"Numara" kelimesinin kısaltması olan "No."ya ek getirildiğinde sonunda nokta olduğu için kesme işareti kullanılmaz: No.lu, No.suz.
Numara kelimesinde de kısaltması olan "no" kelimesi kısaltmanın okunuşuna göre ek alır. (No'lu)
Numara'nın kısaltılmışı neden 'No:'
numara da hiç "O" harfi geçmiyor. LAtince de Numaranın karşılığı Nomero olduğu için. LAtince de Numaranın karşılığı Nomero olduğu için.
Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.
Lutesyum, atom numarası 71, atom ağırlığı 174,967 olan, iterbiyumun çözüşmesi ile oluşan, renksiz tuzlar veren, henüz uygulama alanı olmayan çok ender bir element. Sembolü Lu.
İlgili 39 soru bulundu
Numaranın kısaltması ise "No."dur. Ülkemizde, "Nu." olarak kullanıldığı zamanlar olmuştur. Fakat, No. yaygın kullanımıdır ve sonuna nokta konulur.
Litre, bir hacim ölçüsü birimidir. Büyük L (l) ile gösterilir.
UYARI: Sıra sayıları ekle gösterildiklerinde rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır, ayrıca nokta konmaz: 8.'inci değil 8'inci, 2.'nci değil 2'nci vb. 10. Üleştirme sayıları rakamla değil yazıyla belirtilir: 2'şer değil ikişer, 9'ar değil dokuzar, 100'er değil yüzer vb.
TDK sözlüklerine göre "karıncaincitmez" kelimesi birleşik yazılıyor. KARINCAİNCİTMEZ NE DEMEK? Karıncaezmez. 'Karınca' ve incitmez' kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve merhametli, iyi yürekli, nazik kimseler için kullanılan bir sıfat olan kelimedir.
Nokta kullanılmayan kısaltmalarda kullanılan eklerin tamamı kesme işaretiyle ayrılır.
Betül Eyövge Yılmaz on X: ""Numara" kelimesinin kısaltması olan "No."ya ek getirildiğinde sonunda nokta olduğu için kesme işareti kullanılmaz: No.lu, No.suz." / X.
Telefon numarasının doğru biçimde (+ (ülke kodu) (varsa, bölge kodu) telefon numarası) olduğundan emin olun. Hem yurt içi, hem de uluslararası telefon numaralarında bu biçimi kullanmanız gerekir. Notlar: Telefon numarasının başındaki artı işareti (+) gereklidir.
Büyük harflerle yapılan kısaltmalarda aralara nokta konulmaz ancak gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmaları bu kuralın dışında tutulur. Bu yüzden T.C. yazımı doğrudur. Bu kelime genellikle TC şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Arka arkaya sıralandıkları için virgülle veya çizgiyle ayrılan rakamlardan yalnızca sonuncu rakamdan sonra nokta konur: 3, 4 ve 7. maddeler; XII – XIV. yüzyıllar arasında vb.
TDK kısaltmasına gelen yönelme eki TDK'ya şeklinde yazılabilmektedir. Bu yazım şekli yanlıştır. TDK'ye şeklinde yapılan yazım doğrudur. TDK'ye TDK yazımı araştırıldığında TDK'ya şeklinde değil, TDK'ye şeklinde olmalıdır.
Bu bilgiler doğrultusunda TDK'nin doğru yazılışı TDK'nin şeklindedir. TDK'nın olarak yazılması hatalı bir kullanımdır.
İkinci kelimesi -dı (-di / -du / -dü, -tı / -ti / -tu / -tü) kalıplaşmış belirli geçmiş zaman ekleriyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: albastı, ciğerdeldi, çıtkırıldım, dalbastı, fırdöndü, gecekondu, gündöndü, hünkârbeğendi, imambayıldı, karyağdı, külbastı, mirasyedi, papazkaçtı, serdengeçti, şıpsevdi, ...
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
Bu kelime genellikle gök delen şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı gökdelen şeklinde olmalıdır.
üçlü için benzer kelimeler
üçlü, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, ü harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ü', 'ç', 'l', 'ü', şeklindedir.
Saatlerin Yazımı
Sorumuzun cevabı: 15.00'te şeklinde olmalıdır. Burada sayının okunuşu olan “on beş”e göre eki yazmamız gerekiyor. Beş kelimesi “ş” sert sessizi ile bittiği için -de, -da bulunma hal ekinin de sertleşmesi gerek. Bu durumda ek -te olmalı.
'liter' 'L' ile çapraz referanslandırılmıştır.
Işık akısı bir fiziksel niceliktir ve insan gözünün algıladığı ışık gücünün miktarını ifade eder. Bu tariften de anlaşıldığı gibi, ışık akısı hem ışınım yapan kaynağın gücüne hem de insan gözünün özelliğine bağlıdır. SI birimi MKS sisteminde lumen dir.(lm kısaltmasıyla gösterilir.)
Eğer bir ürünün ışık kaynağının lümenini öğrenmek isterseniz “Küre” adı verilen özel bir ekipman ile ölçmeniz gerekmektedir. Kısaltması “lm” dir. Lux / Lüks / Aydınlatma: Aydınlatma, bir yüzeye düşen ışık akısı miktarını tanımlar. Aydınlatma birimi lux'tür ve lx olarak kısaltılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri