Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Muğla Çambalı üretiminin önemli bir kısmı da burada üretilmektedir. Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir.
Tahıl, turunçgiller ve sanâyi ürünleri (pamuk, tütün) başta gelir. Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, mısır, bakla, pamuk, tütün, susam ve anasondur. Sebzecilik gittikçe gelişmekte, seracılık ve turfanda sebzecilik yaygınlaşmaktadır.
Tarla Ziraatı olarak; Pamuk, buğday, mısır, bakla, yer fıstığı, susam, ağaç üretimi olarak; zeytin, narenciye (portakal, limon, mandalina ve turunç), armut, nar, ayva, kayısı, şeftali, erik, incir, ceviz, üzüm yetiştirilir, Sera üretimi olarak; domates, patlıcan, bamya, kabak, marul, salatalık, taze soğan, sarımsak... ...
İlgili 31 soru bulundu
Sündürme, çökertme kebabı, Bodrum mantısı, Milas köftesi, Döş dolması, ekşili balık, oğlak yahni, Muğla halkası, ekşili balık, tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması, börülce ekşilemesi, lokma gibi lezzetler Muğla mutfağının öne çıkan lezzetleri olarak sıralanabilir.
İlk olarak, Fethiye'nin lezzetli meyveleri arasında ön planda olan Mangostan meyvesine göz atalım. Bu egzotik meyve, dünyanın en lezzetli ve nadir bulunan meyvelerinden biridir. Fethiye'de yetişen meyvelerde Mangostan'ın kabuğu mor renkte ve içerisindeki beyaz eti tatlı ve sulu bir lezzete sahiptir.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Bölge bitki örtüsü, kıyıda makiler ve daha yüksek yerlerde Konifer ormanlarından meydana gelir. Bu ormanlar Pinus nigra (Karaçam), Pinus bruita (Kızılçam) ve Cedrus sp. (Sedir) ormanlarıdır. Kıyılarda fundalıklar, zeytinlikler, meşelikler ve narenciye bulunmaktadır.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
diye düşünüyorsanız; Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Sandima Köyü, Bitez Plajı ile Aspat, Kargıcak, Kissebükü gibi Bodrum'da gezilecek koylar görmeniz gereken başlıca yerlerdir.
İlin maden yatakları zengindir. Bunların en önemlileri, Yatağan linyit kömürü ve Fethiye krom yataklarıdır. Bunların yanında Muğla, önemli bir mermercilik merkezidir. İlin ekonomisi, büyük ölçüde turizm ve tarıma dayalıdır. Ayrıca Dalaman ilçesinde Kağıt Fabrikası (eski adı SEKA, yeni adı MOPAK) bulunmaktadır.
13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Muğla: 1100 kilometreyi aşan kıyı şeridinde irili ufaklı koyları, zengin orman varlığı, tarih ve kültür mirasıyla, Türk ve dünya turizminin en önemli merkezlerinden biri . Eğer siz de taşınmak için yeni bir şehir arıyorsanız Muğla listenizde ilk 3'e girebilecek ender şehirlerden biridir.
Aralık ayı geldiğinde Muğla'nın sokaklarında parfüm etkisi oluşturan Bodrum mandalinası, hem faydalarıyla hem de çok farklı tariflerle tüketilmesi yönüyle pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Kendine has bir şeker aroması olduğu için bu mandalinayı tüketirken ya da tariflere eklerken şeker ekleme gereği duyulmuyor.
Fethiye'nin yöresel tatlıları arasında yer alan Lokma, düğün ve cenaze gibi kalabalık organizasyonlarda hazırlanır. Fakat Fethiye geziniz esnasında pek çok sokakta Lokma kamyonu görebilirsiniz. Fethiye'nin yöresel ve sokak lezzetleri arasında bulunan bu tatlı, yerel halk tarafından da yoğun bir ilgi görür.
Son dönemlerin gözde meyvesi 'aronya' - YouTube. Bağışıklığı güçlendirici etkisi nedeniyle Sağlık Meyvesi olarak adlandırılan aronya meyvesinin Akdeniz Üniversitesi tarafından Antalya'nın yüksek rakımlı bölgelerinde üretim çalışmaları olumlu sonuçlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri