Marmaris Köy Ve Beldelerinde Yetişen Bitki Türleri KARACASÖĞÜT KÖYÜ: DAĞ ÇİLEĞİ, SEBZE ÇEŞİTLERİ, ÇİLEK, YENİDÜNYA, ŞEFTALİ, ELMA, NAR, ÜZÜM BAĞI, BÖĞÜRTLEN, ZEYTİN, SIĞLA, CEVİZ, AVAKADO, ALTIN ÇİLEK, KİVİ, BUĞDAY, YULAF, FİĞ, MISIR, ENGİNAR.
Ananas, avakado, guave (Arjantin armudu), feijoa (Brezilya armudu), çiilek (Bolivya armudu), tamariko (ağaç domatesi), muz, bergamut, calamondinorange (Hindistan portakalı), carambola (Yıldız meyvesi), papaya (Ağaç kavun), chayote, cherimoya (Güney Amerika armudu), chinotto, kahve, lulo, naranjila, pitaya (kaktüs ...
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
İlgili 45 soru bulundu
Marmaris Köy Ve Beldelerinde Yetişen Bitki Türleri
KARACASÖĞÜT KÖYÜ: DAĞ ÇİLEĞİ, SEBZE ÇEŞİTLERİ, ÇİLEK, YENİDÜNYA, ŞEFTALİ, ELMA, NAR, ÜZÜM BAĞI, BÖĞÜRTLEN, ZEYTİN, SIĞLA, CEVİZ, AVAKADO, ALTIN ÇİLEK, KİVİ, BUĞDAY, YULAF, FİĞ, MISIR, ENGİNAR.
Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemeği olarak çökertme kebabı sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca bir üne sahip ünlü çam balı, kabak çiçeği dolması, börülce ekşimesi gibi birbirinden farklı gurme lezzetler Marmaris'in yöresel yemekleri arasında bulunuyor.
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
4- İçmeler
Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfedildikten sonra bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelen İçmeler, rüzgârlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris'in en çok tercih edilen yerleri arasında.
Marmaris Çarşısı'nın dışında Uzunyalı' da bulunan Alışveriş Merkezi ve Marina içi ve civarı da Marmaris'te alışveriş için önemli yerlerdir. Perşembe günleri Marmaris'te kurulan en büyük pazar olan; Perşembe Pazarı Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde kurulur.Söz konusu pazar Pazar günleri de kurulmaktadır.
Tahıl, turunçgiller ve sanâyi ürünleri (pamuk, tütün) başta gelir. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, bakla, pamuk, tütün, susam ve anasondur. Sebzecilik gittikçe gelişmekte, seracılık ve turfanda sebzecilik yaygınlaşmaktadır.
1520-1522 Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman, Rodos seferine çıkıyor ve 150.000 kişilik ordusuyla Marmaris'e geliyor ve Rodos´u fethediyor. Bir kale, bir kervansaray ve bir de şimdiki Kısayalı'yı tümüyle kapsayan bir köprü yapımını emrediyor. 1525 Marmaris Muğla Sancağı'na bağlı "kaza" oluyor.
Tarla Ziraatı olarak; Pamuk, buğday, mısır, bakla, yer fıstığı, susam, ağaç üretimi olarak; zeytin, narenciye (portakal, limon, mandalina ve turunç), armut, nar, ayva, kayısı, şeftali, erik, incir, ceviz, üzüm yetiştirilir, Sera üretimi olarak; domates, patlıcan, bamya, kabak, marul, salatalık, taze soğan, sarımsak... ...
Hatta bu yüksek nem oranı nedeni ile sadece deniz aşırı ülkelerde yetişebilen birçok tropikal meyve, burada yetiştirilmektedir. 8 ay boyunca denize girilebilen Marmaris yazın 30-40 derece, kışın ise 10-15 derece arasındadır. Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır.
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Doğanın ve denizin en tatlı zamanları yakalanmak isteniyorsa, ilkbahar ve sonbahar ayları en doğru tercih olacaktır. Mayıs ya da eylül ayları, Marmaris'in doğal güzelliklerinin şölen gibi sergilendiği en güzel aylardandır. Kasım ayı çok yağışlı, ocak ayı da en soğuk aylarıdır.
Ekim ayının sonuna kadar denize girebilen Marmaris, birçok yabancı turist için özellikle nisan ve ekim ayı, sakinliği ve sıcakların bastırmaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.
Cennet adası Marmaris koyunun girişinde, şehir merkezinin de tam karşısında bulunur. Şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Burada Yalancı Boğazı ismi verilmiş bir set ile yarımada karaya bağlıdır.
Yeşil ormanlarla çevrili Marmaris'te tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve beach bulunmaktadır. Marmaris'te öne çıkan plajlar; Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Plajı, Cennet Adası Plajı ve İçmeler Plajı olarak sıralanmaktadır.
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri