Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencinin, kayıt yaptırdığı tarihten itibaren ilk eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar olan süre içerisinde Üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda ilgili dönem için ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretini ödemesi gerekir ve ödenen öğrenim ücretinden iade yapılmaz.
Daha kısa bir anlatımla üniversiteye kadar olan okullarda okul açılmadan okuldan ayrılan öğrenci ücretin yüzde onunu ödemek durumundadır. Okul açıldıktan sonra ayrılan öğrenci, yıllık ücretin yüzde onu ve ayrıldığı tarihe kadar öğrenim gün ücretlerini ödemelidir.
Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50'sini ödemekle yükümlüdür.
Özel okula çocuğunu göndermek isteyen ailelerin kayıt aşamasında dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 56. Maddesi kapsamında kayıt iptali ya da kurumdan öğrencinin ayrılması durumunda özel okulların, yıllık öğrenim ücretinden yüzde 10 oranında kesinti yapma hakkı doğuyor.
İlgili 22 soru bulundu
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Bilindiği üzere taahhütlü internet abonelik sözleşmelerinin feshi cayma bedeli ödenmesini zorunlu kılmaktadır.
İlgili yönetmelik maddesinde de açıkça belirtildiği üzere, öğrenci tarafından kayıt iptalinin yapılması halinde, özel eğitim kurumunun öğrenci tarafından ödenen kayıt ücretinden %10'luk kesinti yapılabileceği açıkça düzenlenmiştir.
Öğrencilerimiz öğrenci bilgi sistemi üzerinden kılavuzdaki hususlara dikkat ederek online kayıt silme işlemi yapabileceklerdir. Öğrenciler için online ilişik kesme kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
Dilekçe ile yapılan başvurunuz üzerine başlatılan kayıt silme işlemleri başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde sonuçlandırılarak YÖKSİS sistemine eklenir. Başvuru yaparken bu süreyi dikkate alınız.
Öğrencinin yazılı başvurusu ve kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda kaydı silinir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrenci, ilgili dönemde ders başlayana kadar kayıt sildirirse 1 dönemlik ücreti kesilir. Dersler başladıktan sonra kayıt sildirme işlemi olursa 1 yıllık ücreti kesilir.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üniversiteye kayıt olurken para verilir mi? Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Kayıt sildirme talebinde bulunabilmek için AKSİS' e (aksis.istanbul.edu.tr) giriş yapılır. "AUZEF Öğrenme Yönetim Sistemi" "Başvurularım" "Kayıt Dondur/Sil Başvuruları" alanına tıklanır. "Yeni Başvuru"dan uygun seçenekler tercih edilir.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
KAYIT SİLDİRME İSTEM DİLEKÇESİ
…………………………….Anabilim Dalı……………….numaralı öğrencisiyim. ………………………………………..nedenlerinden dolayı kaydımı sildirmek İstiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Not: Öğrenci Kimlik Kartını teslim etmeyi unutmayınız!
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Bir özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenci, devlet liselerine tercih yapamayacak. Ancak bu yolun sonu değil. Eğer öğrencinin kaydı özel okuldan silinirse devlet lisesi tercihi yapabilir.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapın. Karşınıza çıkan ekrana 9 rakamını yazıp gönderin. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlaması yapıp tekrar gönderin. Kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli tarafınıza SMS bilgilendirmesi olarak gönderilecektir.
Bu bedeller dışında kalan ve tüketiciden tahsil edilen her türlü ücret, tüketicinin anapara ile tahakkuk eden faizi kredi verene geri ödediği tarihten itibaren yedi gün içinde tüketiciye iade edilir. Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri