Otacı, hastalıkları tedavi eden ve hastalıkları iyileştiren kişi demektir. Şifacı kelimesi de aynı anlamda kullanılır.
Otacı bitkisel pastil, ferahlık sağlarken boğazınızı da yumuşatabilir. Şeker kullanımına dikkat ediyorsanız ya da şekere alerjiniz varsa Otacı şekersiz pastil çeşitleri, tercihleriniz arasında yer alabilir.
Otacı ise otamak (ilaç yapmak) işini yapan hekim anlamında kullanılır. “emlemek” hastalığı ilaçla tedavi etmek ve “Emçi” ise ilaç yapan hekim anlamındadır. olup Eski Türkçe'de tıbbi bitki, ilaç, zehir ve kendiliğinden yetişen bitki anlamına gelir. Otacı ise otamak (ilaç yapmak) işini yapan hekim anlamında kullanılır.
Ajan kelimesi ile ilgili TDK sözlüğünün verdiği ilk karşılık casus kelimesidir. Ajan kelimesi ile ilgili TDK sözlüğünün vermiş olduğu ikinci anlam bir kimsenin, bir ortaklığın veya bir devletin bazı işlerini yapan kimse, temsilci olarak verilmiştir.
Apaçi kelimesi Türkçede Apaş olarak da geçer. Apaş kelimesi sözlüklerde mecazen "hayta, külhanbeyi, efe" anlamında da kullanılır. Bu mecazi kullanımı Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.
İlgili 20 soru bulundu
Akse TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,tıp Hastalık nöbeti, kriz.
Andır: Belâ. Andır da peytamal: Daima andırdan sonra gelen peytamal kelimesi andırın bir nevi kuvvetlendiricisidir.
Kelime Anlamı: Kamçı kelimesi, at, deve veya diğer sürüngen hayvanları yönlendirmek veya hareket ettirmek için kullanılan bir çubuk veya sapın ucuna takılan uzun bir kırbaç veya dövme aracını ifade eder.
vajina, kadın cinsel organı, am (argo)
"Akoz Etmek" ifadesi, Türkçede bir kişinin başkasını kandırmak, aldatmak veya yanıltmak anlamına gelir.
Uygurcada şaman, “hastalıkları gideren, acıları dindiren, çılgınlıkları, saraları yatıştıran, hastalara ilaç yapan kimse” anlamında, “otacı” diye anılmıştır.
İnal, Türkçe kökenli bir erkek ismidir ve "yardım etmek", "destek olmak" anlamlarına gelir.
Rakkas, raks etmeyi kendine meslek edinen erkek ve sarkaç demektir. Bu kelime, günümüzde oldukça kullanılıyor. Günümüzde Rakkas kelimesi, çok sık kullanıldığı için pek çok kişi tarafından TDK sözlüğünde aranıyor. Rakkas kelimesinin TDK sözlük anlamı ise, raks yapmayı kendine meslek edinen erkek ve sarkaç demektir.
Eczacılık mesleğine gönül veren Niyazi Kurtsan ve Meral Kurtsan çiftinin kurucusu olduğu Otacı markasıyla tanıdığımız Kurtsan Şirketler Topluluğu faaliyetlerini, 2'nci kuşağın omuzlarında emin adımlarla sürdürdü.
Kullanım Şekli: Ağızda eritilerek kullanılır. Yetişkinlerde günde 16 pastil, 2 - 12 yaş aralığındaki çocuklarda ise 8 adede kadar alınabilir.
Şirketleşme yolunda ilk olarak 1977 yılında Kurtsan İlaç Sanayi hayata geçirilirken, “Otacı” adıyla sunduğumuz pastiller en önemli kilometre taşlarımızdan birini oluşturdu. Büyümemiz, 1990'da Kurtsan Medikal San. ve Tic. A.Ş.'nin üretime başlamasıyla devam etti. 1994 yılında kurulan Otacı Bitkisel Ürünler San. ve Tic.
(ﻋﻤﻴﻖ) sıf. (Ar. 'umḳ “derin olmak”tan 'amіḳ) Derin: “Bahr-i amik: Derin deniz.” Nihat bir tavr-ı amîk-i istirhamla: Fakat Talâtcığım, şimdi buraya gelirler…
Ajan, casusluk yapan kişi.
Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir. Oyun oynuyorsunuz, oyunda yenilen kırmızı işaretli puana sahip biri, hem de bir hanım, kendisini yenen hemcinsine “mal” diyerek, masadan kaçıyor.
Haspa, yakıştırılamayan nitelikler taşıyan kadın veya kızlar için küçümseme maksatlı kullanılan bir sözcüktür. Halk arasında iyelik eki alarak "haspam" şeklinde kullanılır. Kızlara ya da kadınlara takılmak için şaka veya alay yollu söylenen söz olarak tanımlanmaktadır.
Kurmay kelimesinin TDK sözlük anlamı da bu ifadelere çıkmaktadır. Kurmay Kime Denir? Kara, hava, deniz harp okullarından mezun olan, Türk Silahlı kuvvetlerinde yüksek lisans yapmış olan, karmaşık hareket planları konusunda uzman olan subay kişilerine kurmay denmektedir.
İstihkâm veya askerî mühendislik, savaşan birliklerin saldırısını kolaylaştıran, savunma gücünü artıran, yapı işleriyle uğraşan teknik askerî sınıftır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mütenahi kelimesi, bir yerin sonu ve sonu olan zaman anlamına gelir.
eşkâre: açıkça. ortada.
Bazıörneklerdegörülen "peyder pey, pevderpey, pey derpey" gibiyazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı'peyderpey'dir. TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı'azar azar, bölüm bölüm, yavaş yavaş'anlamlarına gelen peyderpey,TürkçeyeFarsçadan geçmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri