Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Mobilyalar ve günlük aktiviteler nedeniyle fayanslar zarar görebilir, çizilebilir. Yer fayansları için kullanılan yer fayans boyası bu tür aşınmalara karşı dirençlidir. Bu nedenle, yer fayanslarını boyarken, özellikle zemin boyası olarak tasarlanmış dayanıklı bir boya seçmeniz gerekir.
Üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir.
Uygulanacak Yüzeyler
Bianca Stella, her türlü ahşap, mobilya, parke, laminant, seramik, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, kumaş, duvar, taş, kâğıt, karton gibi yüzeylerde uygulanabilir.
Neredeyse her evin özellikle banyo ve mutfak bölümlerinde bulunan fayanslar sırdan renkler dışındaki renkler boyandığında evde oldukça güzel bir hava yaratır. Fayans boyama ayrıca klasik renklerde yapılsa dahi evde oldukça ferah ve temiz bir atmosfer oluşturmanıza yardım etmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin.
Bu nedenle su bazlı, tam silinebilir özelliğe sahip boyaları tercih etmeniz gerekir. Filli Boya nın su bazlı, lüks parlak, çok amaçlı boyası AquaLux seramik boyama çalışmanız için en ideal boyadır.
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle fayans boyama boyası olarak yağlı boya, epoksi boya, sprey boya ya da akrilik boya türlerinden yardım alabilirsiniz.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Akrilik Boya ile Derz Boyanır mı? Stella Bianca'nın beyaz akrilik boyasıyla derzlerinizi boyayabilirsiniz. Öncelikle Bianca dolguyla doldurup ardından akrilik boya ile kısa sürede boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Cevabı ise oldukça basit. Fayanstaki boya lekesini sirkeli suyla veya limon suyuyla ıslattığınız bir bezle silip durulayın. Bu süreçte sert bir fırça kullanmadan nazikçe ovmanız gerekir. Nazik olmalısınız çünkü sert fırçalar fayansın yüzeyine zarar verebilirler.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Yer karosu nasıl boyanır, bunu özellikle değişiklik yapmak isteyen kullanıcılar, kendileri yapma noktasında merak edebilirler. Evlerinizde yani yaşam alanlarınızda ya da dükkan, mağaza, ofis, kafe, restoran gibi çalışma alanlarınızda yer karolarınızda boyama yapabilirsiniz.
⦁Fayans boyama çalışmasına başlamadan önce boyanın başka alanlara bulaşmaması için koruma örtüsü sermenizi öneririz. ⦁Eğer boyamak istemediğiniz alanlar varsa bu alanların üzerine maskeleme bandı yapıştırabilirsiniz. ⦁Fayansın toz ve kirden arınmış, temiz ve kuru olması işlem öncesinde önemlidir.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste toplayan Koçtaş, banyo ve mutfak duvarlarını tasarruflu yenilemek isteyenlere pratik öneriler sunuyor. Fayanslarını boyayarak yepyeni bir alana kavuşmak isteyenler, pratik uygulanabilir fayans boyama tekniklerinden yararlanabiliyor.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Mermer yüzeyler boyayı çok kolay bir şekilde emmediği için boyamaya geçmeden önce zımpara yapmalısınız. Zımpara bittikten sonra yüzeyi iyice silmeli ve temizlemelisiniz. Ardından yüzeyi zemin astarı veya parlak yüzey astarı ile boyaya hazırlamalısınız. Boyama yapmak istediğiniz su bazlı boyayı boş bir kaba almalısınız.
Evet. Fayanslar, doğru boyama teknikleri ve boya türleri uygulandığı takdirde, kolayca boyanabilir. Fayans boyamak, değiştirmekten çok daha hızlı, etkili ve ucuz bir alternatif yöntemdir.
Mutfak veya banyo dekorasyonunuzdaki mobilya, radyatör, petek gibi unsurları da su bazlı epoksi veya akrilik boya tüpleri ile boyayabilirsiniz. Banyo ve fayans boyası uygulamadan önce yüzeyin hazırlanması önemlidir. Kir ve kalıntıları temizlemek için fayanslarınızı temizleyin.
Akrilik boyalar ve cilâlar, plastik bazlı karışımlardan oluşan renklendiricilerdir. Bu renklendiriciler, genellikle su ile seyreltilebilir ve su geçirmez bir tabaka oluşturmak için de kullanılabilir. Organik karışımlardan oluşan akrilik boyalar da vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri