Nazilli nüfusu yaklaşık olarak 150.000'dir. Tarihi yüzlerce yıl öncesine uzanan bu ilçenin adının nereden geldiği tam bilinmemekle birlikte, “naz” kelimesi ile bir ilişkisi olduğu noktasında pek çok araştırmacı mutabıktır. Nazilli'nin nesi meşhur sorusunun yanıtı da pidesi ve inciri şeklinde özetlenebilir.
Nazilli, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin en büyük nüfusa sahip olan ikinci ilçesidir. Aydın-Denizli Karayolu, İzmir-Denizli demiryolu üzerinde; Efeler ilçesine 45 km, Denizli'ye 81 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yüzölçümü 664 km², nüfusu ise 2022 ADNKS verilerine göre 162,737'dir.
Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.
İlgili 25 soru bulundu
Aydın'ın yöresel lezzetlerinden biri olan "Pelvize Tatlısı" pratik ve besleyici bir tatlı olarak masalarımızı süslüyor.
Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.
40 ilden daha büyük olan kentimiz hem nüfus hem de ekonomik güç olarak kendisini kanıtlamıştır.
Dünya çapında turizm noktalarıyla ün yapan Aydın, nüfus bakımından en büyük ilçesi merkez ilçe Efeler'dir. Kentin kalbi konumunda olan Efeler ilçesi, birçok özelliğinden dolayı rağbet gösterilen bir yer.
Aydın - Nazilli arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 49 dakika sürmektedir.
1-Nazilli Dereköy yakınlarında Nazlu ismindeki Türk boylarından bir oymak beyi tarafından kurulmuştur. Kurduğu kentte o günlerin geleneklerine göre kendi ismi Nazlu'yu vermiş zamanla Nazilli olarak kalmıştır.
Nazilli adı, kökeni üzerineçeşitli söylenceler vardır. Bu. söylencelerden birincisi şöyledir: Bölgede bulunan üç boydan biri olan Nozi / Nazi öteki boylara oranla daha.
Aydın il merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre mesafede yer alan Nazilli, Aydın'ın ilgi çeken ilçelerinden biridir.
Aydından alınacak hediyeler olarak üzerinde Aydın görseli olan Aydın magnet, anahtarlık, takı, kupa, bardak, sınırsız incir görseli ürünler, cüzdan, kar küresi, duvar tabağı, açacak, çan, yiyecek ürünler olarak incir, zeytin, sebze ve meyve çeşitleri ile tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
Nazilli'de Cumartesi kurulacak olan Pazar yerleri Cuma gününe taşındı.
Nazilli - İstanbul arası yaklaşık olarak 695kms'dir. Kamil Koç ile Nazilli - İstanbul seyahatiniz tahmini olarak en az 8 saat 55 dakika saat sürer.
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Merkezi İzmir şehri olan Aydın Vilayeti, İzmir Merkez Sancağı, Aydın Sancağı, Saruhan (Manisa) Sancağı ve Menteşe Sancağı'ndan oluşmaktaydı. 1892'de Aydın Vilayeti'nin 4 sancağına Aydın Sancağı'ndan ayrılarak sancak olan Denizli'nin eklenmesiyle, toplam sancak sayısı 5'e çıktı.
Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Nazilli fayı olarak adlandırılan bu fay 10 km.yi aşmayan segmentler oluşturacak şekilde Aydın- Germencik- İncirliova hattı boyunca uzanır. Bunlardan Aydın- Nazilli arasında uzanan fayın 20 Eylül 1899 Menderes Depremi'ne neden olduğu bilinmektedir.
Bozdoğan, Buharkent, Çine, Germencik, Efeler, Koçarlı, Karpuzlu, İncirliova, Karacasu, Köşk, Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar ve Yenipazar. Denize kıyısı olan Kuşadası, Söke ve Didim ilçeleri ile beraber toplamda 17 ilçeden oluşmaktadır Aydın.
Fakat lezzet olarak oldukça farklı bir tada sahip olmaktadır. Aydın ilinde oldukça kolay bir şekilde yetişen enginar yemeği de aydın ili için oldukça önemli bir yiyecek olmaktadır. Enginar yemeği ilk olarak tavada bir miktar kızartıldıktan sonra zeytinyağı ve diğer sebzeler ile pişirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri