Mazereti kabul edilerek mazeretli kayıt hakkı verilen öğrenci, döneminde alması gereken derslerini akademik danışmanı ile birlikte belirleyerek mazeretli ders kayıt formunu doldurur ve akademik danışmanına onaylatır.
✍Mazeretli ders kayıt işlemi nedir? Ders kayıtları ve veya kayıt yenileme tarihlerinde ders kaydı yapamayan öğrenciler, mazeretlerini, Pusula Bilgi Sistemi üzerinden bildirirler. Başvurular akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Ders kayıt zamanını kaçırırsam ne yapmalıyım? Ders kayıtları için ayrılan süreyi kaçıran öğrenci, bölüm sekreterine mazeretlerini bildiren yazılı bir dilekçe ile başvururlar. Bölüm yönetimi tarafından gerekçenin uygun bulunması halinde ders kaydı yapılır.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
İlgili 33 soru bulundu
Üniversite kayıt tarihini unutan veya kaçıran öğrenciler için ilk adım, durumu açıklayıcı bir dilekçe ile rektörlüğe başvurmak olmalıdır. Dilekçe kabulü, üniversitenin inisiyatifindedir ve genellikle dilekçede belirttiğiniz mazerete bağlıdır. Bu nedenle dilekçenizi dikkatli bir şekilde hazırlamanızda fayda var.
Ders kayıtları öğrencilerin danışmanları tarafından onaylanması gerektiğinden kontrol etmeniz gerekmektedir. Ders kaydının onaylandığını transkriptinizi kontrol ederek öğrenebilirsiniz.
Süresi içinde kaydını yenileyemeyen haklı ve geçerli mazereti olan öğrenci, akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıt süresi içerisinde mazeretini belirten dilekçe ile öğrenci işleri birimine başvurur.
Yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuracak adayların 1 Eylül Cuma günü saat 17:00'ye kadar, elektronik kayıt (e-kayıt) yaptıracak adaylar için 30 Ağustos Çarşamba günü saat 23.59'e kadar, kayıt işlemlerini yaptırması gerekiyor.
7. Eğitim süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her dönem başında akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yıl derslere giremez ve öğrencilik hakkından faydalanamazlar.
Kayıt yapılmayan derslere devam edilemez ve sınavlarına girilemez. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi çerçevesinde yukarıda belirtilen tarihlerde Öğrenci Otomasyon Sistemi(NOKTA)/UNİSİS Öğrenci Otomasyonu üzerinden yapılmaktadır.
10-Kayıt yenileme işlemini yapmazsam kaydım silinir mi? Hayır, kaydınız silinmez. Ancak kayıt yenilemediğiniz yarıyıl, öğrenim süresinden sayılır.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
2023 YKS ile yerleştiği Üniversitemiz programına mazereti sebebiyle kayıt yaptıramamış öğrencilerimiz 22 Eylül 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar geçerli mazeretini belirten dilekçelerini şahsen veya posta/kargo yoluyla akademik birimlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.
Programı öğrencisiyim. ……..-…….. Eğitim-Öğretim Yılı Güz/Bahar Yarıyılında kayıt yenileme tarihlerinde ………………………………………………………… nedeniyle kaydımı yaptıramadım. Mazeretim sebebiyle ders kaydımın yapılması hususunda gereğini arz ederim.……/……/20….
Üniversitenizi yeni kazandım ders kaydım otomatik olarak mı yapılacaktır? Hayır, ders kayıt takviminde belirtilen tarihlerde derslerinizi ÖBS'den seçmelisiniz. Seçmiş olduğunuz bu derslerinizi danışmanınıza onaylatmalısınız.
1- e-Devlet ÜZERİNDEN KAYIT
Üniversitemize yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)
İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın. Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun. Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir. Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.
1- Normal öğrenim süresi içerisinde olan birinci öğretim öğrencileri harç yatırmadan sadece ders kaydı yapacaklar, normal öğrenim süresini aşmış olan birinci öğretim öğrencileri ise katkı payını (harç) öğrenci numarası ile Halk Bankası ve Ziraat Bankası bankamatiklerinden ödeyebilirler.
Sadece haklı bir mazeret ile ders kaydını zamanında yapamayan öğrencilerin, Mazeretli Kayıt Dönemi içerisinde aşağıdaki "Mazeretli Ders Kaydı Dilekçesi"ni doldurarak Enstitümüze teslim etmeleri halinde, Yönetim Kurulu kararı ile kayıtları yapılabilecektir.
Ekle-Sil tarihleri bittikten sonra ders seçimi mümkün değildir. Sistem tamamen kapatılır.
Ders kaydı, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden sorumlu olunan öğretim programı esas alınarak yapılır. Ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.
Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi veya vekalet vermesi gerekmekte ders kesinleştirme işlemi yapıp imzasını atmak zorundadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.
-Eksik olan dersleri danışman ekleyebilir. (Normal listede ders bulunamazsa Müfredat dışı sekmesinden arayabilir.) -Danışmanlar Fazla olan dersi çıkarabilir. Yanlış olan dersi düzeltebilir.
Onay Bekleyen Öğrenciler: Ders kaydını tamamlayıp 'Kesinleştiren' öğrencilerdir. Bu öğrenci ders kaydını tamamlamış fakat henüz danışman onayı almamış anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri