Diğer yandan yine bir gece önce suda bekleyen nohutların pişerken daha çabuk yumuşaması ve piştiğinde sert kalmaması, ağza diri diri gelmemesi için karbonat yerine bir çay kaşığı toz şeker ya da bir adet küp şeker ekleyenlerin de olduğunu söyleyelim. Afiyet olsun!
Haşlama suyuna eklenen birkaç damla limon da nohutların hızlı yumuşamasını sağlar. Ancak limon asidik bir yapıda olduğu için yemeğin taşmasına sebep olabilir. Nohudu ıslama suyuna koyduğunuzda içerisine karbonat yerine 1 çay kaşığı toz şeker veya bir adet küp şeker de ekleyebilirsiniz.
150 gramlık bir ölçü içerisine 1 tatlı karşığı karbonat eklemek yeterli olacaktır. Artan nohut ile doğru orantılı olarak karbonat miktarını da artırabilirsiniz. Karbonat eklenmiş nohut, hem daha lezzetli olacak hem de kabukları daha kolay yumuşayacağı için daha hızlı pişecektir.
Nohut bir gece önceden soğuk suyla ıslatılmalıdır. İçine isteğe bağlı 1 çay karabiber, karbonat eklenebilir. Karbonat nohutun dış zarlarını yumuşatıp daha kolay pişmesini ve gazını hafifletmesini sağlayacaktır. Nohut yaparken içine 1-2 ilikli kemik atılması nohutu daha lezzetli yapacaktır.
Nohut bağırsak gazına sebep olan bir yiyecektir. Bu nedenle 1 gece nohutu ıslattıktan sonra, yani ertesi gün yemek yapılırken suyu değiştirilir, bir taşım kaynatılıp köpüğü alınır ve pişirilir. Nohutlar ıslatıldıktan sonra içine bir çay kaşığı şeker veya karbonat eklenirse kabukları çıkar ve daha hızlı pişer.
İlgili 32 soru bulundu
Diğer yandan yine bir gece önce suda bekleyen nohutların pişerken daha çabuk yumuşaması ve piştiğinde sert kalmaması, ağza diri diri gelmemesi için karbonat yerine bir çay kaşığı toz şeker ya da bir adet küp şeker ekleyenlerin de olduğunu söyleyelim. Afiyet olsun!
Birçok yemekte kullanılan lezzet sırrı karbonat, nohut yemeği için de harika malzemelerden biridir. 150 gram nohut için 1 tatlı kaşığı karbonat kullanarak nohutların yumuşamasını sağlar nohut yemeğinin pişme süresini kısaltırsınız. Aynı zamana kabukları iyice yumuşayan nohutlar, gaz problemini de azaltacaktır.
Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.
Nohutlar bir gece önceden suya konur ve kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz eklenerek ağzı kapatılır. (kabartma tozu nohutların daha iri görünümlü olmasını sağlıyor.Tuz da çabuk haşlanmasını sağlıyor. )
Nohut haşlanan tencereye birkaç damla limon suyu ekleyerek daha yumuşak sonuçlar elde edebilirsiniz. Limon suyu, nohutların lezzetini ikiye katlayan bir pişirme sırrıdır. İsterseniz ince bir limon dilimini nohutların beklediği suyun içine atabilirsiniz. Limonun suyunu alan nohutlar, daha iyi ve hızlı pişecektir.
Nohut pişmeden önceki gece suda bekletilirse daha hızlı pişecektir. Nohut bir gece öncesinden üzerini 2 parmak geçecek kadar suya koyulur ve suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat atılırsa nohut yumuşayacak, şişecek ve daha hızlı pişecektir.
Soğan ve biber kavrulup şeffaf hal alınca içine salçayı koyalım ve bir süre sonra süzülmüş nohutu ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberin ilavesinden sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynamış su koyalım. Düdüklünün ağzını kapatalım ve 45 dakika kısık ateşte pişirelim.
Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz. Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı.
Islatma: İlk önce ayıklanır, yıkanır, sonra oda ısısındaki suda 8-10 saat bekletilir. Islatmada sıcak su kullanılırsa bu süre 3-4 saat kadardır. Bu ıslatmadan sonra daha kolay pişmektedir. Bir ölçü kuru fasulye veya nohut iki ölçü su çekerek pişer.
Eğer nohutları suda bekletmeden pişirecekseniz düdüklü tencerede 25 dakikada haşlayabilirsiniz. Düdüklü tencereniz varsa nohutları çok kısa sürede istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Nohut düdüklüde kaç dakikada pişer diyecek olursanız 25 dakika pişirme sonunda nohutlar yemekleriniz için hazır hale gelecek.
Nohut, sert bir bakliyat olduğu için yumuşatmak adına bir gece önceden suyun içerisine konuluyor. Bu sayede pişme süresi hızlanıyor. Bir gece önceden kuru haldeki nohutları tencerenize koyun. Ertesi gün suyunu çekmiş olduğunu göreceksiniz.
Nohutları yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın ve üzerine 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. Suyun için 1 çorba kaşığı kadar sirke ekleyin. Sirke hem nohutun gazının çıkmasına hem de daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Nohutları haşlamaya bırakın.
-- Vegan beslenenler için alternatif tereyağı, mayonez gibi yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılabiliyor. -- Çırpıldığında tıpkı yumurta beyazı gibi köpük köpük olduğundan mereng yapmaya yarıyor.
Nohut pişerken suyunu çekecektir devamlı su eklemelisiniz. Kısık ateşte 2, 5 saatte pişecektir.
Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Düdüklü tencereye sıvı yağ ve tereyağı konup eritilir. Üzerine rondodan geçmiş sarımsaklar ve soğan katılır 1-2 dk çevrilir. Sonra biber salçası ve domates salçası katılır birazda onlar çevrilir.
Diyet yaparken nohut porsiyon miktarı kişiden kişiye değişim göstermekle beraber ortalama 6-9 yemek kaşığı yani 2-3 porsiyon nohut tüketimi idealdir. Fazla tüketimi kalorisi yüksek olduğundan dolayı kilo verdirmez; aksine kilo alımına sebebiyet verebilir.Haftanın 1-2 günü nohut tüketimi idealdir.
Etli nohut yemeği pişirecekseniz düdüklü tencere tercih etmelisiniz. Nohut yemeğiniz düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakikada pişecektir. Nohut pişirme sırasında düdüklü değil de normal bir tencere kullanacaksanız, nohut yemeğini yaklaşık 1 saat boyunca kısık ateşte pişirmeniz gerekir.
Bir düdüklü tencere alın ve içerisine nohut, su, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatın ve nohutları yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra nohudu süzüp yemeği pişirmeye başlayabilirsiniz.
Besin değeri açısından çok sengin bir bakliyat olan nohut kilo aldırmaz. Tok tutan nohut zayıflamak isteyen kişiler için ideal besinlerden biridir. Beslenme listelerinde yer alan nohut sağlıklı zayıflamaya da yardımcı olur.
Nohut, en besleyici içeriklerden biri olarak öğle ve akşam yemeklerinde sıklıkla tüketiliyor. İster salatası, ister ana yemeği olsun farklı çeşitleriyle sofralarımıza dahil olan bu yiyecek, özellikle bir gece öncesinden ılık suda bekletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri