Hayvanların geviş getirmeyenlerinin etini yemezler. Yörenin en ünlü et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygınlığını koruyan sıkma ve börek gibi yiyecekler kolay ve çabuk hazırlanmakta, ayaküstü yenilebilmekte ve hamur işi olduklarından uzun süre tok tutmaktadır.
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
Mersin'e özgü bir tatlı çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla imal edilerek tüketilen kerebiç, bu sene de sofraların vazgeçilmezi. Mersin'in meşhur tatlısı kerebiç, Ramazan'da da yoğun ilgi görüyor.
Anamur Muzu kendine has aroması ve kalitesinden dolayı Türk patentince coğrafik işaret ile Anamur Muzu olarak tanımlanmıştır.
İlgili 37 soru bulundu
Mersin'de yetişen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir.
Sıkma, batırık, kerebiç tatlısı, bici bici ve cezerye de mutlaka tadına bakılması gereken lezzetlerdendir. Toroslara doğru gidip kelle paça çorbası, lebeniye, mahluta gibi sulu yemek yeme olanakları da vardır. Mersin mutfağında yer alan meşhur yemeklerde hem et hem de sebze ağırlıklı yiyecekler bulunmaktadır.
Mersin'in meşhur tatlıları Kerebiç, Mamül, Cezerye ve Karsambaçtır. Mersin neyi ile ünlüdür? Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.
Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır.
Anamur muzu, Silifke çileği, Tarsus beyazı üzümü, Tarsus sarıulak zeytini, Mut kayısısı, Erdemli limonu gibi marka ürünleriyle ön plana çıkan, ayrıca narenciye, nar, şeftali ve tropikal meyveler başta olmak üzere 65 çeşit meyve üretilen Mersin'de, turfanda nektarin ve kirazda ilk hasat yapıldı.
İrmikli kurabiye ismiyle de bilinen kerebiç, Hatay ve Mersin ile özdeşleşen bir tatlıdır. Arap mutfağında sık sık tüketilen bu tatlı, ceviz, fıstık, irmik ve çöven otu ile hazırlanır. Özellikle Ramazan ayında rağbet gören kerebiç tatlısı, çöven otu köpüğüyle süslenir.
Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez turizm merkezlerinden bir tanesi olan Mersin'de mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında; Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Kızkalesi, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi, Adamkayalar, Astım Mağarası, Cennet-Cehennem Obrukları, Çamlıyayla Baştepe, Tarsus Şelalesi ve Boğsak Koyu yer ...
1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.
1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Mersin İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla da İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.
Mersin ilinde 13 ilçe vardır. Nüfusu en fazla olan ilçe Tarsus'tur.
Doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerine farklı deneyimler ve unutulmaz dakikalar yaşatan Mersin, Kızkalesi ile ün yapmış bir kent.
Mersin'in en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden bazıları; Narlıkuyu, Yapraklı Koy, Çamlıyayla Baştepe, Gelincik Tepesi, Yerköprü Şelalesi, Tarsus Şelalesi, Çocakdere Milli Parkı, Lamos Kanyonu ve Boğsak Koyu'dur.
Mersin'de yaşayan Şanlıurfalılar 71 bin 828 kişiyle birinci sırada yer alırken, ikinci sırada 66 bin 833 kişiyle Diyarbakırlılar, üçüncü sırada ise 55 bin 307 kişiyle Adanalılar yer aldı. Mersin'i en az tercih edenlerin başında ise Yalovalılar geliyor.
Mersin gece hayatını canlı tutan mekanlar arasında; Cafes Garden, Ak Cafe, Loba Cafe, Bear Bee Design & Cafe, Tiko Mersin, Gecekondu Bar, Chıwıtos Bar ve Queen Bar yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri