Tuvalet (dışkılama) sonrası makat bölgesinin su ile temizlenmesi ve tahriş edilmeden kurutulması gerekir. Kurutma için tuvalet kağıdı tahriş etmeden kullanılmalıdır. Makat bölgesi temizliği sonrası bu bölge ıslak bırakılmamalıdır.
Vücut tıraşı yapmak için tıraş makinesi ya da jilet kullanabilirsiniz. Tıraş ile vücut tüylerini almak diğer yöntemlere göre daha hızlı gerçekleşir. Tıraş yaparken ister makine isterseniz bıçak kullanın, her seferinde tıraş köpüğüne de ihtiyacınız olacak.
Kıl temizliğinde gerekli olan ön tarafın temizlenmesidir. Makat temizliği konusunda emredici bir nas yani âyet veya hadis yoktur. Fukahanın da bu konuda kesin bir içtihadı yoktur. Meseleye tıp açısından da bakmakta yarar vardır.
Sık sık değiştirin. Genital bölgede yer alan kıl ve tüyler jilet yardımıyla dikkatlice kesilmelidir. Eğer alerjik reaksiyonunuz yoksa jilet yerine tüy dökücü kremler ya da elektrikli traş makineleri tercih edilebilir.
Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Tekrar çıkar çok büyük olasılıkla çünkü çıkmaması için derinin içindeki kıl kökünün de yanması lazım e bunu da çakmakla yapamayacağına göre çıkar yani tekrar. Lazer epilasyonda bile tekrar çıkabiliyor anca birkaç seansdan sonra etki farkediliyor. Kıl olduğu bölgedeki deriyi nemli tutar tahriş olmasını önler, korur.
Ağda kalıcı bir çözüm değildir
Tıraş etmekten daha etkilidir çünkü kılları kökünden alır, dolayısıyla kılların sıfırdan tekrar büyümesi ve fark edilir düzeye gelmesi daha uzun sürecektir. Fakat eğer bacaklarınıza düzenli olarak uygularsanız uzun zaman içinde kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.
Açıklamada, "Epilasyon merkezlerinde birkaç defaya mahsus olacak şekilde avret sınırı tamamen aşılmakta, en mahrem denilecek yerler dahi dakikalarca müşahede edilip söz konusu bölgeye elle temas gerçekleştirilmektedir. Zaruri olmayan bu tür yöntemlere başvurmak caiz değildir.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Tüy Dökücü Spreylerin Özellikleri
Erkek cildi için özel olarak tasarlanan tüy dökücü sprey ürünleri bacak, kol, sırt, karın, bikini bölgesi ve koltuk altında kullanıma uygundur. Yüzde, kafada, burunda, gözlerde, meme uçlarında ve vücudun başka hassas bölgelerinde kullanıma uygun değildir.
Kremin içinde tüy yapısını etkileyen pek çok bileşen bulunur. Kremin vücuttaki bazı bölgelere temas etmesi, istenmeyen durumlara neden olabilir. İstenmeyen tüylerden kurtulurken vücut sağlığına zarar vermemek için ürünü genital bölgenin içine, yüze ve göğüs ucuna sürmemeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri