Yağ, yemeklerin yapısını etkilemediğinden dolayı yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanmanızda (sağlık ve lezzet kaygılarından bağımsız olarak) herhangi bir sakınca yoktur.
Eğer daha bisküvi kıvamında, daha tok kurabiyeler elde etmek istiyorsanız tercihinizi kesinlikle margarinden yana kullanın. Ama ''Benim kurabiyemin dokusu yumuşacık olsun, ağza atıldığında dağılsın'' diyorsanız mutlaka tereyağı kullanın. Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar.
Ticari olarak satılan tereyağının en az yüzde 80'i yağ olmalıdır. Kalan yüzdesi ise su ve süt proteinlerinden oluşmalıdır. Margarin ise; yağ, tuz, su ve emülgatörler gibi birkaç ilave bileşenden yapılır. Bitkisel temellidir ve içinde birden fazla bileşen bulunur.
Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.
Teremyağ Paket Margarin 250 gr. yemeklerinize enfes bir koku ve tat katıyor. Nefis börekler, tatlılar, yemekler yapmanızı sağlayacak olan bu yağ, tereyağının lezzet ikizi! Trans yağ içermeyen Teremyağ Paket Margarin % 100 bitkisel yağların hafifliğini taşır.
İlgili 18 soru bulundu
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir. Yeni doğum yapmış annelerin sütünü azaltabilir.
Yeni Teremyağ Yemek& Hamur işi, tereyağının lezzetini, sıvı yağın hafifliğini ve margarinin performansını bir arada sunar. Çorbalardan ana yemeklere, pilavdan hamur işlerine tüm yemeklerinizde kullanabileceğiniz bir üründür.
Soğuk tereyağı kullanıldığında ise tart hamuruna benzer yapılarda, daha sert yapılı ama yine ağızda eriyebilen kurabiyeler elde edilir. Özellikle bisküvi tariflerinde bu yöntem kullanılır. Tereyağı kendine has kokusuyla ve rengiyle de kurabiyeye tat ve renk verir.
Teremyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında olan teremyağa pudra şekeri nişasta sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamura istenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Un kurabiyesi sevenler ama sade yağ ya da margarin ile yapmak istemeyenler için tereyağlı, tam ölçülü, tam kıvamında bir tarifim var. Yerken hem lezzetinin hem de dokusunu çok seveceksiniz. Mısır nişastası kurabiyeye ekstra kıyırlık katıyor bu nedenle de buğday yerine mısır nişastası kullanmayı tercih edin.
Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılmalı
Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Bu testi denemek için öncelikle tereyağından ufak bir parça kesin ve sıcak suyun içine atın. Eğer tereyağı parçası tek parça halinde suda erimeye başlıyorsa, güvenle tüketebilirsiniz. Şayet parçalara ayrılmış bir şekilde erimeye başlıyorsa bu yağ tereyağı değildir ve margarin içeriği yüksek karışım bir yağdır.
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz.
Margarin daha ağır bir tat veriyor kurabiyeye. Daha tok kıvamlı bir kurabiye elde etmek istiyorsanız margarin de kullanabilirsiniz.
Evet, ekmek, krep veya benzeri unlu mamüller yaparken tereyağı, margarin gibi katı yağlar kullanmak yerine doğal zeytinyağı kullanmak hem yaptığınız hamurun lezzetini arttırır, hem de daha sağlıklı bir hale getirir. Tatlıya ve unlu mamullere zeytinyağı katmak, lezzetine hoş bir meyve tadı ekliyor.
Teremyağ ne için kullanılır? Yeni Teremyağ Yemek& Hamur işi, tereyağının lezzetini, sıvı yağın hafifliğini ve margarinin performansını bir arada sunar. Çorbalardan ana yemeklere, pilavdan hamur işlerine tüm yemeklerinizde kullanabileceğiniz bir üründür.
Margarinsiz kurabiye tarifi
İçinde yalnızca tereyağı ya da margarin değil, aynı zamanda yumurta ve kabartma tozu da yok! Üstelik tüm bunlara rağmen yine de ağızda dağılan kıyır kıyır bir kıvama kavuşuyor, az malzemeyle de enfes lezzetler ortaya çıkarılabileceğinin en nefis kanıtlarından oluyor.
Hava almamasını sağlayarak yumuşatmış olursunuz. Bir diğer yöntem ise kavanozun içerisine elma koymak. Birkaç dilim elmayı kavanozun içerisine atıp yine 1 gün bekletin. İşin sonunda kurabiyelerinizin yumuşadığını gözlemleyeceksiniz.
Özellikle hamuru ince olan kurabiyelerde kabartma tozu tercih etmeyebilirsiniz. Fakat kurabiyenin hafif pofuduk olmasını istiyorsanız kabartma tozu kullanmanızı öneririz. Kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyorsanız, gizli kurtarıcı malzemeniz sirkedir.
Sıvımız istediğimiz dereceye geldiğinden sonra sütümüzü, yumurta sarımızı ve tuzumuzu da ilave edip çırpıyoruz. Bir büyük boy kasemize de buzlarımızı koyuyoruz ve yağımız olan kaseyi de üzerine koyup çırpıyoruz. Katı margarin kıvamını alana kadar çırptıktan sonra margarinimiz hazır. Afiyet olsun.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilen kurabiyelerin ideal kıtırlıkta olması için, kurabiyelerin vazgeçilmez malzemesi olan margarin ya da tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekir. Diğer yandan birden yüksek ısıda hızlı pişen kurabiyeler kıtır olmak yerine oldukça sert olacaktır.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
1 paket margarin kaç bardak sıvı yağ eder? 1 paket margarin tam bir bardak sıvı yağa eşittir.
Kek sıvı miktarı yüksek bir hamur olduğu için tereyağ veya margarinden gelecek sıvıya (hani o %80 yağ dışındaki sıvılar) ihtiyaç duymaz. Ancak poğaça, kurabiye veya tart hamuru gibi sıvı miktarı düşük hamurlar tereyağ veya margarinden gelen sıvıyı kabarmak için kullanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri